youtube treinreiziger zoeken zoeken

Trein Brussel: Goedkope treinkaartjes € 24

Wil jij extra voordelig per trein naar Brussel? Dat kan dankzij onze bespaartips. Dagelijks vertrekken er ongeveer 30 treinen vanuit Nederland naar de Belgische hoofdstad! Je kunt flexibel reizen met de intercity of snel met de Thalys.

Zoek treinkaartjes

Met de intercity naar Brussel

De Trein Brussel rijdt overdag vanuit Amsterdam ieder uur. Je kunt ook opstappen in Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht of Roosendaal. Als je een treinticket koop voor deze trein, kun je flexibel reizen op de door jouw gekozen dag. Het maakt niet uit op je een trein eerder of later neemt. Vanaf Amsterdam bedraagt de reistijd ongeveer 3 uur en 20 minuten. Vanaf december 2017 gaat deze trein vermoedelijk via een andere route rijden. Treinkaartjes voor de Intercity Brussel kun je simpel kopen via NS International. Maar het kan nog voordeliger, zie verderop op deze pagina bij Tip 1.

Thalys Brussel

Als je met de trein naar Brussel wilt, kun je ook met de Thalys reizen. Dan duurt de treinreis nog maar 1 uur en 51 minuten, Nadeel is wel dat reserveren bij de Thalys verplicht is, en bij de goedkoopste kaartjes kun je éénmaal na boeken niets meer wijzigen. Reizen met de Thalys kan vanaf 29 euro, te koop op Thalys.com, maar ook bij NS International of de NMBS.

Tip 1: Trein Brussel extra voordelig

Je kunt op twee manieren je treinkaartje naar Brussel kopen. Het simpelste is één treinkaartje dat je eenvoudig koopt bij NS International. Maar in veel gevallen is het goedkoper om je treinticket in twee delen: eerst een kaartje naar Roosendaal en vanaf Roosendaal een ticket naar Brussel. Op die manier kun je profiteren van de goedkope binnenlandse treinkaartjes. Via onze prijsvergelijker vind je regelmatig vanaf ieder station in Nederland enkele reizen voor omgerekend 10,25 euro naar Roosendaal. Vanaf Roosendaal (en Maastricht) verkoopt de Belgische spoorwegen extra voordelige treinkaartjes naar Brussel. In 2017 kost zo’n enkele reis vanaf Roosendaal voor de Trein Brussel 13,60 euro. Je kunt op deze manier dus al vanaf 23,85 euro een enkeltje kopen. Je kunt op deze methode vaak fors besparen, terwijl je met dezelfde treinen kunt reizen.

Tip 2: Weekendretour of Superdagretour

Als je op dezelfde dag heen en weer reist, kun je extra voordelig met de trein. Je krijgt dan ongeveer 30% korting. Voorwaarde is wel dat je pas na 9 uur in de trein naar Brussel stapt. Ook als je in het weekend retour reist (vrijdag t/m zondag), zijn er voor de Intercity Brussel extra voordelige treinkaartjes. Deze vind je automatisch bij de treinaanbieder.

Tip 3: Probeer de bus

Is de trein te duur voor je? Dan kun je de bus overwegen. Flixbus, Ouibus en Eurolines rijden allemaal vanuit Nederland naar Brussel. De bussen hebben bovendien ook wifi, de intercity Brussel heeft dat niet (de Thalys wel). Vaak kun je ook op het laatste moment nog goedkoop met de bus.