fbpx

Treinverkeer Utrecht verloopt moeizaam door aanrijdingen

29 feb 2016 10:02

Het treinverkeer rond Utrecht ondervindt maandag hinder van twee aanrijdingen. Zo rijden er tussen Utrecht Overvecht en Hilversum geen treinen door een aanrijding met een auto. Verder rijden er geen treinen tussen Utrecht en Geldermalsen.

  • Update: de problemen rond Utrecht zijn weer voorbij. Het treinverkeer tussen Utrecht en Hilversum kon veel eerder hervat worden dan aanvankelijk werd gedacht.

De verwachting is dat de problemen tussen Utrecht en Geldermalsen het eerst worden opgelost. Daar is sprake van een aanrijding met een persoon. NS verwacht dat het treinverkeer omstreeks 11:30 uur weer hervat kan worden. Door deze aanrijding vallen ook de intercity´s tussen Utrecht en Den Bosch uit.

Tussen Utrecht Overvecht en Hilvsersum zorgt een aanrijding met een auto voor veel vertraging. Bij het ongeluk is ook een dode gevallen. Het ongeluk vond plaats bij de Bastionweg in Utrecht.  NS verwacht dat de problemen hier mogelijk pas om 18:00 uur zijn opgelost. De oorzaak van het ongeluk en of er gewonden zijn is nog niet bekend.  Tussen Utrecht en Hilversum kunnen treinreizigers omreizen via Amersfoort. Treinreizigers tussen Almere en Utrecht kunnen ook reizen via Amsterdam Zuid.