fbpx

OV-gids: handige linkjes

03 nov 2020 10:21

In deze OV-Gids maken we een overzicht van handige linkjes voor bus- en treinreizigers. Daarnaast hebben we een overzicht met een aantal interessante artikelen en projecten.

OV-Chipkaart

Reizen zonder ov-chipkaart, dat kan nog steeds. Soms is dat duurder, maar lang niet altijd. Een treinkaartje kopen op het station is inderdaad één euro duurder. Maar een e-ticket is dat niet. Sterker nog: kijk bij onze rubriek goedkope treinkaartjes, misschien kun je wel besparen! We bespreken hier de voor- en nadelen van de persoonlijke ov-chipkaart. Ook de voor- en nadelen van de anonieme ov-chipkaart hebben we op een rijtje gezet. Kort samen gevat: als u recht heeft op leeftijdskorting of u reist regelmatig met het openbaar vervoer, dan is een persoonlijke ov-chipkaart vaak interessant. Ook handig: lees hoe je online je ov-chipkaart saldo kunt checken. Wilt u zonder saldo kunnen reizen met de ov-chipkaart? Dat kan tegenwoordig ook met NS Flex.

Treinkaartjes

Wil je voordelig met de trein reizen? Wij doen ons best om alle acties bij te houden. We hebben een pagina met alle artikelen over goedkope treinkaartjes, en we hebben een overzichtsartikel met alle actuele acties. Daarnaast verwerken we de voordelige treinkaartjes zoveel mogelijk in onze prijsvergelijker. Helaas hebben we onze app Treinkaartjes offline gehaald. We hopen in de toekomst met een alternatief te komen. Specifiek voor groepen is er het NS Groepsticket. Voor Jongeren is er een speciale NS Jongeren Dagkaart. Door de coronacrisis zijn er helaas minder vaak voordelige treinacties. Echter altijd is het Holland Travel Ticket beschikbaar. Een dagkaart waarmee u buiten de ochtendspits – dus ook tijdens de middagspits – voor 41 euro onbeperkt reist. Dit is een OV-Dagkaart. Ook geldig in bus, tram en metro. En uiteraard in de trein. Voor zakelijke reizigers is er de NS-Business Card. Tot de coronacrisis had Actie van de Dag vaak treinkaartjes, net als VakantieVeilingen. Daar lijkt vooralsnog een einde aan gekomen te zijn. Of de treinkaartjes van Kruidvat terug komt is nog onduidelijk. Dat zelfde geldt voor de AH treinkaartjes.

Internationale treinkaartjes

Met de trein naar Parijs? Of op zoek naar een treinticket naar Berlijn? Op onze pagina internationale treintickets kopen vind je een overzicht van alle mogelijkheden. Niet alleen naar Parijs of Berlijn, maar ook naar minder gangbare bestemmingen. Ook Interrail komt aan de orde. Daarmee kun je kris, kras door Europa reizen.

Mooiste spoorlijnen van Europa

Op onze tag pagina “Mooiste Treinreizen” lees je over de mooiste treinreizen in Europa. Onze eigen favoriet is de Bernina Express, de smalspoortrein van de Rhätische Bahn die Chur met het Italiaanse Tirano verbindt. Zie ook berninaexpress.nl. Ook in Zwitserland, en terecht zeer populair: de Glacier Express. Minder bekend, maar zeker ook mooi is daarnaast de GoldenPass Express, eveneens in Zwitserland. Wil je meer weten over de mooiste treinreizen in Zwitserland? Dan kun je kijken op de site Zwitserland per Trein. Een initiatief van Treinreiziger.nl. Maar natuurlijk zijn er ook buiten Zwitserland mooie spoorlijnen. Sommige zijn bekend, anderen een stuk minder. Zoals de Bohinj spoorlijn in Slovenië. Bekender is de Schotse spoorlijn Glasgow – Fort William – Mallaig en de Noorse Flam-spoorlijn.

Foto: Rhaetische Bahn / Christof Sonderegger

Beste artikelen internationaal reizen

Dit vinden wij zelf de beste artikelen die we hebben gepubliceerd over internationaal reizen:

Treinwebshop

Vanuit Treinreiziger.nl hebben we een webshop. We verkopen boeken over treinen, dvd’s, t-shirts en meer. We zijn ook jarenlang uitgever geveest van het spoorboekje. Ook die kun je kopen via onze webshop, treinwebshop.nl. We hebben niet alleen producten voor volwassenen, maar ook voor jonge treinliefhebbers.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theijs
5 maanden geleden

De links naar treinwebshop werken niet meer.