fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Voordelig treinreizen: bespaar tot 76% op je treinreis

Voordelig reizen met de trein? Dat kan in 2023 nog steeds. Zo kun je besparen met NS Flex of een treinkaartje met korting kopen via de app Gaiyo, ook bij korte reizen. Actiedagkaarten via Kruidvat en AH komen vooralsnog niet meer terug. Maar besparen op het treinkaartje blijft mogelijk.

Samenvatting Treinkortingen

Een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden waarmee je kunt besparen op je treinreis. In dit komen de genoemde kortingen uitgebreider aan het ligt.

 • Weekend Voordeel: voor € 2,20 één maand 40% korting in het weekend
 • Dal Voordeel: € 5,60 één maand 40% korting mits treinreis in daluren begint
 • Reizen zonder abonnement? 10% korting via de app Gaiyo (alleen in de daluren)
 • Tussen Den Haag – Eindhoven, Utrecht – Den Helder en Utrecht – Groningen kun je tot 60% besparen met NS Voordeel. Je ticket is gebonden aan een tijdslot.
 • Groepsticket: van 2 tot 7 personen. Bespaar tot 76%!
 • Jongerendagkaart (12 t/m 18 jaar): reis voor € 7,95 onbeperkt in de daluren bij NS
 • Eén maand onbeperkt treinen in het weekend? € 34,95 met Weekend Vrij
 • Gouden tip: check in vlak vóór de spits (alleen met ov-chipkaart)

Voordelige treinreizen met NS Flex

Besparen op je treinreis is eenvoudig met NS Flex. Het mooie is: met dit abonnement zit je nergens aan vast en heb je geen saldo meer nodig op je ov-chipkaart. Hoe werkt het? Met NS Flex betaal je achteraf. Met NS Flex Basis reis je zonder abonnement. Maar vaak is het voordeliger om te kiezen voor een flexibel abonnement.

Het goedkoopste NS Flex abonnement is NS Flex Weekend Voordeel. Je ontvangt voor slechts € 2,20 een hele maand in het weekend 40% korting. Dat is heel snel terug verdiend. Reis je veel in het weekend? Dan is één maand Weekend Vrij misschien nog wel goedkoper (€ 34,95). Na 30 dagen kun je switchen van abonnement of je abonnement uitzetten.

Wil je ook doordeweeks 40% korting? Kies dan voor NS Flex Dal Voordeel (€ 5,60 per maand). Belangrijk is wel dat je doordeweeks de reis in de daluren begint. Dat betekent: vóór 6:30 uur, tussen 9:00 – 16:00 uur of na 18:30 uur. Het moment van inchecken bepaalt of je wel of geen 40% korting krijgt. Je kunt dus om 6:25 uur inchecken, en vervolgens in de spits van bijvoorbeeld Rotterdam naar Groningen reizen. Goed om te weten: alleen als je reist met de ov-chipkaart is het incheckmoment bepalend. Met e-tickets mag je niet in de spits reizen, ongeacht wanneer de reis begonnen is.

Samen met de trein is goedkoper

Wil je voordelig met de trein door Nederland? Dat kan. Met twee personen reis je al tussen twee stations naar keuze voor € 17 per persoon, mits je in de daluren reist. Of je nu van Rotterdam naar Groningen of van Amsterdam naar Maastricht wil, het kan met het Groepsticket. De genoemde prijs is op basis van een enkele reis. Reis je met meer personen? Dan wordt de trein steeds goedkoper. Bij 7 personen heb je al een enkele reis vanaf € 7,15. Dit betekent dat je op dat moment 79% bespaart op basis van een voltarief treinkaartje! Het groepsticket is een e-ticket dus reizen in de spits is niet toegestaan, ongeacht hoe laat de reis begonnen is.

Altijd 10% korting in de daluren

-10%

treinkaartje met korting

10% korting
in de daluren
zonder abonnement
Of je nu een lange of korte treinreis maakt: via Gaiyo krijg je 10% korting op je treinreis. Prettig is dat je geen abonnement nodig hebt. Het enige wat belangrijk is: de treinreis moet in de daluren plaats vinden, en via Gaiyo worden gekocht.

Zo bespaar je op een treinkaartje

Tip 1: NS Flex

Met NS Flex kun je flink besparen. Voor slechts € 2,20 krijg je bijvoorbeeld een maand lang in het weekend 40% korting (Weekend Voordeel). Wil je ook doordeweeks buiten de spitsuren 40% korting krijgen? Dan betaal je € 5,60 per maand (Dal Voordeel). Na een maand kun je dagelijks opzeggen. Voor NS Flex heb je een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Heb je die niet? Geen probleem, deze krijg je gratis bij bestelling van een Dal Voordeel-abonnement of een duurdere variant. Handig om te weten: anders dan bij e-tickets is bij de ov-chipkaart het incheckmoment bepalend. Wie om 15:55 uur incheckt, krijgt bijvoorbeeld heel de reis 40% korting. De spits duurt bij NS altijd van 6:30 – 9:00 uur en van 16:00 – 18:30 uur. In het weekend en op feestdagen zijn er geen spitsuren.

NS Flex heeft ook andere opties, bijvoorbeeld een maand lang onbeperkt reizen in het weekend voor € 34,95.

Tip 2: Samenreiskorting

Heb je een NS-abonnement? Dan reis je niet alleen zelf met korting, maar mag je ook tot drie personen meenemen met 40% korting. Je kunt dit tegenwoordig alleen nog digitaal regelen, met behulp van een koppelcode. Bij samenreiskorting is de werkelijke tijd bepalend, en er mag dus niet gereisd worden tijdens de spits, ongeacht de inchecktijd.

Tip 3: Jongerendagkaart

Jongeren, 12 t/m 18 jaar, kunnen nu heel voordelig een NS Dagkaart kopen. Dit kan via de NS-app voor slechts € 7,50. De Jongeren Dagkaart is alleen geldig in de daluren en alleen bij NS. Dus in het weekend de gehele dag onbeperkt reizen, en doordeweeks niet tijdens de spitsuren.

tip 4: Dal Dagkaart

Wil je onbeperkt na 9:00 uur kunnen reizen met trein, bus, tram en metro? Dan is de Holland Travel Ticket Off peak handig. Dit treinkaartje is dus ook in de avondspits geldig. Heel goedkoop is dit treinkaartje niet: € 48. Toch kun je hier tot € 12 mee besparen ten opzichte van het normale tarief (en dan is de bus, tram en metro niet inbegrepen).

3 dagen Parijs: Trein + Hotel v.a. € 199 p.p.

€199 pp

Stedentrip Parijs per trein

trein + hotel
Centrum van Parijs
Goede prijs-kwaliteit
Met 300 kilometer per uur naar de stad van de Liefde. Uiteraard verblijft u in prima hotel, nabij station Gare du Nord en met een metrostation bijna voor de deur. Tal van excursies zijn mogelijk Stedentrip naar Parijs vanaf € 199 pp (bij 3 dagen).

Overzicht treinkaartjes in Nederland

Groepsticket enkele reis v.a.

Reis samen in de daluren met 2 t/m 7 personen met het NS Groepsticket.
€6,30

NS Jongerendagkaart

Onbeperkt door Nederland, alleen bij NS. Beschikbaar voor jongeren t/m 18 jaar.
€ 7,95

Weekend Vrij

Reis één maand onbeperkt in het weekend via NS Flex
€34,95

NS Business Card

Zakelijk voordelig met de trein? Vraag de NS Business Card aan.
€ 0

Holland Travel Ticket Off Peak

Reis onbeperkt door Nederland na 9:00 uur. Geldig in trein, tram, bus en metro.
€ 48

Railrunner

Kinderen t/m 11 jaar kunnen een dag onbeperkt reizen met de Railrunner
€ 2,50

Dal Dagretour 2e klas

UITVERKOCHT
dagretour
t/m 31 okt
daluren
20 bestemmingen
UITVERKOCHT! Reis voordelig met de trein naar 20 bestemmingen naar keuze (en zelfs mee, zie onze pagina Dal Dagretour 2e klas). Zaterdag en zondag heel de dag geldig. Doordeweeks niet geldig in de ochtend- en avondspits.

Belangrijk: Vrijwel alle treinkaartjesaanbiedingen zijn doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Indien je reist met een e-ticket moet je altijd voor de spits de trein uit zijn. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen.

 

Heb je een goedkoop treinkaartje gezien dat hier ontbreekt? Neem contact op via contact@treinreiziger.nl.
Stedentrips & treinrondreizen

Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Betreft een vierdaagse reis met de nachttrein naar Wenen.
€ 193

Stedentrip Praag: Trein + Hotel

Verblijf in Praag in een vijfsterrenhotel. Upgrade naar de 1e klas voordelig mogelijk.
€ 320

Rondreis Zwitserland

Ontdek de mooiste spoorlijnen van Zwitserland, o.a. de Bernina & Glacier Express.
€ 523

Stedentrip Parijs

Inclusief treinreis per Thalys naar Parijs en goed hotel nabij metro, station en centrum.
€ 199

Stedentrip Berlijn: Trein + Hotel

Zelfs het openbaar vervoer in Berlijn is inbegrepen! Of
€ 299

Stedentrip Bremen

Trein + Hotel. En ook het plaatselijke OV is inbegrepen, net als het ontbijt
€ 225

Trein + Hotel Antwerpen: v.a. € 87 p.p.

€87 pp

treinkaartje Belgie

trein + hotel
Bij het station
In het centrum
Antwerpen is de ideale bestemming voor een stedentrip per trein. Een bruisende stad, met een mooie historische binnenstad. Uiteraard is het treinticket inbegrepen bij deze deal, maar ook het hotel naast het station, direct bij het centrum. Boek de Stedentrip Antwerpen vanaf € 87 pp.

9 daagse Treinrondreis Slowakije: v.a. € 649 p.p.

€649 pp

Treinrondreis Slowakije

Mooie treintrajecten
Prachtige natuur
Historische steden
Een verborgen parel. Zo zou je Slowakije kunnen noemen. Want velen hebben niet de moeite genomen om dit prachtige land met mooie spoorlijnen, historische steden en ruige natuur te bewonderen. Daar kan met deze Rondreis door Slowakije per trein verandering in komen.

Grand Panorama Zwitserland 1e klas (v.a. 5 dagen)

€815 pp

Treinrondreis Zwitserland

1e klas
Mooiste spoorlijnen van Zwitserland
incl. reserveringen
Extra genieten van de mooiste treinreizen in Zwitserland? Dat doet u tijdens deze reis in de 1e klas in alle bekende panoramatreinen. Alle reserveringen (waarde tot € 212 bij 2 personen) en treintickets zijn inbegrepen. Uiteraard zijn alle hotels op loopafstand van het station. Boek nu de Grand Panorama Rondreis Zwitserland, vanaf € 815 pp.

