fbpx

Treinpakkers: Gratis meereiskaart t/m 2 september 2018

23 jul 2018 10:59

Samen op pad met de trein? Dankzij de treinpakkers kan dat extra voordelig. De tweede persoon mag in de daluren namelijk gratis mee. Let op: niet te combineren met actie treinkaartjes van bijvoorbeeld Kruidvat, NS Spoordeelwinkel, Actie van de Dag en dergelijke. Bovendien kun je deze actie niet combineren met de “Gratis Upgrade 1e klas” Treinpakker. 

Wanneer kan ik van deze aanbieding gebruik maken?

Koop je een voltarief treinkaartje op het station? Of reis je met de ov-chipkaart? Dan kun je in de regel van deze aanbieding gebruik maken. Ook als je in het bezit bent van een abonnement. Studenten kunnen zelfs gebruik maken van hun OV-studentenreisproduct en senioren kunnen zelfs gebruik maken van een Keuzedag (dit wordt niet gezien als een actiekaartje). De enige uitzondering is als je een actietreinkaartje hebt geladen op je ov-chipkaart. Mocht je online een voltarief treinkaartje kopen, dan mag je ook van deze actie gebruik maken. Het meereiskaartje is in de daluren geldig t/m 2 september 2018.

Wanneer is de meereiskaart niet geldig?

Je kunt het meereiskaartje niet combineren met andere Treinpakkers. Dus ook niet met de “Gratis Upgrade 1e klas”.  Ook kun je deze actie niet combineren met een actietreinkaartje. Niet alleen treinkaartjes van Kruidvat en Albert Heijn worden als actietreinkaartjes gezien, maar ook treinkaartjes van Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de NS Spoordeelwinkel. Ook het NS Groepsticket wordt als een actieproduct gezien. Bovendien moet de betalende reiziger ouder zijn dan 12 jaar. Je kunt dus niet een kind een volwassene laten meenemen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens de daluren reist. Tot slot: je mag per betalende reiziger één reiziger meenemen met het meereiskaartje.

Hoe werkt het Meereiskaartje praktisch?

De betalende reiziger reist gewoon met zijn eigen OV-chipkaart / voltarief treinkaartje. De persoon die meereist gebruikt het gratis meereiskaartje, dat geleverd wordt op een wegwerpkaartje. Per vervoerder moet er in- en uitgecheckt worden. Doordeweeks mag je niet inchecken tussen 6:30-9:00 uur en 16:00-18:30 uur.  In het weekend mag je de hele dag reizen. Het wegwerpkaartje kun je gebruiken op twee verschillende dagen. De persoon met het meereiskaartje moet altijd reizen samen met de betalende reiziger.

Hoe kom ik aan het Meereiskaartje ?

De Treinpakkers zijn in delen van Nederland huis aan huis verspreid. Heb je de Treinpakkers niet ontvangen? Dan kun je deze alsnog aanvragen. Maar hiervoor geldt: op = op, en maximaal één per adres.

132 gedachten aan “Treinpakkers: Gratis meereiskaart t/m 2 september 2018”

 1. Wouter schreef:

  Kan het ticket ook worden gebruikt voor een internationale reis op het Nederlandse deel? Ofwel een ticket naar Münster(Westf)Hbf via Enschede kopen bij NS International en 100% korting in Nederland vermelden zonder in- en uitchecken.

  1. Dennis schreef:

   Lijkt me geen probleem. Alleen kost een enkeltje al €14,30 bij NS International. Voor twee man retour ben je dus €57,20 kwijt. Een ‘9 Uhr Tagesticket 5p’ (dagkaart na 9u voor 5 personen) kost je slechts €37,60.

  2. Dries Molenaar schreef:

   Het geldt niet bij kortingsaankopen. Dus was is uw 100% korting?

   1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

    100 procent korting omdat het meereiskaartje wordt gebruikt.

  3. Antje schreef:

   U kunt alleen meerijden met iemand die een echt kaartje zonder korting heeft. In de trein krijg je wel eens mensen die met zo’n meerijd ding met willekeurige mensen willen meerijden.

   1. Erwin Wessels schreef:

    Klopt niet helemaal, als je een abonnement hebt met 40% korting (of zelfs een weekend of altijd vrij), dan mag je gewoon iemand meenemen.

