fbpx

Verkoop Spoorboekje 2018 van start: ook intercityboekje

02 nov 2017 18:09

Ook dit jaar verschijnt de dienstregeling weer op papier. Nieuw is dat er dit jaar ook op kleine schaal een intercityspoorboekje wordt uitgegeven.

Elk jaar geven Rover en Treinreiziger.nl circa 5.000 spoorboekjes uit. Ook het spoorboekje van 2018 verschijnt weer op papier. Nieuw dit jaar is dat er ook een intercityboekje in een kleine oplage zal verschijnen. “Sommige mensen vinden het spoorboekje onhandig dik. Daarom brengen we dit jaar ook een intercityboekje uit”, legt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren uit. Aan het dikke spoorboekje wijzigt niets: ook daarin blijven de intercitytreintijden opgenomen.

Het volledige spoorboekje (ca. 650 pagina’s) kost net als voorgaande jaren € 9,95. Vanaf naar verwachting 8 december zal dat boekje bij onder andere de AKO te koop zijn. Het intercityboekje (ca. 140 pagina’s) zal alleen verkrijgbaar zijn via Treinwebshop.nl en kost € 7,95. Van Kuijeren: “Dat is eigenlijk duurder dan we zouden willen. Maar omdat dit boekje in een kleine oplage verschijnt hangt er een ander prijskaartje aan.” Wie geen internet heeft kan het intercityspoorboekje overigens ook telefonisch bestellen.

Het intercityboekje komt grofweg overeen met de eerste 130 pagina’s treintijden van het dikke spoorboekje. “We maken bij het intercityspoorboekje gebruik van Print on Demand. Als er veel vraag is kunnen we relatief snel extra boekjes bij laten drukken. En als de vraag klein blijkt te zijn, is dat ook geen probleem.”  De uurlijkse pendelintercity Dordrecht – Breda komt niet in het intercityboekje. Dat geldt ook voor de intercity’s Leiden – Utrecht en de spitstrein Haarlem – Leiden.

Sinds 2013 geeft Treinreiziger.nl samen met Rover het papieren spoorboekje uit. NS is daar in 2010 mee gestopt omdat de dienstregeling ook tussentijds aangepast kan worden. Daardoor kan het voorkomen dat het spoorboekje niet meer volledig up-to-date is. “We geven het toch uit, omdat een specifieke doelgroep daarin interesse heeft. Gelukkig zijn de tussentijdse wijzigingen vaak klein.” De treintijden voor het papieren boekje worden door NS aangeleverd.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arjan
6 jaren geleden

“Dat geldt ook voor de intercity’s Leiden – Utrecht en de spitstrein Haarlem – Leiden.”
Moet dat niet spitstrein Haarlem – Alkmaar zijn?

Ton M
6 jaren geleden

Goed dat de spoorboekjes weer komen, en vermoedelijk eerder in de webwinkel dan in de AKO?
Twee opmerkingen:
1. Ik heb ook (omdat ik in het verleden het spoorboekje gekocht heb via de webwinkel) een bericht ontvangen waarin staat dat er ook een spoorkaart beschikbaar zal komen. Waar kan ik er informatie over vinden?
2. Dit is een prima samenwerking tussen Treinreiziger en Rover. Ik kom vaak in België en aldaar is het ook erg vervelend dat er geen spoorboekje meer beschikbaar is. Zou een samenwerking met Trein-Tram-Bus, de Belgische tegenhanger van Rover, tot de mogelijkheden kunnen behoren?

f.pipers2001@gmail.com
6 jaren geleden

ja, wanneer komt de spoorkaart van 2018?