Internationale treinkaartjes (losse tickets)

Treinkaartje België: Antwerpen max € 26

€ 20,-

treinkaartje Belgie

e-ticket
7 dagen voor vertrek
vanaf € 20
Koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje naar België en bespaar fors! Zo betaal je doordeweeks (maandag t/m donderdag) nooit meer dan 20 euro voor een enkeltje Antwerpen. In het weekend (vrijdag t/m zondag) betaal je maximaal 26 euro. Soms zelfs minder. Je reist per intercity. Deze actie kan niet uitverkocht raken! Alleen online te koop

Artikelen over treinkaartjes

309 gedachten aan “Voordelig treinreizen: bespaar tot 76% op je treinreis”

 1. Loek Voorn schreef:

  Best wel wrang om tegelijkertijd op de home-pagina van Treinreiziger een reclame te lezen over een automerk…..

  1. dries molenaar schreef:

   Want daar gelden de goedkope kaartjes niet?

  2. Gerrad schreef:

   Dat noemen ze Cookies, waarschijnlijk heb je zelf op auto’s lopen zoeken |-)

  3. Antonio schreef:

   Hoezo wrang? Jezus man wat een gezeik.

  4. jan schreef:

   misschien zien wij binnenkort reclame voor treinkaartjes op de website van Merc. Benz.
   ik reis nooit met de trein en wil dat nu eens gaan doen maar… mijn god wat is dat gecompliceerd!!!

   1. toon schreef:

    Ja, gewoon idioot de verschillen in prijzen.
    En maar zoeken!
    Het is net de belasting, makkelijker kunnen wij het u niet maken.

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Met http://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker proberen wij het zo makkelijk mogelijk te maken.

   2. Jos schreef:

    Gewoon je hersenen eens echt laten werken misschien?
    Als je dat doet, dan kom je er MISSCHIEN achter, dat het makkelijk is en vele malen goedkoper dan met de auto!!!!

    1. Arjan schreef:

     Toen je het schreef was het MISSCHIEN goedkoper inderdaad om met de trein te reizen. Tegenwoordig is dat lang niet altijd meer zo (behalve dan NS flex).

 2. C Kruithof schreef:

  ik wil met 6 personen van Rotterdam naar Amsterdam op woensdag 17 januari en weer terug ,wat gaat me dat kosten.

  1. Gol schreef:

   Zo te zien veel geld C.
   Maar, toch nog in Adam geraakt met de goeie ouwe trouwe NS?

  2. Veonique schreef:

   Neem een taxi dat is goedkoper dan de trein!

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Haha. Geef maar het telefoonnummer van dat taxibedrijf.

  3. John schreef:

   Groepskaartje bestellen.Ben je met een paar euro per persoon klaar🤗

  4. Anoniem schreef:

   groepskaart

 3. C Kruithof schreef:

  k wil met 6 personen van Rotterdam naar Amsterdam op woensdag 17 januari en weer terug ,wat gaat me dat kosten.

  1. Paul936 schreef:

   Ja, het is natuurlijk al achter de rug, maar voor het beantwoorden van zo’n vraag heb je veel extra informatie nodig. Hoe oud zijn de personen bijvoorbeeld, want voor kinderen is het goedkoper, en is het eerste of tweede klas? En is er sprake van het in bezit hebben van een kortingskaart of nietetc.? Mijn ervaring is dat het gewoon het makkelijkste is als je even kijkt op ns.nl en het daar dan invult. En misschien is het wel nóg makkelijker als je het invult op de kaartjesautomaat op het station. Dat doe ik meestal een dag of enkele dagen voordat ik met de trein wil gaan. Dan weet ik alvast de prijs.

   1. Anoniem schreef:

    Antwoord is te laat…maar een groepsticket?

  2. Erwin Wessels schreef:

   De prijsvergelijker van Treinreiziger.nl werkt ook goed: https://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker/

 4. Diny schreef:

  Koop een groepsretour in de spoordeelwinkel. 60 euro voor 6 personen

  1. Annemiek schreef:

   Nee, dat kan niet. Het Groepsretour is niet meer te bestellen voor reisdata na 14 januari. Daarvoor in de plaats komt het Groepsticket. Daarmee kost het 66 euro (2*33) voor dezelfde reis, met extra belemmerende voorwaarden voor de spits.

   1. dries molenaar schreef:

    Maar nog steeds hartstikke goedkoop.

 5. Wim schreef:

  De actie van Dagretour met broodje voor € 20 lijkt te zijn gewijzigd in een Dagretour met broodje: € 19 (2e klas). Verder is de kaart slechts tot 7 januari geldig.

 6. Natasja schreef:

  Goedemiddag, als ik met 2 volw en 2 kinderen (5/6) reis kan dat samen op het nieuwe groepsticket 4 pers? Of moeten de kinderen apart railrunner?

  1. A.S. schreef:

   Natasja, kinderen ook gratis reizen. Even opzoeken hoe dat moet. Kost 1 cent per jaar.

 7. Annemarie schreef:

  zijn er ook actie-kaartjes die je voor 9.00u. kunt gebruiken op een doordeweekse dag?

  1. Debby schreef:

   Nee, dat is er niet.

  2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Soms zijn de kaartjes waarmee je voor 6:30 uur kan reizen / reis kan beginnen. Maar op dit moment niet.

 8. Willem schreef:

  Volgens de desbetreffende voorwaarden op de site van “Spoordeelwinkel” is de NS Wintertoer te gebruiken EN te koop(!) tot en met 26 januari 2018. Dat is anders dan deze opsomming van Treinreiziger vermeldt.

 9. Wekking schreef:

  Wij zijn met 11 personen verplicht om metf de trein te reizen om 445 uur omdat we om 935 uur vliegen. Welk kaartje is het meest handigst. Het is op donderdag 25 januari

  1. Sjaak schreef:

   Een treinkaartje. Als de afstand kort is dan kan het zijn dat je met een normaal kaartje goedkoper uit bent.

 10. Marcella schreef:

  Hallo, kun je met een enkele reis van bv Vakantieveilingen ook een ‘via’ traject kiezen; bijv. van Schiphol via Eindhoven naar Enschede?

  1. Annemiek schreef:

   Nee, dat kan niet.

 11. A van Dun schreef:

  Hallo,
  Wij willen met 3 personen op vrijdag 19 jan as van eindhoven naar maastricht en zaterdag 21 jan as weer terug vab maastricht naar eindhoven.
  Zijn daar leuke aanbiedingen voor?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je zou gebruik kunnen maken van de twee enkele reizen voor € 23. Die aanbieding heeft u dan drie keer nodig.

 12. Anoniem schreef:

  waarom kan ik nu de treinticket niet bestellen voor morgen???

 13. Anoniem schreef:

  de groepstreinticket wel te verstaan

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Omdat groepsretour nu nog wordt aangeboden, denk ik. Die vraag kun je beste aan NS stellen.

 14. Anoniem schreef:

  Retour 1e klas gekocht voor € 19 op Zondag 7 Januari op reis geweest kon in de hele trein geen 1e klas vinden

  1. Annemiek schreef:

   Er bestaan geen treinen van NS zonder eerste klasse. Dus dan had je beter moeten zoeken.

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Welk traject heb je gereisd? Inderdaad hebben alle NS treinen 1e klas. Het verschil in Sprinters is vaak wel kleiner. Sommige regionale treinen van Arriva hebben geen 1e klas.

   1. Anke schreef:

    Ik heb nog altijd een 1e klas gedeelte in de treinen van Arriva gezien. In ieder geval in de treinen naar Emmen. Voor- of achteraan (afhankelijk van de rijrichting). Denk wel om het op- afstapje🙄

  3. dries molenaar schreef:

   Zo komen de praatjes in de wereld. En alles Anoniem natuurlijk.

   1. Vlaming schreef:

    De anonieme accounts worden door deze site geblokkeerd. Vrije meningsuiting hebben jullie Hollanders weinig mee, denk aan de censuurwet van Ollongren (zal toch wel verwijdert worden vanwege de politieke voorkeur van de redacteur) of de moord op Theo van Gogh.

    1. Vlaming schreef:

     Blokkeren op IP adres heeft weinig zin op internet dankzij Proxyservers 🙊

    2. Verzoener schreef:

     Waarom bied u niet uw excuses aan voor het trollen. Qua reacties is het niet netjes om geen gedragscode te publiceren, dat valt de redactie aan te rekenen.

    3. Srb schreef:

     Wat doe je hier dan? Als dat alles is wat je kwijt wilt en niks hebt met de strekking vsn deze website. Wat weerhoudt je dan om je geleuter niet met je mede Vlamingen op stommehollanders.be te delen of iets dergelijks? Doei.

  4. A. Damhuis schreef:

   Ik had de hele coupe voor mij zelf. Dus…..

  5. Catharina 55 schreef:

   Jammer voor u. In de meeste treinen heb je twee eerste klas coupés . Zelfs in korte treinen. Meestentijds voor – en achterin. Een beetje suf van u. Voortaan beter kijken !

 15. Reiziger schreef:

  Waar kan ik op dit moment een NS voordeelkaartje liefst retour 1 persoon kopen of anders 2x een enkel. Ik kan zelf op dit moment geen actie vinden. Besteden op woensdag 10 januari 2018

 16. Igor schreef:

  Magere acties deze maand. Ook zou het mooi zijn als een aanbieder eindelijk kwam met de 1ste Klas Dagkaart ipv. van het 1ste Klas Retourtje.

 17. Poppe Eillert schreef:

  Met de enkele reiskaartjes van Vakantieveilingen kan ik ook op daluren reizen? Ik wil a.s. maandag naar Schiphol om ca. 5 uur vertrekken met 2 personen vanaf Hengelo en vrijdag weer terug.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, niet om 5 uur ‘s ochtends, wel om 5 uur ‘s avonds.

   1. Poppe Eillert schreef:

    Betekent dus voor de terugreis wel en de heenreis niet. Bedankt voor dit antwoord.

 18. Hans schreef:

  NS wintertoer zou geldig en te koop zijn t/m 26 januari, pagina is echter bij Spoordeelwinkel niet te vinden.

   1. Hans schreef:

    Inderdaad, zie dat de betreffende pagina nog altijd niet te vinden is.

 19. Charon schreef:

  Jammer, de goedkope treinkaartjes van VakantieVeilingen zijn ook al niet meer voordelig. Binnen 4 maanden tijd bijna 5€ duurder geworden.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   3.50 euro duurder per 2 stuks. Het wel 1 van de langst lopende acties. Per stuk dus 1.75 euro duurder.

 20. adrienne schreef:

  zijn jullie concurrent van de ns

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee hoor. We maken een overzicht van alle acties. Ook van de NS acties. Linksom of rechtsom is het in samenwerking met NS.

 21. Patricia Paulussen schreef:

  Ik wil vrijdag 19/1 van Maastricht naar Tilburg en terug, welk kaartje is het goedkoopste?

 22. Daan schreef:

  Zo fijn dat de enkele reizen van oa vakantieveilingen steeds duurder worden, wat was t fijn toen t nog 2x€10 was.. Dagkaarten zijn trouwens ook steeds duurder 🙁

  1. Dirk Notelaers schreef:

   Inderdaad, worden stilaan steeds duurder…
   Prijselasticiteit noemen ze dat….

 23. Dirk Notelaers schreef:

  De niet-betaalmogelijkheid vanuit België is erg zuur…
  Geen Creditcard of Paypal, toch erg universele betaalmiddelen, zacht uitgedrukt dan nog…
  Alleen op actievandedag gaat het wel meen ik…
  Ik woon dicht bij de grens maar zal dus moeten via winkel.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Helaas, wij kunnen er ook niets anders van maken. Een keuze van NS.

 24. Guido schreef:

  wanneer wordt er eens gedacht aan de reizigers uit België die ook geregeld de trein nemen in Nederland? Wij hebben hier geen iDeal. Betalen via PayPal zou perfect uitkomen voor ons. Nu is het telkens maar wachten op een aanbieding via de winkels van de Hema, Blokker of Kruidvat.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij NS Spoordeelwinkel verwacht ik niet dat dit op korte termijn gaat komen. Het kan wel op Actievandedag (creditcard).

  2. anna schreef:

   Je kan toch een online banknummer nmen bij bunq bank dan is ideal ook voor u te gebruiken

  3. Srb schreef:

   Voor wat het waard is: het wordt ons Nederlanders ook niet gemakkelijk gemaakt als we naar België willen reizen. Meld dat even aan de NMBS aub. Dank je.

 25. Sanne schreef:

  Ik wil die dagretour bestellen van 22,- , maar ik kan de pagina “Best verkochte uitjes” niet vinden (waar die op zou moeten staan)
  Kan iemand me misschien vertellen waar ik dit ticket kan bestellen

 26. aurelia Lapré schreef:

  Hallo, ik moet 3 februari met 2 personen van Maastricht naar Den Haag en wil 4 februari weer terug van Den Haag naar Maastricht. Kan ik dan 2 x de actie van vakantieveiling kopen dus 2 x 24,00 ( dus 4 kaartjes)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat kan!

 27. Anoniem schreef:

  tjonge wat zijn de kaartjes van actie van de dag/vakantieveiling duur geworden zeg. Kocht ze regelmatig maar zijn nu al €24! Erg jammer!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het was 10.25 euro per enkele reis, nu 12 euro. Stuk duurder, maar nog steeds op veel trajecten voordelig, toch?

 28. Karel schreef:

  Kun je met een enkele reis kaartje van bv Emmen naar Dronten onderweg ook een paar uur verblijven in een Zwolle?

 29. Guido schreef:

  AH treinkaartje is inderdaad te koop voor Bonus klanten maar helaas te gebruiken tot en met 25 februari 2018

  1. Peter schreef:

   Wel een waardeloze actie zeg!
   Je moet verplicht kiezen tussen Groningen, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht als bestemming. En met 18 euro nog best duur voor een actiekaartje! Hier de precieze info: https://lekkerweglekkerthuis.ah.nl/e-tickets/2/actie-trein-dagretour/10268/

 30. Tessa schreef:

  AH Treinactie Dagretour:
  Met dit dagretour met korting reis je in de 2e klas naar een van de zeven steden naar keuze. Je kan reizen naar Groningen, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht.

  Geldig in de 2e klas van maandag t/m vrijdag vanaf 9:00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag.

  Zowel online als in de winkel te koop van 22 tot en met 28 januari en het ticket is te gebruiken tot en met 25 februari 2018.

 31. Trudy schreef:

  Kun je met de actie van AH ook gewoon ergens op de rit uitstappen en vandaar weer terug. Ik hoef niet naar bv Zwolle maar Amersfoort

 32. Luuk schreef:

  Ik hoop dat Blokker weer komt met kaartjed. Wij zijn er mee naar Schiphol gegaan. Je mocht niet in de spits maar wel als je voor aanvang spits instapte. Aangezien wij weer naar Schiphol moeten 27 maart

  1. Guido schreef:

   wat een waardeloze actie van AH. Ik hoop ook inderdaad dat ze snel weer via Blokker, Hema of Kruidvat verkocht worden. Ik moet op 14/04 vanuit M’tricht naar Utrecht (en terug) en ben Belg dus aan iDeal heb ik niks 🙂

 33. D.Meijer schreef:

  Ik reis altijd alleen.
  Het aanbieden van goedkope tickets, ALLEEN geldig voor 2 personen is een vorm van DISCRIMINATIE en moet verboden worden.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is in elk geval niet verboden en de meeste acties zijn voor 1 persoon.

 34. Ilse schreef:

  Ik moet op een bepaalde tijd ergens zijn
  Maar kan pas 9.20 met de trein
  Kan ok niet de trein van 8.50 nemen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Excuus dat ik niet eerder heb gereageerd, dat kan niet, helaas.

 35. Mike schreef:

  Moet ik twee kaartjes kopen als ik op zaterdag heen reis en zondag terug?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Excuus dat ik niet eerder heb gereageerd, maar inderdaad.

 36. Brigitte schreef:

  Wat is de goedkoopst manier te reizen van Venlo naar Brussels in april 2018?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Mijn advies: even wachten tot half maart en dan tickets zoeken op nsinternational.nl

  2. Puck schreef:

   Lopend.

 37. P.Verhoeven schreef:

  Daldagkaart mag ik voor 16,00 instappen of moet ik er voor 16:00 eruit zijn.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij e-tickets, zoals nu, moet u helaas al om 16u uit de trein zijn. Bij wegwerpkaartjes en ov-chipkaart is inchecken voor 16u voldoende.

 38. Ineke schreef:

  voortijdig de actie van de site gehaald, flauw hoor! Dan ga ik liever met de auto, makkelijker en maar weinig duurder dan een duur treinkaartje.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Wat bedoelt u precies? Welke actie is van de site gehaald? Tsja, we halen acties van de site als ze niet meer beschikbaar zijn. Lijkt mij prettig toch? Dat ze niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij uiteraard weinig aan veranderen. In elk geval ook nu een prettige reis.

 39. Arjan Krabbenbos schreef:

  ik heb liever de wegwerpkaartjes dan de e tickets, dat zijn makkelijker te kopen en voor de reizen ook handiger in gebruik. wanneer komen deze acties weer=

 40. Anoniem schreef:

  als ik 10 februari den haag naar eindhoven ga is het dan binnen een week kruidvat blokker enz actie als het niet op tijd is moet ik dan dalvoordeel geruiken

 41. F.F.W. Beijerling schreef:

  2de klasse Dal Vrij abonnement (jaarcontract) voor 65-plussers slechts €42, voor 65-minners €99 per maand. Reizen tijdens niet-daluren kan met Dal Vrij ook, mits ingecheckt voor aanvang van die uren. Da’s bijna gratis, naar mijn oordeel.

 42. Mattheus schreef:

  Beste Treinreiziger.nl ik zou het fijn vinden als de goedkope (dag)kaarten van maandag tot vrijdag vanaf 9.00 gewoon de hele dag reizen tot de volgende dag 3.00 zonder dat je tussen 16.00 18.30 uur in en uit moet checken. Dan heb je geen gezeur dat je vóór 16.00 moet uit checken en dan weer moet wachten tot 18.30 om dan wéér in te checken. En als het vakantie op doordeweekse dagen vallen, dan zou je de regels van de weekend daarop toe kunnen passen. Maar goed het is maar een idee! 😉

  1. goedgemutst schreef:

   Ik snap je probleem mattheus. Ik vind het nog ernstiger als je 5 voor 4 aankomt en je kijkt nog even rond kan je niet meer het perron af. Je moet dan haast over het spoor byzonder ongewenst.

 43. Wouter schreef:

  Bij toeval ontdekte ik de volgende link: https://www.ns.nl/producten/s/superdaldagkaart

  Het betreft een superdaldagkaart van €16,-, waarbij je na 11:00 uur onbeperkt kan reizen met de trein. Het ticket lijkt verkrijgbaar t/m 4 maart en bruikbaar t/m 31 maart. Het gaat om een e-ticket. Mocht je in het weekend als duo willen reizen, dan kan het volgende gebruiken:

  https://www.ns.nl/producten/s/weekenddagretour
  Dit betreft een weekenddagkaart voor 2 personen voor €32,-.

 44. Henk brood schreef:

  Ligt het aan mij of zijn er maar weinig acties zoals Kruidvat, Blokker, AH of Primera. Neemt de NS zelf de regie in handen?

  1. Abe schreef:

   Ik denk inderdaad dat de NS bepaalt wanneer die kaarten verkocht worden. Het zal ze nu financieel niet goed uitkomen dat er goedkope dagkaarten zijn.

 45. Petra holhuijsen schreef:

  Ik wil weten voor maart trein kaarten zijn 7maart naar amsterdam

 46. Hans schreef:

  Er is een aktie voor 2x enkele reis voor 2x €12,-
  Kaartjes zijn geldig tot 30 pril.

  Is de verwachting dat een soortgelijke aktie weer komt maar dan voor ná 1 mei ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik verwacht het wel, maar ik heb geen garanties. Tot nu toe is die actie echter al een jaar lang verlengd. Wel is de prijs iets omhoog gegaan.

 47. Alex schreef:

  Kun je een e-ticket voor iemand anders bestellen of komt hij op naam te staan van degene die het account heeft aangemaakt?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Als je een voucher koopt, is deze nog niet persoongsgebonden. Pas als de voucher wordt ingewisseld zijn de persoongsgegevens bepalend.

 48. Truus schreef:

  Wanneer komen er weer treinkaartjes van Blokker A&H Hema of Kruidvat.
  Die waren er altijd standaard

  1. Guido schreef:

   Moet 14/04 naar Utrecht en kan helaas ook enkel via “winkel” ticket/voucher er geraken…Als Belg hebben we geen iDeal 🙂

   1. Puck schreef:

    Actie van de Dag en Vakantie Veilingen accepteren ook Paypal.

 49. Sundus schreef:

  Gratis rijzen

 50. goedgemutst schreef:

  Is erg goede site dit hildebrand. Jammer dat er al een maand geen goede tickets zijn. Daar kan treinreinreiziger.nl ook niks aan doen. Vind het jammer dat de overheid veel te weinig doet om het reizen per trein te stimuleren. Is de netste vorm van vervoer. Zelf heb ik een goed alternatief kan met de fiets heel nederland door sinds ik lid ben van een campingclub. Al die speciale kaartjes is niets voor muj. Ik ga niet een half uur bezig zijn met het kopen van een kaartje. Ik doe daar géén concessies aan.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nog bedankt voor het compliment.

 51. B. Ricklefs schreef:

  Ik heb een treinkaartje nodig op 1 maart 2018 vqn Schiphol naar Vlissingen, een enkeltje. Zijn er goedkope tickets voor die dag?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Gebruik even de prijdvergelijker

 52. Anoniem schreef:

  Ik heb een vraagje over de acties zoals die van delifrance en burgerking. Kan de voucher daarvoor ook op een andere dag gebruikt worden dan wanneer je met je treinkaartje reist of is deze direct verlopen als je hem die dag niet hebt kunnen gebruiken?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is niet toegestaan. Het is echter een aparte voucher. Men kan vragen om het treinkaartje te tonen, bij mij is dat echter niet tot nu toe nooit gebeurd.

   1. Michael schreef:

    In mijn geval was het 4de kwartaal afgelopen jaar zo dat ik een e-ticket had van snack zaak maar die vertelden mij dat het niet geldig is want ze moeten het per se afgedrukt hebben.m was de eerste keer dat ik zo’n e-voucher had voor een gratis snack met patat, jammer dat het gelijk al niet geldig blijkt in digitale vorm

 53. Josefien schreef:

  Ik zie in het Algemeen dagblad een dagkaart + koffie/thee en gebak voor 20 euro, hiermee kun je overal naar toe. Ik mis deze op jullie site.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt inderdaad, ik kreeg die actie vandaag binnen en moet ik nog verwerken. Het gaat overigens om een dagretour (geen dagkaart).

   1. Puck schreef:

    Ik denk dat die actie al verlopen is. Twee comments hier geven twee verschillende links, eentje van De Stentor en eentje van BN/De Stem. Beide links leiden naar een 404-pagina.

 54. Anoniem schreef:

  Ik zie in het Algemeen dagblad een dagkaart + koffie/thee en gebak voor 20 euro, hiermee kun je overal naar toe. Ik mis deze op jullie site.
  Je kunt deze krijgen op bd.nl/treinactie

 55. Anoniem schreef:

  Niet te vergeten: zondag 18 maart kun je gratis reizen met het Boekenweekgeschenk 2018
  https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/weekenddagretour

 56. Anoniem schreef:

  Sorry, verkeerde link betreffende de Boekenweek, hier is de goede:

  https://www.ns.nl/uitgelicht/tijd-voor-lezen/boekenweek.html

 57. Eugene schreef:

  Zijn de vakantieveilingen kaartjes ook te laden in de rezigers app ?

 58. Marieke Franken schreef:

  In de krant de Stentor staat ook een aanbieding, volgens mij zag ik die niet in jullie lijst staan.
  Op destentor.nl/treinactie kun je een dagkaart kopen voor €20,- incl. warme drank en appeltaartje bij Doppio.
  Goedkoper dan de Spoordeelwinkel aanbieding met Delifrance croissant, want daarvoor moet je naar een benzinestation ;).

 59. Marieke Franken schreef:

  Wel snel doen,is te verkrijgen t/m 25 februari. Te gebruiken t/m 8 april.

 60. Agnes schreef:

  Ik vind het niet juist dat de meeste goedkope treinkaartjes
  alleen online te koop zijn!!!
  Er zijn nog genoeg mensen,vooral oudere, die geen internet hebben.
  Of niet zo handig zijn hiermee!!!
  Dat is niet klantvriendelijk🙄

  1. Peter schreef:

   Beste Agnes, er zijn “ouderen” die beter met een smartphone, tablet, of computer.
   We leven nu eenmaal niet meer in de tijd van paard en wagen en telex

  2. Digibetenhelper schreef:

   Zelf print weleens ik voor “digibete” mensen in mijn omgeving (niet alleen ouderen overigens) de aanbiedingen uit. Je vult dan hun naam en geboortedatum in, in plaats van je eigen gegevens. Maar een bemensd loket waar deze mensen terecht zouden kunnen zou ideaal zijn.

  3. Susan schreef:

   Hallo
   Ik ben het met u eens. Dit Digitaal ticket is goed voor jonge mensen,is de Toekomst. En voor de ouderen is het moeilijk. Vooral als zijn hebben geen computer,printer.
   Maar ik hoop dat een beetje aan ouderen moet denken.Gewoon de dagkaartjes blijven houden. Is voor iedereen makkelijker.
   Dat is mijn mening.

   Groetjes

 61. Noke schreef:

  kan het zijn dat deze nieuwe actie hier nog niet vermeld staat? “Heen en weer tussen twee stations ( € 20,-) incl. broodje met flesje verse sap bij Bakker Bart” via Spoordeelwinkel

 62. karl schatorje schreef:

  van af van daag 12 3 zijn de kaartjes weer te koop bij kruitvat ik heb er

  vr gr karl

 63. avb schreef:

  de enkele reis tickets bij vakantieveilingen kun je blijkbaar maar 5 keer per jaar bestellen op 1 account bij hun ben ik achter gekomen dat is dus totaal compleet belachelijk en dus heb je daar geen klote aan
  en ander account aanmaken gaat niet op want dan moet je ook een ander telefoonnummer invoeren nou dat gaat dus niet als je maar 1 mobiel heb met andere woorden een waardeloze actie

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   We hebben hier navraag naar gedaan. We hebben begrepen dat je deze aanbieding maximaal 5x tegelijk kunt kopen, maar wel meerdere keren achter elkaar. Dus er is geen maximum van 5 keer per jaar, aldus VakantieVeilingen.

   1. avb schreef:

    nou dat klopt dus niet, toen ik ze zelf belde werd me verteld dat je de aanbieding van 2 enkele reiskaartjes maar 5 keer per jaar kunt kopen op 1 account en dat het wel kon met een andere account maar dat wordt door hun ook weer onmogelijk gemaakt aangezien ze eisen dat je daar ook een ander telefoonnummer voor invoert dat is wat er tegen mij is verteld door hun aan de telefoon

 64. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

  Dank voor de tip, helaas werkt de link hier niet.

 65. avb schreef:

  maar ik heb inmiddels alweer via de site van actie van de dag dezelfde aanbieding gekocht daar kan het wel gewoon onbeperkt zoals het hoort met zo een openbaar product

 66. Joop schreef:

  De NS Lentetoer is er weer, met 2 personen voor 14,50 per persoon na 9:00 of voor 18,00 in de 1ste klas.

 67. Peter van Hoften schreef:

  Ik heb 4 kaartjes enkele reis geboekt bij actie van de dag voor 9 Euro per stuk naar Schiphol (en terug??). We (2) gaan met vliegvakantie. Dus 2 kaartjes heen en 2 voor de terugreis. Was in ieder geval in de veronderstelling dat je met 2 kaartjes bij terugkomst op Schiphol weer terug naar Sittard kunt. Indien ik bij terugkomst op Schiphol invul Sittard – Schiphol, terwijl ik in principe reis van Schiphol naar Sittard. Is dit toegestaan? Zo neen, kan ik de 2 ongebruikte kaartjes nog ergens verrekenen?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, ze zijn helaas alleen geldig naar Schiphol. Ik heb het niet verzonnen. Wellicht wil Actievandedag ze nog ruilen,maar formeel kan dat niet.

   1. Wendy schreef:

    Ik kan nergens de actie van 9 euro vinden,iemand enig idee?

 68. klaus lutz schreef:

  in den letzten jahren gab es regelmäßig ein seizoenretour (april/mai, Juli/august und oktober/november)für 33 € 2.klasse und 43 € 1.klasse, warum gibt es dieses ticket 2018 nicht?

  1. Erwin Wessels schreef:

   In English, is easier for me 🙂

   Treinreiziger.nl does not make these offers, the site only publishes them.

   Maybe NS will have the seizoensretour later this year, we don’t know. I know, the seizoensretour is a nice offer.

 69. Kariene schreef:

  Ik heb een aantal dagkaarten (onbeperkt reizen door het hele Nederland door de week en in het weekend) die zijn geldig tot 13 mei a.s. en ik wil deze verkopen (16 euros per dagkaart). Waar kan ik dit doen?

  1. Eufrasia schreef:

   Hallo Kariene, heb je die kaartjes nog??
   Ik er 3 kopen. Dus voor 16 euro kan je de hele dag rijzen ook heen en terug??

 70. Anne schreef:

  Ik wil graag met mijn nicht een dagje naar Zwolle, heen om 9.00 uur; terug om 17.00 uur… Wat kan ik als beste kopen, en wat is het goedkoopste als je ook met 2 personen gaat?

 71. Joost Dresselaers schreef:

  Ik heb geboekt van tilburg naar Emmen en terug kan ik ook opstappen in emmen zuid en afstappen in emmenz uid of moet ik tot centraal reizen?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ik weet niet welke actie het betreft, maar Emmen Zuid ligt sowieso op de route Tilburg – Emmen. Je kunt daar dus gewoon je heenreis eindigen en je terugreis beginnen.

   Zo kan je ook besluiten om de heen- of terugreis in bijvoorbeeld Zwolle of Deventer uit te stappen om daar te gaan winkelen, en daarna je reis weer te vervolgen.

 72. Mirjam schreef:

  Hema heeft ook weer treinkaartjes. Voor 19 euro en dan krijg je een stapeltje fotoafdrukken erbij.

 73. Jolande schreef:

  Hallo, de aanbieding van vakantieveilingen eur24 voor 2x enkele reis, kan deze ook door 2 personen gebruikt worden? Dus dat beide een enkele reis nemen?

  1. JaapdeVries schreef:

   Ja

 74. Matthijs schreef:

  De actie-van-de-dag-dagkaart is inmiddels niet meer verkrijgbaar.

 75. Marian schreef:

  Ik zou graag willen weten als ik 2 kaartjes bestel voor 1 persoon op een datum en het 2e kaartje een week later voor de terug reis kan gebruiken?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ervan uitgaande dat je het over de 2x enkele reis van VakantieVeilingen hebt: Je kunt ze voor twee verschillende dagen gebruiken. Hoe het gaat met het aangeven van de datums weet ik niet, of je dat direct moet doen (dan geef je direct beide datums op van de heen- en de terugreis) of dat je dat op een later tijdstip ook nog kunt.

 76. Henk schreef:

  Je kunt de kaartjes per keer automatiseren, zodat je later de juiste datum er op kunt zetten.

 77. Frans Couvée schreef:

  waarom is het niet mogelijk de tikets gewoon uit te printen, ik kan nnu niets meer vinden, het mag best iets minder omslachtiger

 78. Wendy schreef:

  Hoe kan het dat ik nergens de enkele reis van 9 euro kan vinden?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ik kom deze actie ook niet tegen in dit artikel, alleen een dagretour naar een provinciehoofdstad naar keuze voor € 18 (en dat is 9 euro enkele reis, maar alleen als retour te koop).

   De actie die jij noemt, komt me totaal niet bekend voor.

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik ken de actie, een enkele reis naar Schiphol, Rotterdam of Eindhoven via actievandedag. Momenteel niet beschikbaar.

 79. marco schreef:

  De link naar de Burger King deal (hierboven) werkt dus niet…

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij gebruik van Adblocker werken niet alle links .

 80. Maria schreef:

  Burger King deal staat op www.
  spoordeelwinkel.nl

 81. Anke schreef:

  Dag treinreiziger.nl,
  Kun je met het nieuwe AH daldagkaartje inchecken voor 16u en dan wel reizen in de spits?

  Vriendelijke groeten

 82. mevr kicken van de rieth schreef:

  uik heb een vraag mag ik met een aanbiedings kaartje mijn begeleidingspas gebruiken

 83. Loes schreef:

  Goedemiddag, ik ga elke week naar Rotterdam vanuit Hengelo. Neem dan meestal rond 06.24 uur de trein. Heb je een leuke actie? €25 heen en €12 enkel retourtje van actievandedag.nl totaal €37 retourtje vind ik een beetje duur.

  1. Michiel schreef:

   Heen met ns.nl/flex 40% korting bij inchecken vóór 06:30u. Terug met een actiekortingen enkele reis.

 84. Jacob van der Horst schreef:

  Kan ik voor bezoek uit het buitenland ook voordeelkaartjes kopen en vervolgens daarmee reizen?Of zijn er andere mogelijkheden voor mijn bezoek om van de voordelen te kunnen profiteren?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ja hoor. Bij e-tickets kan je ze zelf bestellen (je moet wel de gegevens (naam en geboortedatum) van iedereen van je bezoek invullen bij het bestellen). De link naar de kaartjes die je krijgt kan je dan doormailen naar je bezoek zodat zij ze kunnen printen en meenemen naar Nederland, of, als ze er pas gebruik van maken nadat ze bij je zijn gekomen, de geprinte tickets zelf aan hen geven.
   Indien het wegwerpkaartjes betreft en ze willen het kaartje gebruiken om naar jou te komen, dan wordt het wat moeilijker. Dan moeten ze toch naar het buitenland verzonden worden (en als de aanbieder het niet doet, dan moet je ze zelf verzenden).

 85. Inge schreef:

  Hi,

  Al een tijdje maak ik met veel plezier gebruik van jullie site, al vele goedkope treinreizen heb ik kunnen maken dankzij jullie. Echt heel goed geregeld allemaal en de tekst en uitleg is over het algemeen ook top!
  Maar nu lees ik de actie voor een enkeltje Antwerpen voor max E20 op ma tot do maar als ik de link aanklik krijg ik toch een andere prijs te zien. Alsnog is het niet heel duur maar wel enigszins misleidend. Tenzij ik ergens een fout maak natuurlijk.

  Vriendelijke groet, Inge

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Voor zover mij bekend kost het met de intercity bij minimaal 7 dagen in de toekomst van maandag t/m donderdag maximaal 20 euro. Kun je een voorbeeld geven bij welke reis het duurder is?

 86. Jos schreef:

  Vanaf maandag nieuwe actie bij albert heijn. Kunnen jullie die toevoegen?

 87. frans schreef:

  AH heeft ook weer dagkaartjes komende 2 weken voor de daluren

 88. Jos schreef:

  wintertoer voor 14.50 bij NS.

 89. Marline schreef:

  De link om het kaartje te bestellen doet het niet en wil toch graag voor overmorgen dit kaartje bestellen…
  Kunnen jullie me helpen?

  BVD

  Hartelijke groet,
  Marline Brink.

 90. Amal maksoud schreef:

  Van enschede naar amersford

 91. Dorien schreef:

  De eerste daldagkaart via actievandedag is niet meer te boeken

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik zie het, ik ga het aanpassen. Mijn vermoeden is wel dat die dagkaart volgende week of de week daarop terug komt. Tot nu toe is de actie namelijk zo nu en dan een week offline geweest, maar laatste jaar nooit langer dan twee weken. (En ik denk zelfs nooit langer dan een week, maar dat durf ik niet zeker te zeggen).

 92. Joke de Boer schreef:

  ik heb per ongeluk dag daluren gekocht, maar het dagretour voor dezelfde prijs nodig, wat moet ik doen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Oef, ze kunnen in principe niet geruild worden. Wellicht bewaren voor een andere reis? Of anders toch proberen te ruilen, maar volgens de voorwaarden kan dat niet.

 93. Anouk schreef:

  Goedenavond,

  Ik wil het treinkaartje via vakantieveilingen bestellen, maar dit lukt me niet meer.
  Als ik op pak de deal klik, blijft hij maar laden, heb het op verschillende apparaten geprobeerd.

  Hebben jullie tips?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja. Het zou kunnen komen door Adblocker. Anders https://www.vakantieveilingen.nl/winstpakker.html kopieren en plakken.

   1. Anouk schreef:

    Bedankt voor je reactie,

    De link naar de website doet het wel. Alleen de actie zelf niet. Als ik op het Pak de deal klik op de vakantieveilingen website laadt hij niet.
    Dus op het moment van aanschaffen.

    En het werkt niet in de vakantieveilingen app, maar ook niet via de browser op laptop en tablet.

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Hier doet ie het, maar ik heb nog een optie. VakantieVeilingen is van Emesa, die zijn ook eigenaar van ActievandeDag. Daar kun je dezelfde deal vinden: https://www.actievandedag.nl/actie-aanbieding/29-11-2018-losse-treinkaartjes-enkele-reis

    2. Anouk schreef:

     Raar zeg, heb ze bij vakantieveilingen ook een berichtje gestuurd.
     Ik ga in ieder geval de andere optie bekijken, dankjewel 🙂

 94. Wanneer eindelijk schreef:

  Wanneer komen er weer echte kaartjes die je niet omslachtig hoef te activeren, die niet op naam staan en waarbij je niet een bestemming van te voren hoeft op te geven?
  Lijkt me een mooi voornemen voor Blokker, Etos, AH en Kruidvat!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik ga uit dat we die in 2019 weer een keer of 5 krijgen. In oktober was de laatste goede actie. Ik verwacht zelf in januari of februari weer een scherpe actie.

 95. Harmke schreef:

  Hallo, ik heb 2 treinkaartjes besteld voor 25,= en ik heb betaald, nu na een uur heb ik wel de betalingsbevestiging maar geen e tickets

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Heb je ze gekocht bij VakantieVeilingen? Dan kun je inloggen en ze daar downloaden. Bij ActievandeDag gekocht? Dan kun je ze hier alsnog vinden via: https://www.actievandedag.nl/account/mijn-boekingen Lukt het niet? Bel dan even de klantenservice waar je ze gekocht hebt, en houd de betaalgegevens bij de hand. Dan kunnen ze de tickets opnieuw versturen.

 96. Alex schreef:

  Een retourtje naar een provinciehoofdstad en daar een plaatje van Amsterdam bij?

 97. teleurgesteld schreef:

  Ik heb net een eersteklas-kaartje dagretour van 24 euro gekocht en verzilverd. Echter nergens, noch in de mail noch in de pdf, kon ik de beloofde voucher van Choco Company bespeuren. het heeft ook geen zin meer om een klacht in te dienen, want morgenochtend stap ik op de trein. Dit is gewoon misleiding!

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   In de e-mail van het treinkaartje zit inderdaad geen voucher. En het staat inderdaad ook niet op de pdf van het treinkaartje. Als het goed is vind je de voucher in de bevestigingsmail van de Spoordeelwinkel. Dat is de eerste e-mail, waarin ook de link staat waar je het treinkaartje kunt verzilveren.

 98. Annie schreef:

  Wel bizar dat je “gelokt” wordt met een goedkoper treinkaartje met een extraatje. Die je daarna NIET, kunt verzilveren: retour Utrecht centraal met koffie en Italiaanse lekkernij. Blijkt de genoemde uitbater 41 minuten lopen van het centraal station te zitten…..Of je moet verplicht een bus nemen van het centrum af… nogal dwaas zo’n “aanbieding”.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Wat een vrolijkheid. Het is inderdaad een extraatje. Je kunt reizen tussen twee stations naar keuze. Ongeacht of betreffende keten daar nu wel of niet in de buurt gevestigd is. Ik verwacht dat niemand die actie koopt voor de koffie en italiaanse lekkernij. Bij acties waar dat wel zo is, bijvoorbeeld bezoekje Madurodam of Efteling, dan is de bus bij inbegrepen. Dat is bij deze actie niet echt haalbaar, want dan zou je sommige reizen niet meer voordelig kunnen maken omdat betreffende winkelketen daar niet gevestigd is.

 99. eric schreef:

  weet iemand dit? Ik heb een kaartje van Actie van de dag om naar Schiphol te gaan,(Heenreis naar EIN, ROT of AMS ✈), kan ik met dit kaartje ook een tussenstop in Amersfoort (ligt op de route) maken?
  Station Amersfoort heeft poortjes, dus gaat met de QR-code op het kaartje het poortje open, en kan ik daarna ook weer het station op met de code?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Je mag je reis onderbreken, en dat kan gewoon met de barcode.

 100. Dominique schreef:

  Die vakantieveiling kaartjes zijn binnen één jaar van 19 euro naar 25 euro gegaan. Dat gaat wel érg hard omhoog vind je niet?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ze hebben nooit 19 euro gekost, wel 20.50 euro. Dat is daarna omhoog gegaan naar ik meen 22 euro, daarna 24 euro en nu 25 euro. Half 2017 was het inderdaad nog 20.50. Heel 2018 was het als het goed is 24 euro. Het is inderdaad een behoorlijke verhoging, maar nog steeds interessant.

 101. P.C. Rowoud schreef:

  Op 27 december 2018 heb ik 2 treinkaartjes besteld voor samen 38 euro.
  Inmiddels een maand later nog niets ontvangen. Per omgaande het bedrag retourneren lost deze wanprestatie op.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   U reageert nu met een openbare reactie op een site. Wij verkopen geen treinkaartjes. Wij maken alleen een overzicht van de goedkope treinkaartjes. Wij hebben ook geen inzicht in bestellingen. Ons advies neem contact op met de klantenservice van het bedrijf waar u ze heeft gekocht. Hout dan de betaalgegevens bijdehand. Dan kunnen ze uw bestelling opzoeken open en uw gegevens controleren. En uw kaartjes nogmaals naar uw versturen. Succes ermee.

 102. Bernd schreef:

  Hallo,

  gibt es in 2019 keine Gruppenreisen mehr ?

  Möchte für 5 Personen von Enschede nach Schipohl fahren

 103. Nell schreef:

  Weet iemand waar ik voordelig een retour treinkaartje kan kopen en ook in de dal uren kan reizen?

 104. Meron Ermias schreef:

  Ik wil graag een trein ticket?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Wat is het probleem?

 105. Janneke 1 schreef:

  Hildebrand, bij een aantal aanbiedingen staat dat ze geldig zijn tot eind april, maar als je dan verder klikt, lees ik dat dat t/m 30 juni is. Wat is nu de goede datum?

 106. freya schreef:

  De aanbieding voor een 1ste klas retour met hotchocspoon is plotseling verdwenen. Helaas.

 107. Guido schreef:

  2x/jaar neem ik gezellig de trein naar Utrecht C. Op 13/04 ga ik dus weer en aangezien er enkel nog online tickets te krijgen zijn kan ik dus best het ticket nemen van actie v/d dag provinciehoofdsteden of ben ik mis? Ik woon juist over de grens (in BE dus), moet je je woonplaats ingeven en vormt dit geen probleem? Geef mij toch maar het wegwerpkaartje

 108. gg schreef:

  Je site is bijna geheel overgenomen door reclame. Kan er eigenlijk niet meer bij waardoor ik de site oversla. Er komen ook geen interessante kaartjes meer. Niet jouw schuld maar nxp en omgekochte politici. Een chipkaartje is tien keer zo duur als een gedrukt kaartje. Er is bij politici totaal geen wil om het treinverkeer te verbeteren. Dat terwijl iedereen kan zien dat het voor milieu vele malen beter is dan dat gevlieg.
  Groetjes goedgemutst

 109. IV schreef:

  Steeds meer goedkope kaartjes hebben een vaste bestemming, bijvoorbeeld het huidige aanbod voor de Provinciehoofsteden. Nu vraag ik mij af: mag je een dagretour ook in omgekeerde volgorde afwerken?
  De Provinciehoofdsteden aanbieding kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een dagretour Deventer – Groningen, maar zou een retour die start in provinciehoofdstad Groningen naar, laten we zeggen, Deventer ook mogelijk zijn? Of moet je dan perse éérst van Deventer naar Groningen en pas daarna terug? Oftewel: mag ik een dagretour Deventer – Groningen zien als een enkeltje Deventer – Groningen plus een enkeltje Groningen – Deventer, en dus in feite hetzelde als een dagretour Groningen – Deventer?
  Als ik in Groningen de eerste toegestane trein neem, kan ik logischerwijs niet diezelfde ochtend uit Deventer zijn vertrokken. Maar wat als ik rond 12:00 uit Groningen vertrek? Dan kan ik best al weer met de terugreis bezig zijn. Op veel stations staan (nog) geen poortjes dus hoef je je e-ticket niet te scannen voordat je met je reis begint.

  1. Erwin Wessels schreef:

   Goede vraag. Het lijkt mij geen probleem.

   Logisch nadenkend:

   Je checkt niet in en uit met een e-ticket. Je scant de barcode alleen om een poortje te kunnen openen. Conducteurs kunnen de reisgeschiedenis m.b.t. het e-ticket dus niet zien. Dus daar zit het probleem niet en zou het gewoon moeten kunnen.

   Alleen: Mocht je toevallig zowel de heen- als de terugreis dezelfde conducteur treffen en hij/zij zich jou nog kunnen herinneren, dan kan hij/zij natuurlijk wel een beetje argwaan krijgen. Je gebruikt het ticket immers niet waarvoor het bedoeld is.

 110. Guido schreef:

  Weet iemand toevallig of er volgende week een actie gaat komen bij AH, Hema, Kruidvat,…?

 111. Tim schreef:

  Beste beheerder,

  Bovenaan deze pagina staat: ‘Goedkope treinkaartjes 2019: Treinacties vanaf € 10,50’. Echter, het goedkoopste kaartje dat ik op deze website kan vinden, is een enkele reis voor € 12,50 via VakantieVeilingen (onderdeel van een setje dat in totaal € 25,- kost).

  Waar vind ik de vermelde treinactie voor € 10,50?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Excuus dat ik deze reacties gemist heb. Toch nog een reactie: dat is een enkele reis van of naar Rotterdam, Schiphol of Eindhoven. Nu ook enkeltjes in het weekend vanaf 10 euro.

 112. Nathalie schreef:

  2x Enkele reis Weekend € 20:

  Alleen geldig op zaterdag en/of zondag.

  Is 2e paasdag in dit geval ook een zondag?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Antwoord doet er niet meer toe, maar antwoord is nee.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Excuses trouwens dat ik de laatste reacties hier gemist heb.

 113. Herkanveelsimpeler schreef:

  Ik vraag me af wanneer er weer in echte winkels zoals Hema, AH, Kruidvat of Etos weer treinkaartjes te koop zijn. Die activitatie code toestanden is al een extra gedoe, maar ik heb helemaal geen zin om via allerlei tussen personen als actie vd dag en vakantieveilingen mn privacy gegevens te verstrekken en onveilig online te betalen!
  Als milieu het argument is waarom worden de NS acties dan niet gewoon via hun eigen OV automaten op de treinstations verkocht? Kwestie van je ov kaart in de automaat en betalen en daarna gewoon reizen. Voor je treinreis moet je namelijk toch al naar het station.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Die komen helaas niet meer.

   1. beter lezen! schreef:

    hi Hildebrand, je moet wel beter lezen want het ggaat over de nieuwe oplossing aanbiedingen via de eigen OV betaalautomaat te kopen en te verstrekken.
    Dan: geen omslachtige etickets met omslachtige activatiecodes nodig met uitprinten dat slecht is voor milieu!
    Deze OV automaten staan behalve op ALLE stations ook in sommige winkels.

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Hoezo beter lezen? “Ik vraag me af wanneer er weer in echte winkels zoals Hema, AH, Kruidvat of Etos weer treinkaartjes te koop zijn.” Daar reageer ik op. Je sluit inderdaad af met één suggestie, die heb ik ter kennisgeving aangenomen, en niet als mijn taak gezien om daarop te reageren. Maar nu je daarop aandringt: We hebben bij NS meerdere alternatieven aangekaart, ook het genoemde alternatief, maar NS is op dit moment niet bereid om daar iets mee te doen.
     Over beter lezen gesproken: overigens heeft NS het milieu helemaal niet als argument gebruikt. Wel dat de distributie via de normale winkels ingewikkeld en duur was. En inderdaad, het kan anders, waar een wil is, is een weg. Maar de wil ontbreekt bij NS momenteel. Ik kan er helaas niets anders van maken. Ik hoop dat je nu tevreden bent met het antwoord?

 114. LJM vd Moosdijk schreef:

  Kaartjes Spoordeelwinkel komen al een tijdje niet meer in beeld bij de planner. Groot voordeel is dat je in de avondspits wel geldig zijn.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ze waren eerst deels uitverkocht, en we zijn in gesprek met de Spoordeelwinkel om de zichtbaarheid te vergroten.

 115. P schreef:

  “Vanaf” 10 Euro. ALs je gewoon met “vanaf” 14,50 begint, is dat niet zo misleidend. Nou weet natuurlijk ook wel ik dat het altijd verkooptrucjes zijn, maar man wat wordt ik daartoch strontziek van. Pffff :/

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je kunt twee enkele reizen voor het weekend kopen voor 20 euro. Dat is dus omgerekend 10 euro per kaartje. Vandaar vanaf 10 euro. Wie op dezelfde dag heen en weer wil, kan inderdaad vanaf 14,50 euro een treinkaartje kopen. En wie in de spits wil reizen, betaald weer meer.

 116. diego schreef:

  naar grongen

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Groningen?

 117. gg schreef:

  Bedankt voor je reaktie hetkanveelsimpeler. Duidelijk verhaal en waar. Zelf heb ik laatst voor het eerst een eticket gebruikt. Hetkannietveelmoeilijker. Je mag tegenwoordig tonen in de app van ns. Hier is wel voor nodig een smartphone met hetandroid systeem 6.0 of hoger. Dan is het relatief goed te doen het inladen van het kaartje. Om het kaartje dan weer te vinden binnen de app is voor de eerste keer best lastig. Valt onder de catagorie meer. Helaas gaan lang niet altijd de poortjes open wat wel de bedoeling is. Met het scannen in de trein heb ik nog geen problemen gehad. Inderdaad hetkanveelsimpeler het kan vast nog veel moeilijker de ns gooit de app er ook zo van af. Vroeger werkte hij ook bij android 5.0, daar is ie bij mensen gewoon verdwenen. Hans kazan is niets vergeleken bij de ns. Ik hoop de ns deze site ook leest maar ik vrees het ergste

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het zit in de NS app inderdaad best beetje verstopt. Barcode lukt mij niet altijd in één keer, maar in twee of anders drie keer kom ik er altijd door.

  2. hoezoruimhartig schreef:

   helaas heeft de NS aangetoond dat ze na splitsing en privatisering niet meer luisteren naar hun klanten de reizigers.
   Het hoge management luistert kennelijk slechts naar klachten over gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog, toen de huidige reizigers nog niet eens geboren waren. Echter wij mogen straks wel de schadevergoeding aan nabestaanden van joodse gedeporteerden betalen, want het hoge Ns management gaat dat niet uit eigen zak doen.
   WAT EEN RUIMHARTIGHEID VAN DE NS. 🙁

 118. gg schreef:

  Is qrcode ticket verdwijnt ook na een paar dagen. Het kazan effect. Soms is de apparatuur gewoon defect, dan helpt drie vier of tien keer ook niet meer. Dan wordt het praatpaal. Kunnen ze je opnemen in het speechprogramma

 119. H. den Oudsten schreef:

  Ik heb dit jaar geen treinpakkers in de brievenbus gehad……jammer….maakte er graag gebruik van!!

  1. vissers schreef:

   1.vraag in je straat na of andere mensen ze wel gehad hebben. Nu woon ik in een flat en kan daardoor als weekend-ABO-houder makkelijk de hele periode elke za+zo 1e kl. reizen.
   2.juist daarom lopen er altijd die roodgeveste IPSOS-tellers in de treinen-ze checken of er wel en waar genoeg gebruik van gemaakt wordt om te bezien waar het effectief is. Overigens doe ik dit jaar aan geen enkele peiling mee-in 2018 waren het er meer als 200.

 120. stankvoordank schreef:

  Dus er zijn kennelijk nog geen doordeweekse actie treinkaartcodes bij normale fysieke winkels welke de vorige Kruidvatactie die gisteren verliep opvolgen? 🙁 🙁

  Komt dat soms omdat de schoolvakanties afgelopen zijn en de NS de treinen nu toch wel vol krijgt?
  Voor de daluren zijn wij voordeel zoekers opeens ook niet meer nodig?

  1. vissers schreef:

   inderdaad, dat is heel goed mogelijk. Als de Jumbo/deen/AH deze week de broccoli in de promotie heeft, kan je daarom ook geen recht hebben die volg. week ook voor maar 59 sentjes te kunnen kopen.
   En inderdaad; juist na einde zomervakantie/september is de allerdrukste periode in de treinen en bussen-die StudentenOV-gratis reiskaart brengt veel, veel meer reizigers die al die zitjes voor de neus wegkapen-die onbeleefde snotapen!

   1. haaibaai schreef:

    Je, en de NS met jou, schijnen het niet te willen begrijpen:
    Wij, de reizigers met een smalle beurs waren tijdens de zomer nodig om de treinen rendabel te houden. Echter nu het idd wat drukker is -maar heldt dat ook voor daluren-is de loyaliteit van de NS naar ons opeens ver te zoeken!
    Verder slaat het argument van NS dat het ingewikkeld zou zijn om de treinkaartjes te distribueren naar echte fysieke winkels natuurlijk helemaal nergens op!
    De invoer in hun eigen OV oplaadautomaten op elk sstation is nog eens veel eenvoudiger.
    Het is pure onwil en waarschijnlijk de wens om via internet winkels achter allerlei privacy gegevens van hun klanten te komen.

 121. D. Vissers schreef:

  Nog een tip, ik vermoed onopgemerkt:
  Reizen naar EHV airport MET de bus erbij (dienstregeling ook nog aangepast met meer hele vroege+late ritten-was een grote lacune), via de site van Hermes.nl, de plaatselijke connexxion dochter met elektr. bussen. Trein+bus uit prov. N-B 9 €/enkel, 17€/heel NL.

 122. Peter Wilson schreef:

  Geachte medewerker,

  Het is mij opgevallen dat als ik een reis via de reisplanner van de NS plan dat de prijs van de heenreis voor dezelfde route goedkoper is dan de terugreis.
  Weet treinreiziger.nl wat de oorzaak van dit prijsverschil is.
  Bij voorbaat dan voor uw antwoord op deze vraag.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is dan waarschijnlijk een reis met twee vervoerders. Bij lange reizen wordt er lange afstands korting toegepast. De prijs wordt bepaald bij de uitcheck per vervoerder. Als je op de heenweg een lange reis eerst maakt met NS, en daarna korte vervolgreis met Arriva heb je dankzij het NS-deel toch lange afstands korting. Bij de terugweg niet. Bij de uitcheck van het korte stuk bij Arriva weet het systeem niet dat er nog een lange reis volgt bij NS.

 123. Anoniem schreef:

  slaat nergens op al die reclame en dan ook nog in het echt het reizen. er klopt van alles niets en of vertraging

 124. Milco schreef:

  Er gaat iets niet helemaal goed, want bij de Dal Dagkaart 2e klas word ik gelinkt naar de Actie van de Dag-pagina van de Dagkaart 1e klas…

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank, direct aangepast.

   1. JWJ schreef:

    Link klopt nog steeds niet…

 125. Maartje schreef:

  Mag je tussentijds in een andere stad uitstappen en later die dag verder reizen naar je eindbestemming?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dat mag, mits het op de route ligt.

 126. Anoniem schreef:

  Nog steeds geen aanbieding gezien van normale winkel!
  Wat valt er precies te veilen door vakantieveilingen wanneer de prijs van kortingscode vast ligt?
  Wat is een actie vd dag wanneer de “actie” maanden geldig is?
  Misleidende namen, alleen daarom vertrouw ik ze niet.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Bij VakantieVeilingen zijn het in de regel alleen veilingen, dit is een uitzondering. De actie is inderdaad vooralsnog doorlopend. Het zijn officiële acties in samenwerking met NS en zijn te vertrouwen.

 127. HvD schreef:

  Eind augustus was er (alleen in de Randstad) nog een AH actiekaartje te koop, daarna heb ik geen mogelijkheid meer gezien om een actie-kaartje te kopen. Het duurt nu wel heel erg lang. Verwacht je nog actiekaartjes in dit najaar, of stopt NS hier soms mee ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb goede hoop dat er over grofweg 2 of 3 weken een mooie nieuwe actie komt.

 128. Moi schreef:

  Waarom tegenwoordig alleen e-tickets? Het aloude dagkaartje is makkelijker. Die activeer je tijdens het inchecken. Veel eenvoudiger.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dat was duurder en ingewikkelder qua distributie, aldus NS.

   1. Moi schreef:

    ah, op die fiets. De NS is er toch eerder van teruggekomen? Ik zie nogal eens dat mensen die wel een e-ticket hebben (uitgeprint) wel eens problemen hebben als de conducteur de kaartjes checkt.

 129. Chris schreef:

  Die gasten van de NS sporen niet.
  Ze maken je blij met een dode mus.

  Dat er wellicht iets gedaan moet worden okay, begrijp zelfs ik met mijn oude VDU waarmee ik 3 anderen met dezelfde korting kan laten meereizen.

  NS had er ook voor kunnen kiezen om het voor de abbo-houder altijd die 40% korting te kunnen geven na 09:00uur. De meereizende passagier de korting niet te geven, of minder korting.

  Denk dat NS en de oude VDU-abbonnementhouders hier elkaar wel in zouden kunnen vinden.
  De aangekondigde wijzigingen voor 2021 gaan té ver!

  NS zou zich de ogen uit de kop moeten schamen voor hoe ze omgaan met hun trouw(st)e klanten.

  Zelf werk ik in 5-ploegendienst. Dat betekend dat mijn weekenden niet altijd in het weekend vallen maar vaak op doordeweekse dagen. Op dat soort momenten pak ik vaak de trein om familie te bezoeken die ver weg wonen, of om wat leuks te doen (en eigenlijk hoef ik geen reden te geven waarom ik de oude VDU heb!)

  Ik heb deze abbo afgesloten vanwege de voordelen en daar betaal ik ook graag iets meer voor. Nu vallen de voordelen weg, kan ik mijn familie nóg minder vaak zien omdat het reizen per trein zowat onbetaalbaar worden. De vrije keuze om huiswaarts te keren wanneer ik wil, die wordt mij ontnomen, mits ik er meer euro’s tegenaan gooi. Wat is dan het nut van de oude VDU?

  NS,
  Bedankt voor de dode mus.

 130. Anoniem schreef:

  De verklaring voor dode mus is dat het management van de NS zoals bij elk groot bedrijf alleen geinteresseerd is in de eigen bonus die afhangt van korte termijn gewin en niet van de meningen en ervaringen van klanten.
  Zo heeft NS bij invoering van de poortjes geruisloos de korting van gewone retourtjes, van avond retourtjes, van weekendretourtjes, van 10 ritten kaartjes en via via routes AFGESCHAFT!
  Je zou denken dat ze nu toch wel genoeg verdienen maar ze vragen opeens exorbitante subsidies om het spoor uit te breiden. Hoezo hebben ze nog niet genoeg geld verloren bij idiote investeringen in Engeland en Duitsland en met een hogesnelheidstrein debacle! Hoog tijd fat de hele privatisering van NS en Pro rail yrrug gedraaid wordt!

 131. Kadiek schreef:

  Ik ben echt enorm kwaad op de ns/albert heijn. Afgelopen weekend 8 kaartjes daluren, dagretour gekocht van de actie. In de krant stond dat je niet in de spits mag reizen. Ik ging er van uit dat je dan nog wel de trein vóor de spits mag pakken. Toen ik de kaarten echter had gekocht kwam ik erachter dat dit niet zo is, dat je als de spits begint de trein moet hebben verlaten. Dit was mij in de communicatie niet duidelijk. Contact gehad met de NS en deze schuiven het af op de Albert Heijn, dat het hun verantwoordelijkheid is om de juiste informatie aan de klant te verstrekken.. Wat een gedoe! AUB dit beter communiceren in de toekomst.. Kaarten nu voor niks gekocht

 132. Milco Oudeboon schreef:

  Klopt het dat de dagkaart 1e en 2e klas geldig zijn in Belgische/Duitse treinen totaan de grens (zoals Visé grens en Glanerbrug grens) en dat ik, als ik grensoverschrijdend wil reizen, enkel een kaartje vanaf het Belgische of Duitse station tot de grens nodig heb?

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Dat klopt. Tot aan de grens geldig. Niet tot aan Vise station, maar wel tot aan Vise grens. En tot Aken en Leer bij Arriva.

 133. Tibor schreef:

  Hello,
  I would like to organize our “Short discover & business NL” program and book ticket on your website. Can you help me where I can find the EN version? We would like to travel from Eindhoven-Utrecht; Utrecht – Amsterdam – Utrecht; Utrecht –Groningen – Utrecht; Utrehct – Tilburg –Eindhoven from 02.02 to 02.05., so I would like to organize it on website in advance to see and compare the possibilities and offers. What you can help, or what can I do if I don’t speak Dutch?
  Thanks in advance for your help.

 134. Toos schreef:

  De kaartjes van Vakantieveiling komen niet voor in de prijsvergelijker.

  1. nvt schreef:

   Wees maar blij. Kennelijk heeft NS commerciele belangen in dergelijke internetbprijsstunters. Laten we liever echte acties van echte winkels zoals Etos, Blokker, Hema, AH verwelkomen wanneer het eindelijk weer zover is.
   Hoe komt het dat ik op deze site niet lees over de recente steden NS dagkaarten actie van AH?

 135. Linda schreef:

  Als ik om 5 50 in de trein stap vanuit Ommen en ik reis naar Schiphol waar ik rond 7.30 aankom. Geld dan de instap tijd als daluur? En kan ik dan gebruik maken van een aanbieding enkeltje daluren?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Nee, zodra de spits begint, moet je de trein verlaten hebben (of een voltarief kaartje hebben voor het resterende deel van je reis).

 136. WNijssen schreef:

  Zijn er nog geen aanbiedingen voor de maand april?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nog niet, volgt in maart.

 137. Minny schreef:

  Kan ik met enkelkaart van Delft via Den Haag naar Arnhem?
  Delft- Arnhem, maar bij Den Haag uitchecken, en na 2 uur veder van Den Haag naar Arnhem.

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Dat kan.

 138. Edward schreef:

  Is er ook een actieprijs mogelijk voor de 1e klas door de weeks

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Ik weet het niet zeker, maar naar ik begrepen heb kun je de Kruidvat kaartjes bij verzilveren upgraden naar 1e klas, voor 5 euro.

   1. vanderjas schreef:

    Klopt!

 139. William schreef:

  Can one use this promotional on a traject Amsterdam to Antwerp? Or is this only for travel within the Netherlands?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Only the Netherlands.

 140. Richard schreef:

  Waarom alleen voor jongere zo’n goedkope dag/weekend kaart?

 141. Leo schreef:

  Geen dagkaart meer??

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het lijkt er inderdaad op dat NS daarmee gestopt is om die goedkoop aan te bieden.

 142. Winta zemuy schreef:

  19

 143. Winta zemuy schreef:

  9.3.2020

 144. Annalies schreef:

  Kan mijn man en ik allebei met scootmobiel
  De trein in naar wildlands in emmen.

 145. Baardstaart schreef:

  Hoewel lullig voor de reiziger en deze site denk ik dar de NS er goed aan doet om eerst deze komende versoepelingen te verwerken eer men met allerlei kortingskaartjes aan komt. Bovendien zijn de gewone kortingsabo’s dalkorting, flex, etc gewoon beschikbaar.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik snap inderdaad goed dat alles stapsgewijs zal gaan. Het lijkt mij inderdaad niet verstandig om direct al per 1 juli actiekaartjes beschikbaar te hebben. Ik snap in elk geval dat NS eerst wil weten hoe druk het gaat worden na 1 juli, voordat ze besluiten wel of geen aanbiedingen te maken. De tijd zal het leren. Voor de reiziger en ons kost dit inderdaad geld, maar dat is helaas even niet anders.

 146. Bert Sitters schreef:

  Ik denk dat het goed is om na alle Corona-hectiek eest zaak is om in normaal vaarwater te komen. Ik weet niet hoe groot de Corona-schade is voor NS. Kan zijn dat er weinig ruimte is voor stunt-aanbiedingen via Kruidvat etc.
  Kan vervelend zijn voor mensen met een laag inkomen. Op dit forum zijn een paar schrijnende voorbeelden voor het voetlicht gekomen, wat voor financieel offer een familiebezoekje met gewoon treinkaartje kan betekenen. Nu zijn er echter onder de koopjesjagers naar Kruidvat-kaartjes ook tal van mensen die best de gewone prijs voor een treinkaartjes kunnen betalen.
  Wellicht kan gesproken worden over het volgende. Tal van gemeenten kennen een vorm van een stadspas, waarmee inwoners met een lager inkomen leuke dingen dingen kunnen en kortingen krijgen op activiteiten. Kunnen de houders van deze passen ook een keer in de zoveel tijd ook een voordelig treinkaartje aanschaffen, om isolement te voorkomen?

  1. Wouter schreef:

   In Rotterdam kennen we de Rotterdampas. Deze pas is speciaal voor mensen die het minder te besteden hebben.

   Zelf vind ik het ook zeker een goed idee als deze groep regelmatig extra voordeel krijgen op de trein en als het aan mij ligt niet alleen in coronatijd.

 147. David Nijenhuis schreef:

  Beste Hildebrand, ga niet teveel misbruik lopen te maken met bepaalde trucs, anders gaat NS deze misschien afschaffen en worden reizigers die echt naar België moeten erdoor benadeeld. Datzelfde ook voor de Thalys naar Parijs. Als iedereen die naar Brussel gaat massaal goedkopere kaartjes naar Parijs gaat kopen, sparen zij geld uit over de ruggen van wie echt naar Parijs gaat. Gelieve hier een beetje met zorg, respect naar anderen en binnen de kaders van de realiteit mee om te gaan, dank u.

  1. Janneke 1 schreef:

   Ik had die ,,truc” van Hildebrand helemaal niet gelezen,maar nu dus wel. Een hele goede tip. Bedankt, David (en Hildebrand natuurlijk).

 148. Tom schreef:

  Onder het kopje “Tip 1: NS Flex” staat een verkeerde link. Vervang daarin nsflex door flex en het klopt weer.

 149. Shirley schreef:

  Vraagje, als ik een kaartje zou kopen via NS international en ik ga met een andere trein dan aangegeven, is dit mogelijk? Bijv, een rechtstreekse trein naar de eindbestemming, terwijl via het NS International een overstap staat ingepland

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   De kaartjes zijn niet gebonden aan een specifieke trein, wel aan de route. Welk voorbeeld gaat het concreet?

 150. Wouter G. schreef:

  Blauwnet heeft 3 acties op dit moment. Een weekendretour voor €8, een avondretour voor €5 en een gratis meereisticket.

 151. jan meurs schreef:

  26 euro dagtochtjes naar Maastricht incl. rondvaart.
  Voor paaar euro meer kun je een maand lang onbeperkt reizen in het weekend door het ganse land. Ik vind dit nog best wel hoge prijzen. Ik woon zelf in Soest, dat is het midden van Nederland en dan blijkt dat geofreerde prijzen bijna altijd net zo hoog zijn als wat ik voor een retourtje met kortingskaart betaal. Kortom: die aktieporijzen zijn gewoon veel te duur. Of men moet met regioprijzen gaan beginnen. Bv Iemand uit Groningen betaald 30 euro voor deze trip, iemand uit het midden 15 euro en iemand van beneden de rivieren 5 euro

 152. Retemb schreef:

  Help hoeveel kost een retour Klarenbeek Centraal – Franeker World Trade Center? Spoed want ik moet vanavond die kant op

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik neem aan dat dit niet helemaal serieus is.

 153. Riekus schreef:

  Ik wil van te voren mijn reis niet vastleggen. Waarom deze vervelende en merkwaardige voorwaarde?

 154. jan schreef:

  23 euro voor dagretour groningen. Voor 25 euro reis ik maandf lang elk weekend ongelimiteerd door nederland

 155. David Nijenhuis schreef:

  Sinds NS-Flex er is, kun je niet meer last-minute beslissen of je met een abonnement wilt reizen om zo 20-40-100% korting te krijgen, wanneer je op dat moment geen persoonlijke OV-chipkaart hebt. Je kunt in zo’n geval de begindatum pas een week later in laten gaan, omdat je persoonlijke kaart nog aangemaakt en opgestuurd moet worden (in de praktijk duurt dat 3-4 werkdagen). Deutsche Bahn doet dat vele klantvriendelijker. Bestel je daar een kortingskaart (Bahncard heet deze daar), kun je hem al wel meteen in laten gaan en dezelfde dag nog ermee reizen. Hoe doen ze dat? Heel simpel: je krijgt een QR-code die je kunt printen of in de App zetten. Deze is aan je naam gekoppeld. conducteur vraagt ook bij controle om je “Ausweis”. Waarom kan zoiets daar wel en hier niet? Andere simpele oplossing: zet het kortingsproduct op een anonieme kaart, koppel deze aan de naam van de kaarthouder en zorg ervoor dat conducteur naam en geboortedatum kan verifiëren. DB denkt al jaren in oplossingen, NS-Reizigers nog altijd in beperkingen.

 156. David Nijenhuis schreef:

  CORRECTIE VORIG BERICHT!

  Het belachelijke van Treinreiziger is dat je eenmaal geposte berichten niet meer kunt aanpassen. In mijn vorige bericht bedoelde ik dat je niet meer een abonnement kunt aanschaffen en deze binnen 6 dagen (of eerder) in kunt laten gaan. Wil je eerder dan 7 dagen gaan reizen, ben je automatisch het volle pond kwijt. Situaties genoeg waarbij je bijv. bijna 3x het 3x maandbedrag van een WeekendVrij kwijt bent als je nu besluit om komend weekend op en neer van Groningen naar Maastricht te gaan.

 157. Gérard schreef:

  vreemd dat 65+ niet gewoon gratis met het openbaar vervoer mogen.
  Ik ben met der trein opgegroeid maar zie nu echt door de bomen het bos niet meer hoe wat en wanneer, je zou gewoon dingen moeten kunnen invullen ik wil die reis maken wat zijn de mogelijkheden….

  1. Jodikwik schreef:

   Ben het met Gerard van 10 Sept. eens .Zelf heb ik in juli/aug een flex Abonnement. gekocht met daluren vrij en leeftijdskorting.
   Eerste maand ging goed maar in 1e klas zat stampvol in te korte trein dus volgende maand gewoon 2eklas . Bij factuur was NS VERGETEN de leeftijdskorting a€62 af te trekken 5 (Vijf) keer gebeld met klantenservice.zou overleggen met fin.afd.Ondertussen de auto .afboeking gestorneerd .Toen ging NS dreigen met incasso Daarna probleem voorgelegd aan Ombudspersoon OV en opgelost . Geen compensatie van NS. Het heeft administratie niet op orde met ondermaatse klantenservice Als je problemen zoekt is FlexAbon NS de juiste plek Zelf zien ze mij niet meer .

 158. Ruben van Seyst schreef:

  Zolang die akelige mondkappen nog verplicht zijn, ga ik maar met de auto. Ik stik de moord met zo’n kreng op …

 159. Guidootje schreef:

  geen nieuwe acties in zicht? Zou in november naar Utrecht moeten gaan 🙂

 160. r schreef:

  ik snap niet wat er achter zit, maar de goedkope treinkaartjes van kruidvat, etos, hema of ah laten al 2 jaar op zich wachten.
  de aanbiedingen van NS en haar vriendjes kunnen geen aanbiedingen genoemd worden wanneer je zoals zo velen al een NS abonnement met korting hebt.

 161. Guidootje schreef:

  Ik zou op 13/11 vanuit Maastricht naar Utrecht moeten. Weet iemand of er tegen dan nog goedkope treinkaartjes komen? Ik zie op NS.NL dat een dagje Apeldoorn (stopt in Utrecht) tot nu toe de enige oplossing is. En aangezien ik niet met MasterCard kan betalen maar enkel met iDeal zit ik dus in de problemen, ik heb nl. geen NL bankrekening. Help mij? 🙂

 162. treingraag schreef:

  2022: Weekend Vrij 65+ 21,40 per maand!!
  Maakt wachten op de AOW weer wat minder depri. Nog bedankt politiek, maar niet heus.

 163. Maria schreef:

  60+ en ouder hebben bij een NS Dal Voordeel abonnement op saldo de mogelijkheid om 7 Keuzedagen voor € 27,50 bij te bestellen.

  Dit geldt niet voor het NS Flex abonnement, alleen bij Dal Voordeel op saldo.

  https://www.ns.nl/nsflex/webshop#/abonnement/dal-voordeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *