fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 10 en 11 maart

In het weekend staan er vijftien werkzaamheden door ProRail gepland. Daarvan zijn er grote tussen Oss/Utrecht en Den Bosch en tussen Zaandam en Uitgeest.

Oss/Geldermalsen-Den Bosch
Door het project Sporen in Den Bosch kunnen er geen treinen rijden op dit traject. De bovenleiding wordt verlaagd om ruimte te maken voor een fly-over, zodat het treinverkeer elkaar in de toekomst niet gelijkvloers meer hoeft te kruisen.

Tussen Utrecht Centraal en Den Bosch rijden snelbussen en tussen Geldermalsen en Den Bosch stopbussen. Tussen Oss en Den Bosch rijden snel- en stopbussen.

Zaandam-Uitgeest
Op dit traject rijden geen treinen door spoorvernieuwing. Ballast, spoorstaven en dwarsliggers worden vervangen over 1,5 kilometer. Er rijden stopbussen tussen Zaandam en Uitgeest. De IC Maastricht/Heerlen-Alkmaar rijdt niet verder dan Zaandam en de IC Nijmegen-Den Helder rijdt om tussen Amsterdam Sloterdijk en Castricum en stopt niet in Zaandam. Aangezien deze IC omrijdt, rijdt de IC Haarlem-Hoorn niet tussen Haarlem en Alkmaar.

Andere trajecten

  • Geldermalsen-Leerdam, hele weekend: Arriva-bussen ipv treinen;
  • Leeuwarden-Harlingen Haven/Stavoren, hele weekend: Arriva-bussen ipv treinen;
  • Utrecht Centraal-Tiel, zaterdag vanaf 23:45 tot zondag 11:00 uur, NS-stopbussen ipv treinen;
  • Zwolle-´t Harde, zondagochtend tot 11:00 uur door de bouw van de Hanzelijn: stopbussen ipv treinen;
  • Almere Oostvaarders-Lelystad Centrum, tot 11:45: geen treinen maar bussen, de IC Amsterdam C-Lelystad C rijdt niet;

Nachtelijke werkzaamheden
In de nachten staan eveneens weer een aantal werkzaamheden gepland die de laatste treinen beïnvloeden. In de nacht van vrijdag op zaterdag is dat tussen Akkrum en Leeuwarden (laatste IC), de zaterdagnacht tussen Arnhem en Tiel (laatste twee stoptreinen) en in de nacht van zondag op maandag tussen Utrecht en Rhenen/Nijmegen en Uitgeest-Heerhugowaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *