alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Parijs

dinsdag 1 september 2015
Trein naar Parijs
Trein naar Parijs

Trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. De Thalys rijdt tot 11 keer per dag naar hartje Parijs. Treintickets naar Parijs zijn t/m 30 november 2015 verkrijgbaar vanaf 29 euro. Normaal vanaf 35 euro.

Check treintarieven Parijs

Aanbieding: Voor 29 euro naar Parijs
82 tot 92 dagen voor vertrekt biedt Thalys tijdelijk treinkaartjes aan voor 29 euro naar Parijs. De aanbieding is te boeken t/m 30 november 2015, de reis moet plaatsvinden in de periode 13 november t/m 29 februari. Beperkt beschikbaar en alleen online. Te boeken via o.a. NS International.

Trein Parijs No-Flex
Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 maanden voor vertrek. Er zijn al treinkaartjes vanaf 35 euro. Deze goedkope tarieven zijn echter snel uitverkocht. Vroeg boeken is dus noodzakelijk. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk. Bij Voyages SNCF kunt u dankzij een prijskalender eenvoudig zien op welke dagen goedkope tickets beschikbaar zijn. Zie prijskalender Amsterdam - Parijs of Parijs - Amsterdam. Betalen per iDEAL kan nog niet bij SNCF, wel bij NS International en NMBS Europe. 

Goedkoop per trein naar Parijs: 10 tot 14 dagen voor vertrek
Alhoewel vroegboeken voor de trein naar Parijs het goedkoopst is, zijn er ook acties voor laatbeslissers. Zo wordt het tarief 'Musts van Thalys' aangeboden vanaf 14 tot en met 10 dagen voor vertrek. Dit tarief is tot zestig procent goedkoper dan het voltarief. Met dit tarief kost een treinticket Rotterdam - Parijs slechts 45 euro, vanaf Amsterdam 51 euro (comfort 2, enkele reis). In de 1e klas kost een treintciket Rotterdam - Parijs 73 euro. Dit tarief heeft een beperkte beschikbaarheid, dus wacht niet!

Stedentrip Parijs: Trein + Hotel
Voor een stedentrip naar Parijs? Dan zijn er meerdere aanbieders die leuke aanbiedingen hebben met trein + hotel. Onder andere Parijs.nlKrasTreinreiswinkel en De Jong Intra hebben dergelijke aanbiedingen. Vaak vanaf circa 140 euro per persoon, exclusief toeristenbelasting en reserveringskosten. Soms is niet alleen de trein en het hotel inbegrepen, maar ook het ontbijt. Op zoek naar een budget lastminute? Kijk dan hier. Dit is een simpel hotel te boeken via De Treinreiswinkel dat op Zoover wordt gewaardeerd met een 7-. Voor losse hotels is onze tip Booking.com, of vergelijk hotels via Trivago.

  • Met de metro in Parijs? Onze tip, koop 10 losse tickets in één. Dat is vaak goedkoper dan een dagkaart. Zie pagina Metro Parijs.

Alternatief: De bus naar Parijs
De trein is snel en kan voordelig zijn, maar voor late beslissers is de Thalys naar Parijs soms te duur. De bus kan dan de alternatief zijn. Er rijden bussen van FlixbusiDBUS en Megabus naar Parijs. Uiteraard rijdt ook Eurolines naar Parijs, maar in een test van onze redactie scoorde Eurolines als enige onvoldoende op comfort (nauwelijks beenruimte en meestal geen wifi). Vaak zijn er aanbiedingen en kan je voor 19 a 25 euro naar Parijs met de bus. Zijn de goedkope kaartjes toch op? Dan betaal je circa 30 a 45 euro per enkele reis. De bussen zijn uiteraard wel veel trager dan de trein: ze zijn circa 7 uur onderweg. 

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS International en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. NS International heeft een prijskalender met de goedkoopste tarieven per dag (langere laadtijd). 

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee - € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59 -

Onderzoek: Trein Parijs sneller en goedkoper
Treinreiziger.nl heeft een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. Op alle boekingsmomenten kwam de trein zowel het snelst als het goedkoopst uit de bus. Bij het vliegtuig is daarbij de inchecktijd en transfertijd vliegveld - Parijs centrum (25 minuten) in de reistijd meegenomen. Reistijd vanaf Schiphol. Het blijft uiteraard een momentopname. In een eerdere steekproef was het vliegtuig juist vaker goedkoper.

  Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 516 3u en 45 min € 258 3u20 min
1 week voor vertrek € 377 3u en 45 min € 230 / € 218* 3u20min / 4u20min*
1 maand voor vertrek € 287 3u en 45 min € 212 / € 169* 3u20min / 4u20min*
3 maanden voor vertrek € 287 3u en 45 min € 64** 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour (inclusief boekingskosten) en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS International-tickets. Tarieven vliegtickets zijn gebaseerd op Cheaptickets.nl Onderzoek is uitgevoerd in april 2014. * Dit is op basis van twee overstaps (Rotterdam en Brussel). ** Dit tarief is gebaseerd op een aanbieding, normaal vanaf € 70.

Voordelen van Semi-Flex trein Parijs
De goedkope treinkaartjes naar Parijs (No-Flex) zijn relatief snel uitverkocht. Het Semi-Flex tarief is veel langer beschikbaar en kan onder voorwaarden ook gewijzigd worden. Met Semi-Flex heeft u net als in Comfort 1 (=1e klas) gratis toegang tot WiFi. Wie volledige flexibiliteit wil, kan terecht in Comfort 1 met het Flex-tarief. Dit tarief wordt niet meer aangeboden in Comfort 2. 

Extra services in Comfort 1
Wie extra services wil, kiest voor een 1e klas treinreis naar Parijs. Voor vertrek kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS International Lounge waar u een gratis drankje krijgt aangeboden en rustig kunt wachten. Aan boord van de Thalys krijgt u eveneens een drankje en een versnapering aangeboden. Dat kan zijn een ontbijt, snack, lunch of lichte maaltijd (zie foto). De stoelen in Comfort 1 zijn ruimer en u heeft meer beenruimte. Bij uw zitplaats heeft u een stopcontact. Ook heeft u gratis toegang tot WiFi.

 

Trein Parijs: 11 keer per dag
De Thalys naar Parijs rijdt tot 11 keer per dag. De Thalys begint in Amsterdam Centraal en stopt vervolgens te Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Het eindstation is Parijs Gare du Nord. Vanaf Schiphol kan de Thalys al op hoge snelheid rijden. De reistijd Rotterdam - Antwerpen is terug ebracht naar 30 minuten! Voor reizen per Thalys, ook binnen Nederland of naar België, heeft u altijd een speciaal Thalys-treinkaartje nodig. Dat is alleen geldig in de door u gekozen trein.

Goedkoopste en beste hotels
Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord zijn er zo'n 150 hotels beschikbaar.

Trein naar Parijs: extra informatie 

  • Per trein naar Disneyland? Boek een treinticket naar Marne la vallée. Overstappen te Brussel. Of reis per Thalys naar Parijs en neem vanaf Gare du Nord de RER.
  • Vanuit Limburg naar Parijs? Neem vanaf Maastricht de stoptrein naar Luik en stap daar over op de Thalys naar Parijs. Of neem in Heerlen de stoptrein naar Aken, en vervolgens de Thalys Parijs.
  • Vanuit België naar Parijs? Belgen kopen treintickets via de NMBS. Zie ook onze Belgische pagina Trein Parijs.

 

 
Tags: Thalys / Internationaal / Bestemming
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Thalys en Eurostar hebben veel hinder van koperdiefstal ma 30 nov  Thalys en Eurostar hebben veel hinder van koperdiefstal
Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig ma 23 nov  Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig
Economische schade Thalys door aanslagen lijkt mee te vallen ma 16 nov  Economische schade Thalys door aanslagen lijkt mee te vallen
Thalys: annuleren treinreis toegestaan vanwege aanslagen za 14 nov  Thalys: annuleren treinreis toegestaan vanwege aanslagen
Thalys actie zorgt voor veel teleurstelling wo 4 nov  Thalys actie zorgt voor veel teleurstelling
Thalys: 11.000 tickets voor 11 euro op 4 november 2015 ma 2 nov  Thalys: 11.000 tickets voor 11 euro op 4 november 2015
Thalys trekt lering uit aanslagpoging vr 18 sep  Thalys trekt lering uit aanslagpoging
Treinverkeer Rotterdam ontregeld door verdacht persoon Thalys vr 18 sep  Treinverkeer Rotterdam ontregeld door verdacht persoon Thalys
Meer bewaking bij internationale treinen za 29 aug  Meer bewaking bij internationale treinen
InterRail: naar Parijs of Brussel per Thalys wo 26 aug  InterRail: naar Parijs of Brussel per Thalys


Adverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol