Goedkope treinkaartjes oktober en november 2018

September 23, 2018

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook in september zijn er natuurlijk weer treinacties. Bijvoorbeeld via Actie van de Dag, VakantieVeilingen en de Spoordeelwinkel. Ook kun je deze zomer voordelig met de trein dankzij de NS Zomertoer. Alle acties zijn verwerkt in onze prijsvergelijker.

Dal Dagkaart Trein € 19

€ 19

e-ticket
t/m 31 oktober
dal dagkaart
Onbeperkt reizen met de trein door Nederland? Dat kan in de daluren (dus niet tijdens de ochtend én avondspits) voor slechts € 19. De werkelijke tijd is daarbij bepalend (en dus niet de inchecktijd). In het weekend kun je heel de dag reizen. Hier te koop

Dagretour € 20 – La Place Deal

€ 20,-

e-ticket
online te koop
reizen t/m 30 november
Voor slechts 20 euro heb je een 2e klas treinkaartje of reis 1e klas voor 4 euro extra. Met dit kaartje mag je dezelfde dag heen en terug reizen tussen twee stations naar keuze. Doordeweeks geldig na 9:00 uur (ook tijdens avondspits), inclusief sandwich en sap.

HEMA treinkaartje € 19,95

€ 16

e-ticket
t/m 9 december
dagretour
Heb je het AH treinkaartje gemist? Dan kun je nu een treinkaartje bij de HEMA kopen voor € 19,95. Niet alleen een dagretour is inbegrepen, maar ook koffie of thee met een tompouce. Dit treinkaartje is ook geldig in de avondspits!

2x Enkele reis € 24

€24,-

e-ticket
reizen t/m 31 okt
€ 12 p/s
Wil je goedkoop met de trein, maar reis je niet dezelfde dag heen en terug? Koop dan bij VakantieVeilingen twee enkele reizen voor €24. Dat is omgerekend €12 per treinkaartje. Je kunt beide kaartjes ook op verschillende trajecten of voor verschillende personen gebruiken.

Treinkaartje België: Antwerpen max € 26

€ 20,-

e-ticket
7 dagen voor vertrek
vanaf € 20
Koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje naar België en bespaar fors! Zo betaal je doordeweeks (maandag t/m donderdag) nooit meer dan 20 euro voor een enkeltje Antwerpen. In het weekend (vrijdag t/m zondag) betaal je maximaal 26 euro. Soms zelfs minder. Je reist per intercity. Deze actie kan niet uitverkocht raken! Alleen online te koop

Overige aanbiedingen

Er zijn nog andere treinacties. Bijvoorbeeld bij de NS Spoordeelwinkel. Trein + toegang Wildlands Zoo voor € 32. Of Trein + Margriet Winterfair vanaf 28 euro.
Kruidvat heeft een treinkaartje (dagretour) met bonbonproeverij voor 21 euro. Ook is er nog een aanbieding voor provinciehoofdsteden bij Actievandedag.nl (alleen in het weekend).

See Holland By Train for information in English.

Met de trein naar Antwerpen of Brussel

Bespaar op de treinreis naar België, en koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje online. Met de Intercity Brussel betaal je dan maximaal 26 euro (vrijdag t/m zondag) voor een enkeltje naar Antwerpen, en op overige dagen zelfs maximaal 20 euro. Naar Brussel betaal je maximaal 33 euro, en doordeweeks (maandag t/m donderdag maximaal 25 euro. (Niet geldig bij Thalys en Eurostar). Het mooie is, dat dit kan niet uitverkocht kan raken. Tijdig boeken (dus minimaal 7 dagen voor vertrek), is wel noodzakelijk. Te koop op nsinternational.nl.

Naar een provinciehoofdstad in het weekend?

Reis je naar een provinciehoofdstad of Rotterdam? Dan kun je op een zaterdag of een zondag voor 18 euro retour. Dit is een speciale aanbieding van Actie van de Dag. De dertien bestemmingen waarvoor deze actie geldig is, zijn dus: Arnhem Centraal, Assen, Den Haag Centraal, Groningen, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad Centrum, Maastricht, Middelburg, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Zwolle. Je mag één bestemming uitkiezen. Online te koop. De verkoopperiode is onbekend, dit retour is te gebruiken tot en met 31 jaugustus 2018. Hier vind je trouwens een overzicht van alle Actie van de Dag Treinkaartjes.

Gratis abonnement voor ex-studenten

Speciaal voor ex-studenten heeft NS een leuke actie: ontvang gratis een jaar lang 40% korting in de daluren. Je kunt van de actie gebruik maken als je het studentenreisproduct minimaal 48 uur hebt beëindigd. Daarna heb je 3 maanden de tijd om het Dal Voordeel abonnement gratis aan te vragen. Check de instructies op deze pagina op ns.nl. Daar staat ook uitgelegd welke kortingscode je nodig hebt,


Goedkoop naar Parijs

Al vanaf 35 euro reis je met de trein naar Parijs. Via onderstaande tool vind je snel op welke dagen je het goedkope tarief kunt vinden. Tarief is op basis van een enkele reis.

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met goedkope treinkaartjes

Dit moet je weten over de treinacties:

 • In de regel doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur, tenzij anders vermeld. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsrestricties. (Bij ETOS-treinkaartjes gold in het verleden vaak: geldig na 11:00 uur, ook in het weekend.)
 • Treinacties zijn NOOIT geldig op Koningsdag. Op Koningsdag kun je reizen met het Oranjeretour.
 • De meeste acties zijn e-tickets. Deze dien je uit te printen of te tonen op je smartphone in de NS Reisplanner app. Enkele e-tickets kunnen niet getoond worden in de NS Reisplanner app.
 • Bij aankoop hoef je nog niet de reisdatum te bepalen. Dat kan tot en met de laatste reisdatum.
 • Ruilen is niet mogelijk en op = op.
 • Treinkaartjes zijn nooit geldig bij Thalys en Eurostar. En bij Intercity Direct dien je tussen Schiphol en Rotterdam een toeslag te betalen.
 • Treinkaartjes zijn ook geldig bij Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng. Alleen in de trein. En bij enkele reizen en dagretours alleen als de vervoerder op het gekozen traject (deels) actief is.
 • Een goedkoop treinkaartje is in de regel niet geldig in bus, tram en metro (tenzij anders vermeld).
 • Reis je met kinderen? Dan kun je voor het kind (4 t/m 11 jaar) ALTIJD een Railrunner kopen, zelfs als het kind alleen reist. Een railrunner kost € 2,50. Als kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben, kun je Kids Vrij aanvragen en is reizen per trein zelfs gratis. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Veel gestelde vragen:

Weten jullie wanneer er nieuwe aanbiedingen komen?

Nee. Alles wat wij weten, publiceren we in de regel online. We weten wel dat de NS Spoordeelwinkel altijd op de 1e van de maand met nieuwe acties komt. Sommige acties lijken jaarlijks terug te keren. Bijvoorbeeld het NS Seizoensretour. Maar het moment dat de verkoop start verschilt ieder jaar. In 2015 startte de actie al op 1 februari, en in 2017 pas in april. Dat jaar werd het seizoensretour echter ook nog een keer in het najaar aangeboden. De tijd dat we kunnen voorspellen wanneer er weer Kruidvat treinkaartjes, Blokker Dagkaarten of AH treinacties zijn, is voorbij. De verkoopperiodes – en ook voorwaarden – zijn veel minder voorspelbaar dan in het verleden.

Ik wil een goedkoop treinkaartje voor 9:00 uur. Kan dat?

Op de meeste momenten is dat onmogelijk. Tijdens de spitsuren reizen veel mensen met de trein, daarom kun je dan minder makkelijk een goedkoop kaartje vinden. Dat geldt helemaal voor de ochtendspits. Soms hebben Blokker en Albert Heijn Dal Dagkaarten waarmee je voor 6:30 uur een treinreis mag beginnen. Bij wegwerpkaartjes geldt: inchecktijd is bepalend. Dus wie om 6:25 uur incheckt met een wegwerpkaartje (mag bij NS) zijn reis afmaken, maar niet van vervoerder wisselen. Bij e-tickets is dat anders: bij een e-ticket is de werkelijke tijd bepalend, en mag je nooit reizen tijdens de ochtendspits. Tenzij je een voltarief e-ticket koopt, maar dan is er natuurlijk geen sprake meer van een goedkoop treinkaartje ;-).


This post was last modified on oktober 17, 2018 10:27 am

Recent Posts

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 17, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 16, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 15, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 15, 2018

Bekijk reacties

 • Ik zou graag willen weten als ik 2 kaartjes bestel voor 1 persoon op een datum en het 2e kaartje een week later voor de terug reis kan gebruiken?

  • Ervan uitgaande dat je het over de 2x enkele reis van VakantieVeilingen hebt: Je kunt ze voor twee verschillende dagen gebruiken. Hoe het gaat met het aangeven van de datums weet ik niet, of je dat direct moet doen (dan geef je direct beide datums op van de heen- en de terugreis) of dat je dat op een later tijdstip ook nog kunt.

 • Je kunt de kaartjes per keer automatiseren, zodat je later de juiste datum er op kunt zetten.

 • waarom is het niet mogelijk de tikets gewoon uit te printen, ik kan nnu niets meer vinden, het mag best iets minder omslachtiger

  • Ik ken de actie, een enkele reis naar Schiphol, Rotterdam of Eindhoven via actievandedag. Momenteel niet beschikbaar.

  • Ik kom deze actie ook niet tegen in dit artikel, alleen een dagretour naar een provinciehoofdstad naar keuze voor € 18 (en dat is 9 euro enkele reis, maar alleen als retour te koop).

   De actie die jij noemt, komt me totaal niet bekend voor.

 • Dag treinreiziger.nl,
  Kun je met het nieuwe AH daldagkaartje inchecken voor 16u en dan wel reizen in de spits?

  Vriendelijke groeten

 • uik heb een vraag mag ik met een aanbiedings kaartje mijn begeleidingspas gebruiken

 • Goedemiddag, ik ga elke week naar Rotterdam vanuit Hengelo. Neem dan meestal rond 06.24 uur de trein. Heb je een leuke actie? €25 heen en €12 enkel retourtje van actievandedag.nl totaal €37 retourtje vind ik een beetje duur.