X

Overzicht: Goedkope treinkaartjes april / mei 2018

Foto: Stefan Verkerk

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook in maart zijn er natuurlijk weer treinacties. Bijvoorbeeld via Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de Spoordeelwinkel. Wel heeft NS bekend gemaakt dat er in 2018 minder treinacties komen via grote acties van de bekende winkelketens. Alle acties zijn verwerkt in onze prijsvergelijker. Zelfs het Oranjeretour (20% korting op Koningsdag).

Dagretour Spoordeelwinkel € 20
Wil je gewoon tijdens de avondspits kunnen reizen? Dan koop je voordelig een dagretour tussen twee stations naar keuze bij de NS Spoordeelwinkel. Voor € 20 heb je een treinkaartje, inclusief een voucher voor een sandwich + sap bij La Place. Alleen te koop in april, reizen kan zowel in april als mei (maar niet 27 april). Hier te koop.

Enkele reis: € 12 (te koop per 2) (e-ticket)
Reis je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan kun je ook deze maand bij VakantieVeilingen twee enkele reizen kopen voor 24 euro. Dat is dus 12 euro per enkele reis. Per enkeltje kun je het traject kiezen en de reizigersgegevens invullen. De kaartjes zijn te gebruiken t/m 30 juni 2018 (niet 27 april). Alleen online te koop (en niet via de app).

NS Lentetoer: € 14,50 p.p.
Reis je samen met iemand anders? Dan is de NS Lentetoer waarschijnlijk het goedkoopst. Slechts 14,50 euro per persoon. Samenreizen is verplicht, en alleen te koop per twee personen. In de 1e klas is de NS Lentetoer ook goedkoop: 18 euro per persoon. Hier te koop.

Diner + Treinkaartje: € 34
Lekker een dagje weg, inclusief driegangendiner? Dat kan! Dankzij een deal van de Spoordeelwinkel met Humphrey’s. Alleen in april te koop, reisperiode t/m 31 mei 2018. Alleen online te koop.

Dagje Dierentuin?
Lekker een dagje naar de dierentuin? Maak dan gebruik van de combideals van de NS Spoordeelwinkel. Ook leuk tijdens de meivakantie met de kinderen. Dagje Ouwehands Dierenpark bijvoorbeeld. Toegang + treinkaartje voor 34 euro. Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen slechts 22 euro. Hier te koop. Ook het Dolfinarium met korting is mogelijk. Dan betaal je slechts 29 euro voor een combiticket, en kinderen t/m 11 jaar 18 euro. Hier te  koop.

Treinpakkers 2018
De Treinpakkers zijn weer begonnen! Voor € 4 koop je een meereisretour (niet te combineren met andere acties), en voor € 26 reis je met 2 personen na 11:00 uur onbeperkt door Nederland met de Superdal Dagkaart. Samenreizen met Superdaldagkaart is verplicht.

ETOS treinkaartje: € 19,75
Vanaf 2 april verkoopt ETOS een treinkaartje. Het is een andere actie als voorgaande jaren. Dit keer gaat het om een NS Dagretour voor één persoon voor 19,75 euro.

NS Groepsticket (e-ticket)
Nieuw! Het NS Groepsticket, de vervanger van het NS groepsretour. Dit product is op basis van een enkele reis voor groepen van 4 t/m 7 personen. Samenreizen is verplicht. Dat wil zeggen: de hoofdboeker moet altijd aanwezig zijn. De overige reizigers moeten van dezelfde trein(en) gebruik maken, maar mogen later instappen of eerder uitstappen. Alleen te koop via deze pagina op NS.nl. Daar lees je ook alle details over de actie, al kun je die ook vinden op onze eigen pagina over het NS Groepsticket.

Goedkoop naar Parijs
Al vanaf 35 euro reis je met de trein naar Parijs. Via onderstaande tool vind je snel op welke dagen je het goedkope tarief kunt vinden. Tarief is op basis van een enkele reis.

Dagretour Actie van de Dag
Actie van de Dag verkoopt, naast de eerder genoemde dagkaart, ook een dagretour. Daar zijn we echter minder enthousiast over, omdat het 23 euro kost. Dan kun je dus beter het eerder genoemde dagretour kopen van de NS Spoordeelwinkel.

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met goedkope treinkaartjes

Dit moet je weten over de treinacties:

 • In de regel doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur, tenzij anders vermeld. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsrestricties. (Bij ETOS-treinkaartjes gold in het verleden vaak: geldig na 11:00 uur, ook in het weekend.)
 • Treinacties zijn NOOIT geldig op Koningsdag. Op Koningsdag kun je reizen met het Oranjeretour.
 • De meeste acties zijn e-tickets. Deze dien je uit te printen of te tonen op je smartphone in de NS Reisplanner app. Enkele e-tickets kunnen niet getoond worden in de NS Reisplanner app.
 • Bij aankoop hoef je nog niet de reisdatum te bepalen. Dat kan tot en met de laatste reisdatum.
 • Ruilen is niet mogelijk en op = op.
 • Treinkaartjes zijn nooit geldig bij Thalys. En bij Intercity Direct dien je tussen Schiphol en Rotterdam een toeslag te betalen.
 • Treinkaartjes zijn ook geldig bij Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng. Alleen in de trein. En bij enkele reizen en dagretours alleen als de vervoerder op het gekozen traject (deels) actief is.
 • Een goedkoop treinkaartje is in de regel niet geldig in bus, tram en metro (tenzij anders vermeld).
 • Reis je met kinderen? Dan kun je voor het kind (4 t/m 11 jaar) ALTIJD een Railrunner kopen, zelfs als het kind alleen reist. Een railrunner kost € 2,50. Als kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben, kun je Kids Vrij aanvragen en is reizen per trein zelfs gratis. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Veel gestelde vragen:

Weten jullie wanneer er nieuwe aanbiedingen komen?

Nee. Alles wat wij weten, publiceren we in de regel online. We weten wel dat de NS Spoordeelwinkel altijd op de 1e van de maand met nieuwe acties komt. Sommige acties lijken jaarlijks terug te keren. Bijvoorbeeld het NS Seizoensretour. Maar het moment dat de verkoop start verschilt ieder jaar. In 2015 startte de actie al op 1 februari, en in 2017 pas in april. Dat jaar werd het seizoensretour echter ook nog een keer in het najaar aangeboden. NS Zomertoer werd in 2017 na jaren van afwezigheid weer voor het eerst aangeboden. Maar komt deze actie ook weer in 2018 terug? Wij hopen van wel, maar het is afwachten. De tijd dat we kunnen voorspellen wanneer Kruidvat treinkaartjes, Blokker Dagkaarten of AH treinacties zijn, is voorbij. De verkoopperiodes – en ook voorwaarden – zijn veel minder voorspelbaar dan in het verleden.

Ik wil een goedkoop treinkaartje voor 9:00 uur. Kan dat?

Op de meeste momenten is dat onmogelijk. Tijdens de spitsuren reizen veel mensen met de trein, daarom kun je dan minder makkelijk een goedkoop kaartje vinden. Dat geldt helemaal voor de ochtendspits. Soms hebben Blokker en Albert Heijn Dal Dagkaarten waarmee je voor 6:30 uur een treinreis mag beginnen. Bij wegwerpkaartjes geldt: inchecktijd is bepalend. Dus wie om 6:25 uur incheckt met een wegwerpkaartje (mag bij NS) zijn reis afmaken, maar niet van vervoerder wisselen. Bij e-tickets is dat anders: bij een e-ticket is de werkelijke tijd bepalend, en mag je nooit reizen tijdens de ochtendspits. Tenzij je een voltarief e-ticket koopt, maar dan is er natuurlijk geen sprake meer van een goedkoop treinkaartje ;-).

