Goedkope treinkaartjes zomer 2018

July 2, 2018

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook in juli en augustus zijn er natuurlijk weer treinacties. Bijvoorbeeld via Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de Spoordeelwinkel. Ook kun je deze zomer voordelig met de trein dankzij de NS Zomertoer. Alle acties zijn verwerkt in onze prijsvergelijker.

NS Zomertoer 2 personen € 29

€14.5

e-ticket
reizen t/m 2 september
Samen reizen
Reis samen voor slechts 29 euro! Dat is dus € 14.50 p.p. Dat kan met de NS Zomertoer. Dit betreft een e-ticket, ook te laden op je smartphone, geldig tussen twee stations naar keuze. Doordeweeks geldig na 9:00 uur. In het weekend mag je de hele dag reizen. Alleen online te koop.

NS Dal Dagkaart: € 19

€ 19,-

e-ticket
online te koop
reizen t/m 31 aug
Kris, kras door Nederland reizen? Dat kan buiten de spits met de NS Dagkaart van Actie van de Dag. In het weekend de hele dag geldig, doordeweeks alleen buiten de ochtend- én avondspits (LET OP: tijdstip bepalend, niet inchecktijd).

Dagretour € 21

€ 21,-

e-ticket
online te koop
reizen t/m 30 sept.
Voor slechts 21 euro heb je een 2e klas treinkaartje. Heb je behoefte aan meer comfort? Voor €3 extra reis je eerste klas. Met dit kaartje mag je dezelfde dag heen en terug reizen tussen twee stations naar keuze. Doordeweeks alleen geldig na 9:00 uur, ook geldig tijdens avondspits.

2x Enkele reis € 24

€24,-

e-ticket
reizen t/m 31 aug
€ 12 p/s
Wil je goedkoop met de trein, maar reis je niet dezelfde dag heen en terug? Koop dan bij VakantieVeilingen twee enkele reizen voor €24. Dat is omgerekend €12 per treinkaartje. Je kunt beide kaartjes ook op verschillende trajecten of voor verschillende personen gebruiken.

Treinkaartje België: Antwerpen max € 26

€20,-

e-ticket
7 dagen voor vertrek
va € 20
Koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje naar België en bespaar fors! Zo betaal je doordeweeks (maandag t/m donderdag) nooit meer dan 20 euro voor een enkeltje Antwerpen. In het weekend (vrijdag t/m zondag) betaal je maximaal 26 euro. Soms zelfs minder. Je reist per intercity. Deze actie kan niet uitverkocht raken! Alleen online te koop

Trein + Efteling € 43

€ 43,-

e-ticket
online te koop
bezoeken t/m 30 sept
Dagje Efteling met korting? Voor €43 heb je een treinkaartje én toegangskaartje. Kinderen t/m 11 jaar betalen €29. Deze actie is alleen te koop via de NS Spoordeelwinkel. Een los toegangskaartje kun je kopen via Dagtickets.nl voor 38 euro.

Aankondiging: Primera treinkaartjes (OV-dagkaart)

Binnenkort gaat Primera weer treinkaartjes verkopen, of beter gezegd: ov-dagkaarten. Je moet nog even geduld hebben, tot en met 3 september. Dan start de verkoop. Met een ov-dagkaart mag je niet alleen met de trein, maar ook met bus, tram en metro. Meer info vind je op de pagina: Primera ov-dagkaart treinactie.

Met de trein naar Antwerpen of Brussel

Bespaar op de treinreis naar België, en koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje online. Met de Intercity Brussel betaal je dan maximaal 26 euro (vrijdag t/m zondag) voor een enkeltje naar Antwerpen, en op overige dagen zelfs maximaal 20 euro. Naar Brussel betaal je maximaal 33 euro, en doordeweeks (maandag t/m donderdag maximaal 25 euro. (Niet geldig bij Thalys en Eurostar). Het mooie is, dat dit kan niet uitverkocht kan raken. Tijdig boeken (dus minimaal 7 dagen voor vertrek), is wel noodzakelijk. Te koop op nsinternational.nl.

Naar een provinciehoofdstad in het weekend?

