X


Overzicht: Goedkope treinkaartjes juni / juli 2018

Foto: Stefan Verkerk

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook in mei zijn er natuurlijk weer treinacties. Bijvoorbeeld via Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de Spoordeelwinkel. Wel heeft NS bekend gemaakt dat er in 2018 minder treinacties komen via grote acties van de bekende winkelketens. Alle acties zijn verwerkt in onze prijsvergelijker

Kruidvat Treinkaartjes vanaf € 13.99

16,-

wegwerpkaartje
reizen t/m 26 augustus
Dal Dagkaart
Je kunt bij Kruidvat weer treinkaartjes kopen! Tenminste vanaf 18/19 juni. De Kruidvat treinkaartjes kun je gebruiken t/m 26 augustus 2018, in het weekend heel de dag en doordeweeks alleen tijdens de daluren. Hoe meer treinkaartjes je koopt, hoe voordeliger!

NS Seizoensretour

€ 36,-

alleen online
reizen in het weekend
3 treinkaartjes
Bij NS hebben ze deze keer goedkope treinkaartjes: het NS Seizoensretour. Drie treinkaartjes voor 36 euro. Omgerekend dus 12 euro per kaartje! Wil je 1e klas reizen? Dan betaal je omgerekend 14 euro per kaartje. Je krijgt per seizoen (lente, zomer en herfst) één treinkaartje. Koop online via NS.nl.

Dagretour € 20

€ 20,-

e-ticket
online te koop
reizen t/m 31 juli
Voor slechts 20 euro heb je een treinkaartje tussen twee stations naar keuze. Met dit kaartje mag je dezelfde dag heen en terug reizen. Doordeweeks alleen geldig na 9:00 uur. Dit kaartje wordt verkocht via de NS Spoordeelwinkel.

Twee enkele reizen: € 24 (€ 12,- p/s)

€ 24,-

e-ticket
online te koop
reizen t/m 31 juli
Reis je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan kun je nu twee enkeltjes kopen bij VakantieVeilingen voor 24 euro. Dat is dus 12 euro per enkele reis. Reis je naar Rotterdam, Schiphol of Eindhoven? Dan kun je via deze actie zelfs al een enkele reis kopen voor 9 euro.

Trein + Spoorwegmuseum € 23

€ 23,-

e-ticket
online te koop
bezoeken t/m 31 juli
Dagje Spoorwegmuseum met Korting? Voor € 23 heb je een treinkaartje én toegangskaartje. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 11. Deze actie is alleen te koop via de NS Spoordeelwinkel. Een los toegangskaartje kun je via Tripper kopen voor slechts € 12.50.

Trein + Apenheul € 27

€ 27,-

e-ticket
online te koop
bezoeken t/m 31 juli
Een bos vol loslopende apen, dat is Apenheul. Voor 27 euro heb je een retourtje naar Apeldoorn + toegangskaartje Apenheul. Ook de bus in Apeldoorn naar de Apenheul is inbegrepen. Kinderen t/m 11 jaar betalen minder: € 18. Deze actie is alleen te koop in juni via de Spoordeelwinkel, bezoeken kan t/m 31 juli.

Met de trein naar Antwerpen of Brussel

Bespaar op de treinreis naar België, en koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje online. Met de Intercity Brussel betaal je dan maximaal 26 euro (vrijdag t/m zondag) voor een enkeltje naar Antwerpen, en op overige dagen zelfs maximaal 20 euro. Naar Brussel betaal je maximaal 33 euro, en doordeweeks (maandag t/m donderdag maximaal 25 euro. (Niet geldig bij Thalys en Eurostar). Het mooie is, dit tarief kan niet uitverkocht raken. Tijdig boeken (dus minimaal 7 dagen voor vertrek), is wel noodzakelijk. Te koop op nsinternational.nl.

Naar een provinciehoofdstad in het weekend?

Reis je naar een provinciehoofdstad of Rotterdam? Dan kun je op een zaterdag of een zondag voor 18 euro retour. Dit is een speciale aanbieding van Actie van de Dag. De dertien bestemmingen waarvoor deze actie geldig is, is dus: Arnhem Centraal, Assen, Den Haag Centraal, Groningen, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad Centrum, Maastricht, Middelburg, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Zwolle. Je mag één bestemming uitkiezen. Online te koop, t/m 1 juli 2018. Hier vind je trouwens een overzicht van alle Actie van de Dag Treinkaartjes.

Treinkaartje Albert Heijn: € 19,50

Tot en met 17 juni verkoopt AH treinkaartjes. Het gaat om een online actie: een dagretour naar keuze uit 9 bestemmingen voor € 19,50. Het betreft een e-ticket. Deze keer is de Albert Heijn actie dus minder interessant. De reisperiode is ook vrij kort: van 11 juni tot en met 8 juli 2018. De bestemmingen waaruit je kan kiezen zijn: Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Den Haag, Nijmegen, Leiden, Eindhoven en Rotterdam.


Tips voor een dagje uit met korting

Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje, omdat je een dagje weg wil? Dan hebben we direct nog een paar leuke tips voor een dagje weg met Korting. De beste kortingen vind je via Uitjekrant.nl, Actievandedag.nl, Groupon.nl, Tripper en Hema Tickets.

Dagje Madurodam € 11,55 (=34% korting)

€ 11,6

Te koop tot en met 4 juni
Geldig tot en met 31 juli
Lekker voordelig een Dagje Madurodam met Korting? Dat kan via UitjeKrant. Voor slechts € 11.55 koop je een toegangskaartje (zonder treinreis). Per bestelling komen er nog wel 1.50 euro boekingskosten bij. Maar die heb je direct al terug verdiend! Hier te koop.

Dagje Dolfinarium € 15,95 (=42% korting)

€ 16

Te koop tot en met 28 mei 2018
Geldig tot en met 27 oktober 2018
Geniet van een Dagje Dolfinarium met Korting? Dat kan via Actievandedag. Voor slechts € 15.95 koop je een toegangskaartje (voordelig treinkaartje niet inbegrepen). Te koop via Actievandedag.nl.

Goedkoop naar Parijs

Al vanaf 35 euro reis je met de trein naar Parijs. Via onderstaande tool vind je snel op welke dagen je het goedkope tarief kunt vinden. Tarief is op basis van een enkele reis.

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met goedkope treinkaartjes

LET OP!!! We kunnen de nieuwsbrief ALLEEN verzenden als u nu de aanmelding bevestigd. U ontvangt nu een e-mail met een link waarmee u de aanmelding kunt bevestigen. GEEN LINK ontvangem? Controleer uw reclame of spam box.

Dit moet je weten over de treinacties:

  • In de regel doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur, tenzij anders vermeld. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsrestricties. (Bij ETOS-treinkaartjes gold in het verleden vaak: geldig na 11:00 uur, ook in het weekend.)
  • Treinacties zijn NOOIT geldig op Koningsdag. Op Koningsdag kun je reizen met het Oranjeretour.
  • De meeste acties zijn e-tickets. Deze dien je uit te printen of te tonen op je smartphone in de NS Reisplanner app. Enkele e-tickets kunnen niet getoond worden in de NS Reisplanner app.
  • Bij aankoop hoef je nog niet de reisdatum te bepalen. Dat kan tot en met de laatste reisdatum.
  • Ruilen is niet mogelijk en op = op.
  • Treinkaartjes zijn nooit geldig bij Thalys. En bij Intercity Direct dien je tussen Schiphol en Rotterdam een toeslag te betalen.
  • Treinkaartjes zijn ook geldig bij Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng. Alleen in de trein. En bij enkele reizen en dagretours alleen als de vervoerder op het gekozen traject (deels) actief is.
  • Een goedkoop treinkaartje is in de regel niet geldig in bus, tram en metro (tenzij anders vermeld).
  • Reis je met kinderen? Dan kun je voor het kind (4 t/m 11 jaar) ALTIJD een Railrunner kopen, zelfs als het kind alleen reist. Een railrunner kost € 2,50. Als kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben, kun je Kids Vrij aanvragen en is reizen per trein zelfs gratis. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Veel gestelde vragen:

Weten jullie wanneer er nieuwe aanbiedingen komen?

Nee. Alles wat wij weten, publiceren we in de regel online. We weten wel dat de NS Spoordeelwinkel altijd op de 1e van de maand met nieuwe acties komt. Sommige acties lijken jaarlijks terug te keren. Bijvoorbeeld het NS Seizoensretour. Maar het moment dat de verkoop start verschilt ieder jaar. In 2015 startte de actie al op 1 februari, en in 2017 pas in april. Dat jaar werd het seizoensretour echter ook nog een keer in het najaar aangeboden. NS Zomertoer werd in 2017 na jaren van afwezigheid weer voor het eerst aangeboden. Maar komt deze actie ook weer in 2018 terug? Wij hopen van wel, maar het is afwachten. De tijd dat we kunnen voorspellen wanneer Kruidvat treinkaartjes, Blokker Dagkaarten of AH treinacties zijn, is voorbij. De verkoopperiodes – en ook voorwaarden – zijn veel minder voorspelbaar dan in het verleden.

Ik wil een goedkoop treinkaartje voor 9:00 uur. Kan dat?

Op de meeste momenten is dat onmogelijk. Tijdens de spitsuren reizen veel mensen met de trein, daarom kun je dan minder makkelijk een goedkoop kaartje vinden. Dat geldt helemaal voor de ochtendspits. Soms hebben Blokker en Albert Heijn Dal Dagkaarten waarmee je voor 6:30 uur een treinreis mag beginnen. Bij wegwerpkaartjes geldt: inchecktijd is bepalend. Dus wie om 6:25 uur incheckt met een wegwerpkaartje (mag bij NS) zijn reis afmaken, maar niet van vervoerder wisselen. Bij e-tickets is dat anders: bij een e-ticket is de werkelijke tijd bepalend, en mag je nooit reizen tijdens de ochtendspits. Tenzij je een voltarief e-ticket koopt, maar dan is er natuurlijk geen sprake meer van een goedkoop treinkaartje ;-).

This post was last modified on June 18, 2018, 11:37 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :