fbpx

Wisselstoring treft treinverkeer

Een wisselstoring heeft donderdag voor grote overlast gezorgd op Utrecht Centraal. Door de storing reden tussen 15.15 uur en 17.15 uur geen treinen rond het station, dat vol kwam te staan met wachtende reizigers. Door logistieke problemen ondervonden ook reizigers in andere delen van het land ernstige hinder van de storing.

De storing ontstond volgens spoorbeheerder ProRail op twee trajecten richting Driebergen en Geldermalsen. Toen het euvel na twee uur verholpen was, werden de trajecten weer in gebruik genomen.

De woordvoerder laat weten dat het in de spits een grote logistieke opgave is om alle reizigers weer op weg te helpen. De normale dienstregeling is nog niet hervat.

Doordat treinen vanuit de Randstad naar Limburg en Noord-Oost Nederland voor een groot gedeelte via Utrecht Centraal rijden, was de storing in de avondspits ook elders in het land goed merkbaar. Zo reden de treinen uit de randstad naar Maastricht en Heerlen met soms meer dan driekwartier vertraging, en reden de treinen richting Noord-Oost Nederland met dertig tot zestig minuten vertraging. Ook internationale treinen liepen in Nederland vertragingen op tot ruim zestig minuten. Zo werd de ICE naar Frankfurt met een uur vertraging te Keulen opgeheven.

Doordat de storing in de spits plaats vond, ondervonden extra veel reizigers hinder van de storing. Later op de avond nam de vertraging af. Echter, tot het einde van de dag zijn er treinen uitgevallen door logistieke problemen na de storing.

Foto (archief): Mart Hopman / Treinreiziger.nl