Reis je naar een provinciehoofdstad of Rotterdam? Dan kun je op een zaterdag of een zondag voor 18 euro retour. Dit is een speciale aanbieding van Actie van de Dag. De dertien bestemmingen waarvoor deze actie geldig is, zijn dus: Arnhem Centraal, Assen, Den Haag Centraal, Groningen, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad Centrum, Maastricht, Middelburg, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Zwolle. Je mag één bestemming uitkiezen. Online te koop. De verkoopperiode is onbekend, dit retour is te gebruiken tot en met 31 jaugustus 2018. Hier vind je trouwens een overzicht van alle Actie van de Dag Treinkaartjes.


Tips voor een dagje uit met korting

Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje, omdat je een dagje weg wil? Dan hebben we direct nog een paar leuke tips voor een dagje weg met Korting. De beste kortingen vind je via Uitjekrant.nl, Actievandedag.nl, Groupon.nl, Tripper en Hema Tickets.

Dagje Madurodam € 11,55 (=34% korting)

€ 11,6

Te koop tot en met 4 juni
Geldig tot en met 31 juli
Lekker voordelig een Dagje Madurodam met Korting? Dat kan via UitjeKrant. Voor slechts € 11.55 koop je een toegangskaartje (zonder treinreis). Per bestelling komen er nog wel 1.50 euro boekingskosten bij. Maar die heb je direct al terug verdiend! Hier te koop.

Dagje Dolfinarium € 15,95 (=42% korting)

€ 16

Te koop tot en met 28 mei 2018
Geldig tot en met 27 oktober 2018
Geniet van een Dagje Dolfinarium met Korting? Dat kan via Actievandedag. Voor slechts € 15.95 koop je een toegangskaartje (voordelig treinkaartje niet inbegrepen). Te koop via Actievandedag.nl.

Goedkoop naar Parijs

Al vanaf 35 euro reis je met de trein naar Parijs. Via onderstaande tool vind je snel op welke dagen je het goedkope tarief kunt vinden. Tarief is op basis van een enkele reis.

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met goedkope treinkaartjes

Dit moet je weten over de treinacties:

 • In de regel doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur, tenzij anders vermeld. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsrestricties. (Bij ETOS-treinkaartjes gold in het verleden vaak: geldig na 11:00 uur, ook in het weekend.)
 • Treinacties zijn NOOIT geldig op Koningsdag. Op Koningsdag kun je reizen met het Oranjeretour.
 • De meeste acties zijn e-tickets. Deze dien je uit te printen of te tonen op je smartphone in de NS Reisplanner app. Enkele e-tickets kunnen niet getoond worden in de NS Reisplanner app.
 • Bij aankoop hoef je nog niet de reisdatum te bepalen. Dat kan tot en met de laatste reisdatum.
 • Ruilen is niet mogelijk en op = op.
 • Treinkaartjes zijn nooit geldig bij Thalys en Eurostar. En bij Intercity Direct dien je tussen Schiphol en Rotterdam een toeslag te betalen.
 • Treinkaartjes zijn ook geldig bij Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng. Alleen in de trein. En bij enkele reizen en dagretours alleen als de vervoerder op het gekozen traject (deels) actief is.
 • Een goedkoop treinkaartje is in de regel niet geldig in bus, tram en metro (tenzij anders vermeld).
 • Reis je met kinderen? Dan kun je voor het kind (4 t/m 11 jaar) ALTIJD een Railrunner kopen, zelfs als het kind alleen reist. Een railrunner kost € 2,50. Als kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben, kun je Kids Vrij aanvragen en is reizen per trein zelfs gratis. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Veel gestelde vragen:

Weten jullie wanneer er nieuwe aanbiedingen komen?

Nee. Alles wat wij weten, publiceren we in de regel online. We weten wel dat de NS Spoordeelwinkel altijd op de 1e van de maand met nieuwe acties komt. Sommige acties lijken jaarlijks terug te keren. Bijvoorbeeld het NS Seizoensretour. Maar het moment dat de verkoop start verschilt ieder jaar. In 2015 startte de actie al op 1 februari, en in 2017 pas in april. Dat jaar werd het seizoensretour echter ook nog een keer in het najaar aangeboden. De tijd dat we kunnen voorspellen wanneer er weer Kruidvat treinkaartjes, Blokker Dagkaarten of AH treinacties zijn, is voorbij. De verkoopperiodes – en ook voorwaarden – zijn veel minder voorspelbaar dan in het verleden.

