fbpx

Treinkaartje Geerdijk (29 april 2016) en A3-poster: 7 euro

Op 29 april staat station Geerdijk even in het middelpunt. Het station telt op een gemiddelde werkdag 55 in- en uitstappers. Maar als het aan Treinreiziger.nl en OV-Magazine ligt, wordt de laatste dag dat het station geopend is de drukste dag ooit van het treinstation.

Info & Bestel

N.B. Mochten er problemen zijn met bestellen: bel dan gerust met 010-3417390 of stuur een e-mail naar redactie@treinreiziger.nl.

19.06 uur moet het drukste moment van de dag worden, met een record aantal uitstappers. Die aankomsttijd refereert naar het jaar dat het station 110 jaar geleden werd geopend, 1906. Iedereen die wil meedoen kan voor 7 euro een treinkaartje naar Geerdijk kopen (e-ticket). Bovendien krijgen alle deelnemers gratis een A3-poster.

PosterGeerdijk.JPG
De A3-poster die om 19.06 uur op 29 april wordt uitgedeeld op station Geerdijk.

Maar eigenlijk begint het afscheidsfeest al met de reis naar Geerdijk. Om 17.00 uur vertrekt de trein Amsterdam Centraal – Berlijn, uitgerust met barrijtuig. In die trein kan dus al lekker een drankje worden genuttigd. In Almelo is er vervolgens aansluiting op de trein naar Geerdijk, die daar dus om 19.06 uur aankomt.

Aansluitend op de recordpoging kan er geborreld worden bij het enige café dat Geerdijk rijk is: café de Brug. Dat café heeft speciaal voor dit evenement DJ Smally uitgenodigd. Ook Arriva en de provincie Overijssel hebben positief gereageerd op de actie. 

Station Geerdijk sluit om een doorgaande trein tussen Almelo en Hardenberg mogelijk te maken. Nu eindigt de trein vanuit Almelo nog in Mariënberg. Vanaf zaterdag 30 april wordt er aan het spoor gewerkt en zullen er geen treinen meer stoppen te Geerdijk. Bovendien moeten treinreizigers tussen Almelo en Mariënberg tot begin juni met de bus, in plaats van de trein.