This post was last modified on April 17, 2018, 11:50 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (131)

 • Ik vind het niet juist dat de meeste goedkope treinkaartjes
  alleen online te koop zijn!!!
  Er zijn nog genoeg mensen,vooral oudere, die geen internet hebben.
  Of niet zo handig zijn hiermee!!!
  Dat is niet klantvriendelijk🙄

  • Zelf print weleens ik voor "digibete" mensen in mijn omgeving (niet alleen ouderen overigens) de aanbiedingen uit. Je vult dan hun naam en geboortedatum in, in plaats van je eigen gegevens. Maar een bemensd loket waar deze mensen terecht zouden kunnen zou ideaal zijn.

  • Beste Agnes, er zijn "ouderen" die beter met een smartphone, tablet, of computer.
   We leven nu eenmaal niet meer in de tijd van paard en wagen en telex

 • kan het zijn dat deze nieuwe actie hier nog niet vermeld staat? "Heen en weer tussen twee stations ( € 20,-) incl. broodje met flesje verse sap bij Bakker Bart" via Spoordeelwinkel

 • de enkele reis tickets bij vakantieveilingen kun je blijkbaar maar 5 keer per jaar bestellen op 1 account bij hun ben ik achter gekomen dat is dus totaal compleet belachelijk en dus heb je daar geen klote aan
  en ander account aanmaken gaat niet op want dan moet je ook een ander telefoonnummer invoeren nou dat gaat dus niet als je maar 1 mobiel heb met andere woorden een waardeloze actie

  • We hebben hier navraag naar gedaan. We hebben begrepen dat je deze aanbieding maximaal 5x tegelijk kunt kopen, maar wel meerdere keren achter elkaar. Dus er is geen maximum van 5 keer per jaar, aldus VakantieVeilingen.

   • nou dat klopt dus niet, toen ik ze zelf belde werd me verteld dat je de aanbieding van 2 enkele reiskaartjes maar 5 keer per jaar kunt kopen op 1 account en dat het wel kon met een andere account maar dat wordt door hun ook weer onmogelijk gemaakt aangezien ze eisen dat je daar ook een ander telefoonnummer voor invoert dat is wat er tegen mij is verteld door hun aan de telefoon

 • maar ik heb inmiddels alweer via de site van actie van de dag dezelfde aanbieding gekocht daar kan het wel gewoon onbeperkt zoals het hoort met zo een openbaar product

 • De NS Lentetoer is er weer, met 2 personen voor 14,50 per persoon na 9:00 of voor 18,00 in de 1ste klas.

 • Ik heb 4 kaartjes enkele reis geboekt bij actie van de dag voor 9 Euro per stuk naar Schiphol (en terug??). We (2) gaan met vliegvakantie. Dus 2 kaartjes heen en 2 voor de terugreis. Was in ieder geval in de veronderstelling dat je met 2 kaartjes bij terugkomst op Schiphol weer terug naar Sittard kunt. Indien ik bij terugkomst op Schiphol invul Sittard - Schiphol, terwijl ik in principe reis van Schiphol naar Sittard. Is dit toegestaan? Zo neen, kan ik de 2 ongebruikte kaartjes nog ergens verrekenen?

  • Nee, ze zijn helaas alleen geldig naar Schiphol. Ik heb het niet verzonnen. Wellicht wil Actievandedag ze nog ruilen,maar formeel kan dat niet.

 • in den letzten jahren gab es regelmäßig ein seizoenretour (april/mai, Juli/august und oktober/november)für 33 € 2.klasse und 43 € 1.klasse, warum gibt es dieses ticket 2018 nicht?

  • In English, is easier for me :)

   Treinreiziger.nl does not make these offers, the site only publishes them.

   Maybe NS will have the seizoensretour later this year, we don't know. I know, the seizoensretour is a nice offer.

 • Ik heb een aantal dagkaarten (onbeperkt reizen door het hele Nederland door de week en in het weekend) die zijn geldig tot 13 mei a.s. en ik wil deze verkopen (16 euros per dagkaart). Waar kan ik dit doen?

  • Hallo Kariene, heb je die kaartjes nog??
   Ik er 3 kopen. Dus voor 16 euro kan je de hele dag rijzen ook heen en terug??