fbpx

Wilde staking personeel HTM Den Haag

04 jul 2012 11:43

Door een wilde stakingsactie van personeel van de HTM in Den Haag, rijden er nauwelijks bussen in de stad. Rond 11:00 uur is er door de chauffeurs afgesproken bij het hoofdkantoor van het bedrijf. Daar zetten ze hun bussen stil, waardoor er verkeershinder ontstaat.

Ze protesteren tegen de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag, dat een aantal weken geleden gewonnen is door HTMBuzz. Inmiddels heeft de Tweede Kamer echter besloten dat de grote steden A´dam, Den Haag en R´dam zelf mogen beslissen of ze het vervoer aanbesteden.

De chauffeurs eisen alsnog uitstel of afstel van de aanbesteding. Een petitie zullen zij deze morgen overhandigen aan de directie van het bedrijf.

Update
Een woordvoerder van HTM durft geen prognose te geven aan de NOS. Bussen hebben ook tramsporen geblokkeerd, waardoor het tramverkeer ook ontregeld is rond het Centraal Station en het centrum.

Update 18:15
Om kwart over zes ´s avonds maakte de HTM bekend dat er de rest van de dag geen bussen meer rijden. De omleidingen voor de trams blijven de rest van de dag gelden.

Treinreiziger.nl