fbpx

Tweede Kamer wil voor zomer reizen op rekening voor blinden

De Tweede Kamer wil dat reizen op rekening voor de zomer beschikbaar komt voor blinden en slechtzienden. Een voorstel van Kamerlid Carla Dik-Faber met deze strekking werd dinsdag aangenomen.

Dik-Faber: "Reizen op rekening kan een goede oplossing zijn voor een groot deel van de blinden en slechtzienden die nu bij reizen op saldo niet kunnen zien of het in- en uitchecken goed is gegaan. Zij lopen daardoor een risico te veel te betalen en dit kan veel onzekerheid geven tijdens het reizen.”

De OV-sector is bezig met reizen op rekening mogelijk te maken voor alle reizigers maar dat kan nog twee jaar duren. Dat duurt te lang voor deze doelgroep. Volgens het Kamerlid is het niet heel ingewikkeld om sneller met een oplossing te komen. "Reizen op rekening kan al in het hele openbaar vervoer met de NS Business Card, maar alleen voor zakelijke reizigers. Maak deze kaart ook beschikbaar voor blinden en slechtzienden. Dit is zeer snel uit te voeren. Daarom wil ik dat staatssecretaris Mansveld alles op alles zet om voor de zomer met een oplossing te komen.”