    Het geldt alleen niet bij actiekaartjes en groepstickets, en niet in combinatie met de 1e klas upgrade.

  4. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ik weet niet of dit formeel mag.

  5. Tom schreef:

   U moet het meereiskaartje wel geldig maken door in te checken. Dan is het op die datum geldig en kan het als bewijs van korting dienen. Het openen met het internationale kaartje van een poortje is geen incheck.

 2. Ronald schreef:

  Doe ik ook altijd als ik naar Belgie ga, nog nooit problemen mee gehad.

 3. Anoniem schreef:

  Is het kaartje dan voor een enkele of ook een retour?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Voor een hele dag, dus voor zowel een enkele reis als retour bruikbaar.

 4. Harold van Tien schreef:

  die meereiskaart zat niet bij mij in de envelop.

  1. Dries Molenaar schreef:

   Dan zal iemand die willen hebben. Zoek een envelop bij het oud papier.

  2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dat is gek. Stond het er wel op gepromoot? En de 2e klas upgrade wel?

 5. Anoniem schreef:

  Ik krijg te horen van een vriendin dat de meereiskaart een enkeltje is. Klopt dit?

  1. Dries Molenaar schreef:

   Het is een hele dag kaart. En voor twee dagen.

  2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Het is voor twee hele dagen.

 6. Paulien schreef:

  Mag je de Meereiskaart gebruiken als je met iemand meegaat die een Dalurenkaart heeft?

  1. Dinkydau schreef:

   Ja, dat mag. Combineren met een abonnement mag want dat zijn geen aktieproducten.

  2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dat mag. Dat is een abonnement, en het kan gecombineerd worden met een abonnement.

 7. Ronnie schreef:

  Hallo, wellicht ten overvloede…. Mag de meereiskaart daluren 2 dgn gebruikt worden tezamen met “1 dag trein vrij”? Het antwoord zal hopelijk zijn: Dat kan, want “1 dag trein vrij” is geen actieproduct. Maar toch kan ik geen expliciet voorbeeld vinden dat het toegestaan is, alleen hoofdzakelijk wat niet kan. Alvast bedankt voor de bevestiging(en)
  Groet,
  Ronnie

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Trein Vrij is een zakelijk abonnement. Het is te combineren met het Trein Vrij abonnement

   1. Ronnie schreef:

    Dankjewel Hildebrand voor je duidelijke antwoord!

    1. Ronnie schreef:

     Oh ja, nog even een aanvulling. Het betreft een 1 dag trein vrij kaartje. Dit is geen zakelijk abo, slechts te gebruiken voor 1 dag. Maar ik wil iemand meenemen met een meereiskaart. Dat mag toch?

    2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

     Ah. Ik ken de term dagkaart. Als je hem normaal betaald hebt wel, maar anders (bij prijs C bijvoorbeeld), ga ik uit van niet. Maar misschien beste om dan bij de NS Klantenservice te checken. Hoe kom je er aan?

 8. Kurnia schreef:

  Als het voor 3 dagen geldt betekend dus gewoon 2 dagen vrij reizen voor de ene 3n de andere niet een abonnement hebben… Als hij een weekend vrij heeft betekend GRATIS reizen anders 1x met 40%,korting…..

  1. Ronnie schreef:

   Op wie reageer jij? Is geen antwoord op mijn vraag dacht ik zo………..

 9. Mo schreef:

  Het zou juist mooi zijn als je de meereiskaart kunt gebruiken juist bij die kruitvatactie dat zou juist echt een goede service van de ns zijn

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Tsja, helaas zijn de regels anders.

  2. dries molenaar schreef:

   Weggeven zou een goede service zijn? Een AH/Kruidvat kaartje is 1/3 van de prijs. NS zal wel gek zijn om iemand gratis te laten meerijden. Dan heeft men maar 1/6 van de waarde.

 10. Ronnie schreef:

  Ik zou toch willen voorstellen om zeker te zijn van de juiste antwoorden op al uw NS gerelateerde vragen om rechtstreeks met de NS klantenservice contact op te nemen. Liefst per mail dan bent u verzekerd van een correct antwoord. Via dit forum blijft het toch een beetje nat vingerwerk als ik het zo mag noemen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   We doen niet aan natte vingerwerk, maar we weten niet alles, en dan zijn we er open over, en verwijzen we naar de NS Klantenservice. Mijn ervaring is dat die ook niet alles weten, maar soms dan wel maar een beetje wat roepen (ik kan verschillende voorbeelden via Twitter geven waarbij er foutieve antwoorden gegeven werden), maar dat is dan de verantwoordelijkheid van NS, die dan zonodig maar voor een passende oplossing moet zorgen. (Trein Vrij ken ik alleen als abonnement: https://www.ns.nl/producten/zakelijke-abonnementen/p/zakelijk-trein-vrij-abonnement )

 11. Ruth Bernard schreef:

  Mijn zoon van 16 heeft een ov studentenkaart per 1 augustus, mag ik met hem meereizen met een meereiskaart en is het 1 persoon met de meereiskaart per betalende reiziger?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Het antwoord staat in het artikel: ja dat mag, 1 reiziger per ovstudentenkaart.

 12. Keca Kurdan schreef:

  we hebben 2 meereiskaarten thuis. kan ik die combineren met de zomertour, 2 dagretourkaartjes voor 29euro? en dat de 2 mee reizigers gratis mee reizen?

  1. Danny schreef:

   Nee Dat kan niet keca kurdan want de zomertoer is een actieprodukt en is volgens mij geen abonnement maar asl je het zeker wil weten dan toch even contact opnemen met de NS Klantenservice.

  2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, zoals Danny zegt, NS Zomertour is een actieproduct.

 13. CisDens schreef:

  Die meereiskaart zit in de envelope van NS en wij kunnen 2 dagen (retour) gebruik maken.
  Bvd vandaag en volgende week.

  Andere person er gebruik van volle tarief of met 40% abonnement zijn

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Wat bedoel je? Is geldig als 1 persoon met kortingskaart reist. Dat mag.

 14. Thea jansen schreef:

  Mag je 2 verschillende mensen meenemen op 2 verschillende dagen of mag maar 1 persoon gebruik maken van het kaartje?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het kaartje is niet persoonsgebonden. Alleen kaartjes waarop een naam staat zijn persoonsgebonden. In dit geval is dat dus niet zo.

 15. Nick schreef:

  Mijn vriendin heeft een Dal Voordeel abonnement, kan ik met dit kaartje dan alsnog gratis meereizen.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja, dat is een abonnement.

   1. Johanna schreef:

    Hallo Hildebrand
    Moet/kan ik inchekken met mn meereiskaartje?
    Ik reis met iemand mee die gewoon kaartje heeft.
    En kom ik dan gewoon met mn kaartje door de poortjes?

    1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

     Ja. Het meereiskaartje heeft een chip en je kunt er daardoor gewoon mee in- en uitchecken. Daardoor wordt het kaartje geactiveerd

 16. Hennie schreef:

  Ik heb een 3 seizoen retour van 36 euro gekocht. Mag ik met de meereist iemand meenemen

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, dat is een actiekaartje.

 17. Marjan schreef:

  kan ik het meereiskaartje daluren gebruiken met iemand die een dagvrij-kaartje heeft van dalurenabonnement?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ervan uitgaande dat het een Keuzedag is voor senioren: Ja.

   Zie onder het kopje: ‘Wanneer kan ik van deze aanbieding gebruik maken?’

  2. Riek schreef:

   Mag ik het meereiskaartje gebruiken om te reizen met iemand die een vrije-reis van het seniorenabonnement gebuikt?

 18. Hilário schreef:

  2 x 1 dag:
  Is het elke twee dagen, of twee opeenvolgende dagen?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Twee losse dagen, hoeft niet aaneengesloten

 19. Sandra schreef:

  2e persoon mag in de daluren mee. Betekent dit inchecken voor de spits begint of moet de hele reis in de daluren plaats vinden? We willen om 5.50 uur inchecken en een reis maken van bijna 2 uur.

  1. Maria schreef:

   Volgens mij kun je dat wel, alleen moet je dan niet bij overstappen gebruikmaken van een andere vervoerder en weer inchecken in de “buiten daluren”tijd!

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt, overstappen naar andere voorwaarden kan alleen niet. Bevestiging van NS: https://twitter.com/NS_online/status/1023511935504080896. (NS zegt zelfe voorwaarde met wie je meereist, maar dat klopt niet helemaal).

