alles over openbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Parijs

donderdag 1 september 2016
Trein naar Parijs
Trein naar Parijs

Trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. De Thalys rijdt tot 11 keer per dag naar hartje Parijs. Treintickets naar Parijs zijn normaal verkrijgbaar vanaf 35 euro, maar tot 5 december 2016 zijn er 10.000 tickets voor 20 euro beschikbaar.

Check treintarieven Parijs

Trein Parijs No-Flex
Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 maanden voor vertrek. T/m 31 december 2016 verkoopt Thalys al treinkaartjes vanaf 29 euro naar Parijs. Daar bovenop is er tot 5 december zelfs een aanbieding waarbij er zelfs tickets zijn vanaf 20 euro. Normaal gesproken kost een enkeltje voor Thalys minimaal 35 euro. Deze goedkope tarieven zijn echter snel uitverkocht. Vroeg boeken is dus noodzakelijk. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk. Je kunt deze goedkope tickets kopen via o.a. NS International en Thalys.com.

Budget hogesnelheidstrein Izy
Een paar dagen voor vertrek is de Thalys naar Parijs relatief prijzig. Dan kan de bugget hogesnelheidstrein Izy (ook onderdeel van Thalys) uitkomst bieden. Deze trein rijdt echter niet vanuit Nederland, maar vanaf Brussel. In het algemeen gelden de volgende tarieven, te koop via izy.com:

  • Plek zonder zitplekgarantie: 10 euro
  • Klapstoel: 15 euro
  • Normale zitplek: 19 euro (vergelijkbaar met 2e klas van TGV of Thalys)
  • XL zitplek: vanaf 29 euro (beenruimte vergelijkbaar met 1e klas van TGV of Thalys)

Izy3.jpg

Izy werkt iets anders dan Thalys: je kunt instappen vanaf 30 minuten voor vertrek én tot 10 minuten voor vertrek. Je mag één groot stuk bagage meenemen en één handbagage. Wil je meer meenemen? Dan betaal je extra. Een ander verschil is dat er geen barrijtuig aanwezig is. De verkoop is uitsluitend online mogelijk. Je kunt je Izy ticket Brussel - Parijs het eenvoudigst kopen (met creditcard) via deze speciale website. Je kunt bij NS International een ticket kopen vanuit Nederland naar Brussel. Of zoek een goedkoop treinkaartje naar Roosendaal, en koop vervolgens een ticket Roosendaal - Brussel bij B-Europe.

Bus en vliegtuig bij lastminutes goedkoper
Een ander alternatief voor lastminutes is de bus.Flixbus en iDBUS rijden vanuit Nederland meerdere keren per dag rechtstreeks naar Parijs. Het vliegtuig (met name Transavia) lijkt bij lastminutes erg voordelig. Maar vaak wordt vergeten dat er nog reiskosten van en naar de luchthaven bijkomen, die lopen snel op tot ruim 25 euro per persoon bij een retour. Ook kunnen er kosten bijkomen voor de bagage. 

20 minuten voor vertrek aanwezig in Frankrijk
In Parijs worden Thalys treinreizigers aangeraden 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Er zijn in Parijs (en ook Lille) veiligheidspoortjes geplaatst. De bagage moet door een röntgenscanner. In Nederland zijn er dergelijke veiligheidspoortjes niet aanwezig. Het gaat dus uitsluitend om de terugreis vanuit Frankrijk naar Nederland.

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS International en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. NS International heeft een prijskalender met de goedkoopste tarieven per dag (langere laadtijd). 

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee - € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59 -

Thalys en Transavia vaak het goedkoopst naar Parijs
Prijs
Treinreiziger.nl heeft opnieuw een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. In het verleden won de trein vaak op alle boekingsmomenten op zowel snelheid als prijs van het vliegtuig. In de nieuwe steekproef komt de vliegtuig het goedkoopst uit de bus. Dat komt doordat Transavia nu naar Parijs vliegt, die is vaak goedkoper dan de Thalys. Andere maatschappijen zijn vaak duurder dan Thalys. Bij het vliegtuig komen nog wel transferkosten bij van en naar de luchthaven. Dat loopt vaak al snel op naar 20 a 25 euro per persoon (o.b.v. retour).
Snelheid (vanaf Schiphol)
De trein is sneller dan het vliegtuig, als ook de geadviseerde inchecktijd (2 uur) wordt meegerekend, en de transvertijd vliegveld - Parijs centrum wordt meegenomen. Vanaf vliegveld Orly (waarheen Transavia vliegt) is het nog circa 35 tot 45 minuten naar het centrum en komt de reistijd uit op minimaal 4 uur uit. Vanaf Charles de Gaulle airport is de transfertijd 15 a 20 minuten korter en komt de reistijd uit op circa 3 uur en 45 minuten.

  Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 197 3u en 50 min € 270 3u
1 week voor vertrek € 74 3u en 50 min € 238 3u
1 maand voor vertrek € 63 3u en 50 min € 104* 3u
3 maanden voor vertrek € 63 3u en 50 min € 70 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS International-tickets. Vliegtickets zijn het beste te boeken via SchipholTickets. Onderzoek is uitgevoerd op 11 januari 2016.* Dit tarief is gebaseerd op een speciale actie.

Voordelen van Semi-Flex trein Parijs
De goedkope treinkaartjes naar Parijs (No-Flex) zijn relatief snel uitverkocht. Het Semi-Flex tarief is veel langer beschikbaar en kan onder voorwaarden ook gewijzigd worden. Met Semi-Flex heeft u net als in Comfort 1 (=1e klas) gratis toegang tot WiFi. Wie volledige flexibiliteit wil, kan terecht in Comfort 1 met het Flex-tarief. Dit tarief wordt niet meer aangeboden in Comfort 2. 

Extra services in Comfort 1
Wie extra services wil, kiest voor een 1e klas treinreis naar Parijs. Voor vertrek kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS International Lounge waar u een gratis drankje krijgt aangeboden en rustig kunt wachten. Aan boord van de Thalys krijgt u eveneens een drankje en een versnapering aangeboden. Dat kan zijn een ontbijt, snack, lunch of lichte maaltijd (zie foto). De stoelen in Comfort 1 zijn ruimer en u heeft meer beenruimte. Bij uw zitplaats heeft u een stopcontact. Ook heeft u gratis toegang tot WiFi.

 

Trein Parijs: 11 keer per dag
De Thalys naar Parijs rijdt tot 11 keer per dag. De Thalys begint in Amsterdam Centraal en stopt vervolgens te Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Het eindstation is Parijs Gare du Nord. Vanaf Schiphol kan de Thalys al op hoge snelheid rijden. De reistijd Rotterdam - Antwerpen is terug ebracht naar 30 minuten! Voor reizen per Thalys, ook binnen Nederland of naar België, heeft u altijd een speciaal Thalys-treinkaartje nodig. Dat is alleen geldig in de door u gekozen trein.

Goedkoopste en beste hotels
Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord zijn er zo'n 150 hotels beschikbaar.

Trein naar Parijs: extra informatie 

  • Per trein naar Disneyland? Boek een treinticket naar Marne la vallée. Overstappen te Brussel. Of reis per Thalys naar Parijs en neem vanaf Gare du Nord de RER.
  • Vanuit Limburg naar Parijs? Neem vanaf Maastricht de stoptrein naar Luik en stap daar over op de Thalys naar Parijs. Of neem in Heerlen de stoptrein naar Aken, en vervolgens de Thalys Parijs.
  • Vanuit België naar Parijs? Belgen kopen treintickets via de NMBS. Zie ook onze Belgische pagina Trein Parijs.

 

 
Tags: Thalys / Internationaal / Bestemming
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Thalys sluit jubileum af met aanbieding wo 16 nov  Thalys sluit jubileum af met aanbieding
2 november: Voor 25 euro per Thalys naar Parijs wo 2 nov  2 november: Voor 25 euro per Thalys naar Parijs
Thalys krijgt opnieuw facelift ma 10 okt  Thalys krijgt opnieuw facelift
Thalys breekt record door verjaardagsactie vr 27 mei  Thalys breekt record door verjaardagsactie
Thalys treinkaartjes nu te koop voor 20 euro vr 20 mei  Thalys treinkaartjes nu te koop voor 20 euro
Thalys start met budgetmerk Izy tussen Brussel en Parijs wo 2 mrt  Thalys start met budgetmerk Izy tussen Brussel en Parijs
Thalys plaatst in Frankrijk veiligheidspoortjes do 17 dec  Thalys plaatst in Frankrijk veiligheidspoortjes
Thalys vanaf 7 maanden voor vertrek te boeken do 10 dec  Thalys vanaf 7 maanden voor vertrek te boeken
Thalys en Eurostar hebben veel hinder van koperdiefstal ma 30 nov  Thalys en Eurostar hebben veel hinder van koperdiefstal
Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig ma 23 nov  Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Thalys.com

Onze treintips
- Prijsvergelijker treinkaartjes
- NS Dagkaart aanbiedingen
- Goedkope internationale kaartjes
- Wintersport per trein
- Met de trein naar Parijs
- Trein naar Berlijn

Trein + Hotel
- De Jong Intra Wintersport
- Treinvakanties bij Treinreiswinkel
- Stedentrips trein KrasAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol