fbpx

Veolia zet bussen in vanwege volle treinen

24 sep 2010 16:35

In verband met de groei van het aantal reizigers op de noordelijke Maaslijn zet Veolia Transport Limburg ingaande maandag 27 september 2010 bussen in tussen Boxmeer en Nijmegen Heyendaal en tussen Mook en Nijmegen. Met deze maatregel probeert Veolia Transport Limburg de groei van het reizigersaantal op te vangen.

Ieder jaar bij de start van het nieuwe schooljaar neemt het aantal reizigers op de Noordelijke Maaslijn, Venlo – Nijmegen, toe. De ervaring leert dat deze toename tijdelijk is, echter dit jaar is de toename veel groter dan andere jaren. Om deze reizigersgroei op te vangen zet Veolia Transport Limburg met ingang van maandag.

Tijdelijk
De reizigersgroei wordt met name veroorzaakt door studenten. Bekend is dat 15% van de studenten nog geen woonruimte in Nijmegen heeft gevonden, omdat de studenten die nog moeten afstuderen hun woonruimte nog niet hebben opgezegd. Deze studenten rijden dus dagelijks heen en weer op de Maaslijn.

Lastig
Bovendien is het reispatroon van de studenten nog grillig door bijvoorbeeld wisselende lespatronen. Daardoor is het voor Veolia Transport Limburg lastig om het aantal reizigers per dag in de spits in te schatten en hierop in te spelen.

Buffel
Om de grote aantallen reizigers zo snel mogelijk naar hun bestemming te brengen treft Veolia Transport Limburg naast de inzet van bussen nog een aantal andere maatregelen, te weten de huur van een extra trein (een DM´ 90, bijnaam Buffel). Machinisten attenderen reizigers via de omroep op het maximaal gebruik maken van de ruimte in de trein door ook de gangpaden te gebruiken.