 20. Greet schreef:

  Kan mijn betalende reisgenoot in Schagen instappen (en mijn kaartje al activeren) voor negen uur? En dan stap ik na negen uur in Zaandam in om samen verder te reizen.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, er kan ingecheckt worden vanaf 8:55

 21. natascha schreef:

  hoi,

  mijn vriend en ik willen op een zaterdag naar amsterdam toe. mag deze mee reiskaart gebruikt worden als een dagretour? en in het weekend is het kaartje heel de dag geldig toch?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja. Uiteraard moet 1 van jullie reizen met normaal tarief of abonnement.

 22. Iris schreef:

  Mag je dit meereiskaartje gebruiken als de andere persoon reist met een Arriva dagkaartje (dal) van €7.50?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ik durf dat eigenlijk niet te zeggen, het lijkt mij van wel.

   1. Iris schreef:

    Ik dacht ook van wel, maar voor de zekerheid bij de ns klantenservice nagevraagd. Zij zeggen het volgende: meereiskaartje is alleen geldig met reguliere kaartjes of abonnementen van de NS….

 23. Shishay schreef:

  Dagkaart

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   ?

 24. Miriam schreef:

  Als ik gebruik maak van het meereiskaartje (samen met mijn dochter met een studenten OV) en voor 16.00 uur incheck, kan ik dan wel mijn gehele reis afmaken? Of mag ik tussen 16.00 uur en 18.30 uur niet in de trein zitten?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   NS zegt dat de reis afgemaakt mag worden, wisselen van vervoerder mag niet. https://twitter.com/NS_online/status/1023511935504080896

 25. Edith schreef:

  Mijn dochter en vriendin willen gebruik maken van deze actie. Wij hebben alleen niet zo’n voordeelboekje gekregen. Nu wel aangevraagd, maar komt over 4 dagen pas binnen. Ze willen donderdag aanstaande gaan. Hoe kan ik dan toch van het meereiskaartje gebruik maken?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ik zou geen oplossing weten.

 26. M.van Seggern schreef:

  Mag ik op een senioren-keuzedag iemand gratis meenemen met de meereiskaart daluren

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Zie artikel. Dat mag.

 27. Netty schreef:

  Hoe moet je inchecken met de meereiskaart?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Door het kaartje tegen de paal of poortje te houden. Je doet dus alsof het papieren kaartje een ov-chipkaart is.

 28. Anoniem schreef:

  mag ik als ik om 15.30uur in check mag ik dan de reis af maken tot 18.00uur.

 29. Marion schreef:

  Tip voor Edith:
  Vraag aan buren, vrienden of ze kaartjes hebben waar ze niets mee doen. Zo is het mij ook gelukt, dankzij een lieve buurvrouw.😁

 30. Hetty schreef:

  Waarom hebben wij deze actie met de gratis meereiskaart niet ontvangen? Wij hebben geen sticker op de brievenbus.

 31. Bianca schreef:

  Ik heb een 40% dalurenkaart en we willen morgen reizen en overmorgen terug met de meerreiskaart daluren voor 2 dagen. Dan kunnen we toch door het poortje – ik met mijn 40% kortingskaart en mijn dochter met de meereiskaart?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ja hoor, de meereiskaart is een vorm van een wegwerpchipkaart. Met die kaart kan je gewoon door de poortjes. Uiteraard, indien er geen poortjes zijn, niet vergeten ook met de meereiskaart in en uit te checken.

 32. Melissa schreef:

  Wij willen reizen op een doordeweekse dag. Je moet dan vóór half zeven of na negen uur inchecken.
  We willen graag vroeg weg. Nu vertrekt bij ons de trein 6.33u. Geldt het meereiskaartje wel als ik dan bijvoorbeeld 6.25u incheck? Of moeten we de trein van 6.03u nemen

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De inchecktijd is bepalend, niet de vertrektijd.

   1. Melissa schreef:

    Dank je wel voor je snelle reactie.
    Heel fijn; dit komt ons erg goed van pas.

   2. David Nijenhuis schreef:

    Met even een duidelijke regel erbij: Vertrektijd (volgens drgl.) moet binnen 30 minuten na incheck plaatsvinden. Check je in om 06:34 (er geldt bij tijdsgrenzen een speling van 5 minuten in het voordeel van de reiziger*!), dan mag de trein van 07:04 nog genomen worden. Neem je een trein van 07:05 dan ben je in overtreding en volgt bij controle meestal een boete, waarbij een medewerker van Service & Veiligheid doorgaans wat strenger is dan een HC.

    *Dat betekent dat met de meereiskaartjes op door-de-weekse dagen al om 08:55 ingecheckt kan worden. Een trein pakken van bijv. 08:56 (als je die nog kunt halen!) is daarbij geen probleem. Alleen bij kaartjes met een QR-code geldt – dacht ik – de 5 minuten voordeelregel weer niet en betekent: “geldig vanaf 09:00 dat je de trein van 08:59 dus niet mag nemen). Hoe de poortjes daarop afgesteld staan, (wel of geen doorlaat om 08:55) weet ik – eerlijk gezegd – niet.

 33. A.M. Kaiser schreef:

  Ik heb een meereiskaart, moet ik dan nog zelf een anonieme chipkaart kopen of kan ik gewoon op de OV Chipkaart met mijn man meereizen zonder nog een chipkaart aan te schaffen?

  1. Erwin Wessels schreef:

   De meereiskaart is een wegwerp OV-chipkaart. Als je de meereiskaart wilt gebruiken, dan heb je geen eigen OV-chipkaart nodig. Je kunt gewoon meereizen met je man in de situatie zoals je het uitlegt.

   1. A.M.Kaiser schreef:

    Hartelijk bedankt voor uw snelle antwoord.

    1. Erwin Wessels schreef:

     Graag gedaan! Vergeet niet in en uit te checken met de meereiskaart.

 34. Marielle schreef:

  Mag het meereiskaartje daluren uit het treinpakkerspakket ook gebruikt worden in Nederland bij iemand die een geldige interrailkaart heeft?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Lastige vraag. NS zegt op twitter dat het waarschijnlijk niet mag, maar ze lijken het zelf ook niet helemaal te weten: https://twitter.com/NS_Int/status/1026458336215162881

 35. Ester schreef:

  Hoe kan ik in- en uitchecken met een meereiskaart? Heb ik dan zelf ook een OV-chipkaart nodig of zit er een code op het wegwerpkaartje?
  En moet de betalende reiziger op zijn OV-chipkaart nog aanmelden dat ik meereis?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De betalende reiziger reist met z’n eigen ov-chipkaart. Het wegwerpkaartje heeft een chip, en werkt eigenlijk ook als een ov-chipkaart (vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Kruidvat treinkaartje). U hoeft zich niet aan te melden, bij controle in de trein kunt u bij de conducteur duidelijk maken met wie u mee reist.

   1. David Nijenhuis schreef:

    Hildebrand. Om maar even een voorbeeld van brutaliteit te geven (misbruik van de gratis Meereiskaartjes): in de afgelopen 2 jaar al 2x gehad dat een reiziger bij me kwam zitten en brutaal eiste dat ik hem liet meereizen. Ik was toen maar ergens anders gaan zitten, maar hij bleef mij achterna lopen (natuurlijk op zulke momenten geen conducteur te bekennen, zodat dat soort k*tkoppen altijd maar weer de dans ontspringen!). Meestal gaat het om een klein stukje bijv. van Rotterdam naar Gouda. Meneer had wel voor 4-5 Euro een cola en een saucijzenbroodje gekocht, terwijl hij voor dat geld ook een (2e klas) kaartje naar Gouda had kunnen kopen. Afgelopen voorjaar kostten die kaartjes toen 2,50 Euro en vormt dat al een iets beter wapen tegen misbruik.

 36. Bert schreef:

  Mag ik met mijn vrij reizen dagkaart tbv veteranen, ook iemand meenemen met de gratis meereiskaart ?

 37. David Nijenhuis schreef:

  Gaat NS nu een keer echt streng erop toezien dat klasverhogingen met actiekaartjes en meereiskaartjes niet samengaan? Begin eens met het duidelijk omroepen ervan. Als dat geen zoden aan de dijk zet, kun je alsnog overgaan tot het uitschrijven van een boete. De afgelopen jaren werd er veel te weinig actie tegne ondernomen en als er wat van gezegd werd deden vele overtreders alsof hun neus bloedt.

 38. Hilda remkes schreef:

  Ik heb geen meereiskaartje ontvangen,
  Als ik dan een retour koop mag er dan iemand gratis mee reizen?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Nee, dat mag niet. Je hebt echt het meereiskaartje nodig. Als je hem niet hebt ontvangen, kan je hem aanvragen via de link in het artikel hierboven.

 39. Lisa schreef:

  Mag je met de meereiskaart op een andere datum dan de heenreis terugreizen? Bijvoorbeeld wanneer je een weekendje weg gaat, dit aangezien er 2 dgn op de kaart staat.

  1. JM schreef:

   Tuurlijk, kaartje is geldig tm 2 september.

 40. Marja schreef:

  is het gratis meereiskaartje van de ns geldig op de valleilijn?

 41. Tijs van der Sar schreef:

  Is dit treinticket ook geldig van bijvoorbeeld Roosendaal naar Antwrpen?

 42. Anoniem schreef:

  Nee, uiteraard is dit kaartje niet geldig geldig in het buitenland. Het traject Bad Nieuweschans-Leer vormt hierop een uitzondering

 43. LHB schreef:

  Beste NS

  Hoe werkt het met poortjes, ik heb een OV kaart, maar hoe zit het met degene die meereist, moet je snel met z’n tweeën door het poortje?
  Ik kan geen duidelijkheid hierover vinden.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   We zijn geen NS. De medereiziger checkt in met het papieren wegwerpkaart. Ook die heeft een chip.

 44. Kor Boterkooper schreef:

  Wel besteld (een week geleden) maar niet ontvangen.

 45. TD schreef:

  Ik heb een weekeind vrij abonnement en reis samen met iemand met een ov chipkaart waar we samen reiskorting op zetten zodat diegene voor 40% kan reizen (ik mag zo op mijn abonnement natuurlijk 3 mensen meenemen) Mogen we nu beide iemand meenemen met een samen reiskaartje

 46. MV schreef:

  Kan ik met dit treinkaartje ook gebruik maken van de intercity direct tussen Schiphol en Rotterdam? Normaal staat hier een toeslag van 2,40 op, kan ik die los kopen oid?

 47. jacco schreef:

  mag je de meereiskaart op vrijdag en zondag gebruiken of moeten de dagen aanelkaar sluiten dat je hem gebruikt

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ja hoor. Deze meereiskaart is twee dagen geldig in de geldigheidsperiode. Het hoeven niet twee opeenvolgende dagen te zijn. Je mag ook de eerste dag morgen gebruiken en de tweede dag op 2 september.

   1. jacco schreef:

    oke dat is top want wil hem voor komend weekend gebruik dus ik kan hem dan vrijdag en zondag gebruiken

 48. Hennie schreef:

  is de meereiskaart ook geldig bij een zomerdagkaart van de valleilijn?? Of wordt dit gezien als een actiekaart.

 49. Anoniem schreef:

  als wij om 5.45

 50. anoniem schreef:

  als wij om 5.45 uur weggaan en om 9.15 uur aankomen op de plaats van bestemming mogen wij dan het meereiskaartje gebruiken?

 51. Anoniem schreef:

  Ik heb een abonnement met 40% meereiskorting. Kan er nu iemand met mij meereizen die een gratis meereiskaartje heeft?

 52. matthij schreef:

  mag je ook iemand halverwege oppikken en dat hij/zij dan meereist? in principe is dat een ander traject

 53. matthij schreef:

  ik kreeg van ns klantenservice:

  “Het belangrijkste met de meereiskaart is dat de reiziger niet alleen reist. “

 54. Frieda schreef:

  Mag ik met mijn voordeel abonnement 2 mensen meenemen met korting en een derde voor het meereiskaartjeb

 55. Janny schreef:

  Kan ik het meereiskaartje gebruiken als ik met iemand meereis, die zijn keuzedagen gebruikt en betaalt voor upgrade eerste klas?

 56. Ee van schreef:

  Woonachtig in Amsterdam, ik heb nog nooit een voordeel kaart in mijn brievenbus gehad. En nog een aantal vrienden die in het centrum wonen hebben ook nooit iets ontvangen. Ik heb daar over gebeld met jullie bedrijf de NS en er werd me mede gedeeld dat ik maar zelf de TNT daarover moest bellen. Ik denk dat bij de NS het woord service niet meer bestaat. Op de trein werken gelukkig nog aardige mensen, die met hun hart werken. Dit is dus mijn klacht, dat ik en met mij meer mensen nooit iets ontvangen.
  Met vriendelijke groet en graag een antwoord mevr. G v. Ee

  1. Erwin Wessels schreef:

   Treinreiziger.nl is niet van NS. Wij plaatsen alleen nieuws en informatie over acties betreffende het Openbaar Vervoer. Daarnaast zijn we ook geen PostNL, dus kunnen we geen antwoord geven op je vraag.

   Kan het zijn dat je een sticker op je brievenbus hebt dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt? Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom je geen Treinpakkers ontvangt.

 57. Mw. C. van Uijtregt schreef:

  Ik ben 66 en heb een abonnement met keuzedagen. Kan ik een keuzedag voor mezelf nemen en daarbij het meereisje gebruiken?

 58. hen holthuizen schreef:

  ik heb een dalurenkaart en neem iemand mee op een meereiskaartje.
  Op schiphol stappen wij over op de direct-trein naar breda.
  Ikzelf laat dan de toeslag bij de laadpaal.
  Hoe zit dat met de medereiziger?

 59. hen holthuizen schreef:

  ik heb een dalurenkaart en neem iemand mee op een meereiskaartje.
  Op schiphol stappen wij over op de direct-trein naar breda.
  Ikzelf laad dan de toeslag bij de laadpaal.
  Hoe zit dat met de medereiziger?

 60. Nicolette schreef:

  Hier staat dat studenten gebruik kunnen maken van het studentenreisproduct, alleen deze gaat toch pas in vanaf 1 september? Tenminste dat is wat mij is verteld… of weet iemand hier meer over?

  1. Bert schreef:

   Als je al student bent geldt dat natuurlijk niet. Wel is het zo dat met een Weekabonnement je met korting reisde tussen 16 juli en 16 augustus (Weekendabonnement wel gratis), maar dat is alsnog een geldig vervoersbewijs waarmee je iemand mag laten meereizen met zo’n Treinpakker.

   1. Anoniem schreef:

    Maar wat ik me dus afvraag is waarom het studentenreisproduct pas in gaat vanaf 1 september terwijl de school al de 27e begint? Moeten we dan de eerste 4 dagen de reiskosten zelf betalen?

 61. Hermans schreef:

  kan ik met mijn gratis meereiskaartje mee reizen met een vriendin die die dag haar senioren vrij-reizen kaartje gebruikt?

 62. S.B.I. Scholten schreef:

  Kan ik ook bijvoorbeeld voor Vrijdag en dat mijn vriend dan het meereiskaartje gebruikt? En dat ik vervolgens voor de Maandag ook weer een enkeltje koop en mijn vriend weer op dezelfde meereiskaart kan mee terugreizen?

 63. Ber Suilen schreef:

  Als ik met een gratis meereiskaart met iemand met een geldig kaartje meereis en ik wil van Leiden naar Vught mag ik dan om 15.30 uur in Leiden vertrekken. Ik kom dan buiten de daluren in Vught aan.

  1. Erwin Wessels schreef:

   De inchecktijd is bepalend bij dit Meereiskaartje. En omdat je buiten de spits incheckt, kan je deze reis dus gewoon maken met dit kaartje (ervan uitgaande dat het vervoersbewijs van degene met wie je meereist aan de in het artikel genoemde voorwaarden voldoet).

 64. bekenkamp schreef:

  Mag je ook met een intercity reizen als je gebruik maakt van het meereiskaartje?

 65. Justinee schreef:

  Kun je het ergens bestellen?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Niet meer van toepassing, want deze Treinpakkers waren maar geldig tot en met 2 september, en dat is het al geweest.

   1. Justinee schreef:

    En er zal geen vergelijkbare actie zijn?

    1. Erwin Wessels schreef:

     Deze Treinpakkers kregen we de laatste jaren ieder jaar in de zomer in de brievenbus. Ik verwacht een dergelijke actie volgend jaar zomer dus weer.

Reacties zijn gesloten.