fbpx

Luxueuze Treinreizen: van Spanje tot Peru

03 aug 2021 9:15

Als je aan een luxe treinreis denkt, is de kans groot dat de Oriënt Express als eerste bij je opkomt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat deze trein veelvuldig in films en series vereeuwigd werd. Agatha Christie’s ‘Murder on the Orient Express’ is daarvan een klassiek voorbeeld. Er zijn nog meer prachtige landschappen die je per luxetrein kunt doorkruisen. In dit artikel zetten we de meest comfortabele treinreizen voor je op een rij.

Bij een luxe treinreis gaat het niet zozeer om het bereiken van je bestemming. Het is vooral de reis daarnaartoe, de stations waar je uitstapt en de prinselijke accomodaties die jouw avontuur compleet maken. Terwijl jouw wagon langs adembenemende landschappen glijdt, kun je je vergapen aan al het moois dat deze planeet te bieden heeft. De wat saaiere trajecten zijn perfect om even een dutje te doen, de restauratiewagon te bezoeken of je mail te checken. 

Veilig internetten

In alle treinen die we zo dadelijk gaan noemen, is wifi aanwezig. Hetzelfde geldt voor de meeste treinstations waar je een stop zult maken. Voordat je verbinding maakt met zo’n openbaar wifinetwerk, moet je jezelf er wel van vergewissen dat het ook veilig is. Vooral in het buitenland, als er ook nog een taalbarrière is, kan dat soms best lastig zijn. Maar voor alle openbare wifinetwerken, waar ook ter wereld, geldt dat ze nooit volledige digitale bescherming bieden. Hackers hebben vrij weinig nodig om via een openbaar netwerk mee te kunnen kijken met jouw online activiteiten.

Schakel daarom altijd een VPN in voordat je een verbinding met een openbaar netwerk tot stand brengt. Zo zorg je ervoor dat je anoniem blijft en jouw gegevens en digitale privacy beschermd worden. Nog een voordeel van een VPN is dat je er regionale blokkades mee kunt omzeilen. Wil je bijvoorbeeld vanuit India toch naar je favoriete tv-programma op de Nederlandse televisie kijken? Selecteer dan VPN Nederland en je maakt verbinding met de Nederlandse VPN-server.

Luxueuze treinreizen die je moet ervaren

Hieronder volgt dan een selectie van de 3 mooiste treinreizen die je in alle comfort kunt maken. Van een paar dagen tot een paar weken, er zit vast wel een treinreis bij om op je bucketlist te zetten: 

  1. Venice Simplon Oriënt Express – van Parijs naar Istanboel

Heb je niet de tijd of de middelen om de Orient Express te boeken? Dan vormt deze treinreis een heel goed alternatief. Je legt een andere route af dan de fameuze Oriënt Express, want je reist vanaf Parijs naar Istanboel. Daarbij doe je Boedapest, Sinaia, Boekarest en Sofia aan. De reis duurt 10 dagen. Je kunt ook kiezen voor de tweedaagse treinreis van Parijs naar Venetië. Zo kun je, tegen een lager tarief, toch volop genieten van de luxe die de originele Oriënt Express te bieden heeft. Verheug je er maar vast op om in de watten te worden gelegd met haute cuisine en champagne.

2. El Transcantábrico Gran Lujo – Spanje

Bij deze treinreis combineer je luxe met bezinning. Maak een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en beloon jezelf met een verblijf in dit fantastische vijfsterrenhotel op wielen. Je gaat langs steden als San Sebastian, Bilbao, Santander, Oviedo en Altamira. Geniet onderweg van het ruige Noord-Spaanse landschap, verfijnde tapasbarretjes en indrukwekkende kathedralen. De hele reis duurt 8 dagen.

3. Belmond Andean Explorer – Peru

Deze treinreis is misschien wat minder geschikt als je snel last hebt van hoogtevrees. Zoniet, dan kun je rekenen op uitgestrekte vergezichten terwijl je per spoor door de Andes trekt. Je reist met de Andean Explorer, met maximaal 47 andere passagiers. Daarbij kun je kiezen uit 4 verschillende trajecten, die allemaal twee of drie dagen duren. Behalve een paar restaurants en bars, heeft de Andean Explorer ook een heuse spa aan boord. Zo reis je helemaal in stijl naar de meest betoverende plekken in Peru. Van Cuzco naar het Titicacameer in Puno en naar Arequipa.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.