fbpx

Voetbalfans ontregelen treinverkeer Rotterdam

06 mei 2010 18:53

Het treinverkeer van en naar Rotterdam heeft enige tijd stilgelegen als gevolg van voetbalfans die over het spoor begonnen te lopen. Inmiddels is het treinverkeer van en naar Rotterdam weer hervat.

Omstreeks half zes werd het treinverkeer op last van de politie stilgelegd. Binnen een uur werden weer wat sporen vrijgegeven. In de meeste richtingen kon het treinverkeer daardoor weer hervat worden, alleen in de richting van Utrecht bleef treinverkeer onmogelijk. Omstreeks tien voor zeven zijn ook deze beperkingen opgeheven.

Wegens logistieke problemen vallen er nog wel treinen uit tussen Rotterdam en Amersfoort. Het gaat om intercity´s die in Amersfoort eindigen. Vanaf omstreeks 21:00 uur zullen alle intercity´s weer rijden.

De problemen ontstonden toen een trein vlakbij Rotterdam Centraal werd stilgezet in afwachting van de afhandeling van een brandje in een andere trein op het station. Volgens de woordvoerder van ProRail werden de passagiers ongeduldig en hebben zij zelf de deuren van de trein geopend en hebben zij de reis over het spoor vervolgd.

De voetbalfans zijn in Rotterdam vanwege de bekerfinale Feijenoord – Ajax.  

Update: Het is onduidelijk of het enkel om voetbalfans ging die de trein verlieten en per voet over het spoor de laatste meters van hun reis vervolgden.