Ik wil een goedkoop treinkaartje voor 9:00 uur. Kan dat?

Op de meeste momenten is dat onmogelijk. Tijdens de spitsuren reizen veel mensen met de trein, daarom kun je dan minder makkelijk een goedkoop kaartje vinden. Dat geldt helemaal voor de ochtendspits. Soms hebben Blokker en Albert Heijn Dal Dagkaarten waarmee je voor 6:30 uur een treinreis mag beginnen. Bij wegwerpkaartjes geldt: inchecktijd is bepalend. Dus wie om 6:25 uur incheckt met een wegwerpkaartje (mag bij NS) zijn reis afmaken, maar niet van vervoerder wisselen. Bij e-tickets is dat anders: bij een e-ticket is de werkelijke tijd bepalend, en mag je nooit reizen tijdens de ochtendspits. Tenzij je een voltarief e-ticket koopt, maar dan is er natuurlijk geen sprake meer van een goedkoop treinkaartje ;-).


This post was last modified on August 13, 2018, 8:40 pm

Recent Posts

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
August 15, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
August 15, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
August 13, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
August 10, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
August 10, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
August 9, 2018

Bekijk reacties

 • in den letzten jahren gab es regelmäßig ein seizoenretour (april/mai, Juli/august und oktober/november)für 33 € 2.klasse und 43 € 1.klasse, warum gibt es dieses ticket 2018 nicht?

  • In English, is easier for me :)

   Treinreiziger.nl does not make these offers, the site only publishes them.

   Maybe NS will have the seizoensretour later this year, we don't know. I know, the seizoensretour is a nice offer.

 • Ik heb een aantal dagkaarten (onbeperkt reizen door het hele Nederland door de week en in het weekend) die zijn geldig tot 13 mei a.s. en ik wil deze verkopen (16 euros per dagkaart). Waar kan ik dit doen?

  • Hallo Kariene, heb je die kaartjes nog??
   Ik er 3 kopen. Dus voor 16 euro kan je de hele dag rijzen ook heen en terug??

 • Ik wil graag met mijn nicht een dagje naar Zwolle, heen om 9.00 uur; terug om 17.00 uur... Wat kan ik als beste kopen, en wat is het goedkoopste als je ook met 2 personen gaat?

 • Ik heb geboekt van tilburg naar Emmen en terug kan ik ook opstappen in emmen zuid en afstappen in emmenz uid of moet ik tot centraal reizen?

  • Ik weet niet welke actie het betreft, maar Emmen Zuid ligt sowieso op de route Tilburg - Emmen. Je kunt daar dus gewoon je heenreis eindigen en je terugreis beginnen.

   Zo kan je ook besluiten om de heen- of terugreis in bijvoorbeeld Zwolle of Deventer uit te stappen om daar te gaan winkelen, en daarna je reis weer te vervolgen.

 • Hema heeft ook weer treinkaartjes. Voor 19 euro en dan krijg je een stapeltje fotoafdrukken erbij.

 • Hallo, de aanbieding van vakantieveilingen eur24 voor 2x enkele reis, kan deze ook door 2 personen gebruikt worden? Dus dat beide een enkele reis nemen?

 • Ik zou graag willen weten als ik 2 kaartjes bestel voor 1 persoon op een datum en het 2e kaartje een week later voor de terug reis kan gebruiken?

  • Ervan uitgaande dat je het over de 2x enkele reis van VakantieVeilingen hebt: Je kunt ze voor twee verschillende dagen gebruiken. Hoe het gaat met het aangeven van de datums weet ik niet, of je dat direct moet doen (dan geef je direct beide datums op van de heen- en de terugreis) of dat je dat op een later tijdstip ook nog kunt.

 • Je kunt de kaartjes per keer automatiseren, zodat je later de juiste datum er op kunt zetten.

 • waarom is het niet mogelijk de tikets gewoon uit te printen, ik kan nnu niets meer vinden, het mag best iets minder omslachtiger