alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Parijs

dinsdag 1 april 2014
Trein naar Parijs
Trein naar Parijs

Trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. De Thalys rijdt tot 11 keer per dag naar hartje Parijs. Treintickets naar Parijs zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro.

Check treintarieven Parijs

Trein Parijs No-Flex
Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 maanden voor vertrek. Er zijn al treinkaartjes vanaf 35 euro. Deze goedkope tarieven zijn echter snel uitverkocht. Vroeg boeken is dus noodzakelijk. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk. Bij Voyages SNCF kunt u dankzij een prijskalender eenvoudig zien op welke dagen goedkope tickets beschikbaar zijn. Zie prijskalender Amsterdam - Parijs of Parijs - Amsterdam. Betalen per iDEAL kan nog niet bij SNCF, wel bij NS InternationalThalys.com en NMBS Europe. 

Goedkoop per trein naar Parijs: 10 tot 14 dagen voor vertrek
Alhoewel vroegboeken voor de trein naar Parijs het goedkoopst is, zijn er ook acties voor laatbeslissers. Zo wordt het tarief 'Musts van Thalys' aangeboden vanaf 14 tot en met 10 dagen voor vertrek. Dit tarief is tot zestig procent goedkoper dan het voltarief. Met dit tarief kost een treinticket Rotterdam - Parijs slechts 45 euro, vanaf Amsterdam 51 euro (comfort 2, enkele reis). In de 1e klas kost een treintciket Rotterdam - Parijs 73 euro. Dit tarief heeft een beperkte beschikbaarheid, dus wacht niet!

Stedentrip Parijs: Trein + Hotel
Voor een stedentrip naar Parijs? Dan heeft de Treinreiswinkel een leuke actie: trein + hotel vanaf circa 144 euro per persoon. Ook voor lastminute reizen. Het 2-sterrenhotel is vlakbij het treinstation. Niet alleen de overnachting is inbegrepen, maar ook het ontbijt. Het hotel wordt gemiddeld beoordeeld met een 7-.

Alternatief: De bus naar Parijs
De trein is snel en kan voordelig zijn, maar voor late beslissers is de Thalys naar Parijs soms te duur. De bus kan dan de alternatief zijn. Treinreiziger.nl testte de bus en concludeert dat de bussen van iDBUS het meest comfortabel zijn. Vaak zijn er aanbiedingen en kan er voor zo'n 25 euro naar Parijs gereisd worden. Zonder aanbieding kost het circa 30 a 45 euro per enkele reis. De bussen rijden 4x per dag naar Parijs en hebben een reistijd van 6 uur en 45 minuten. Is prijs belangrijker? Kies dan Megabus, die eveneens een aanvaardbaar comfort biedt. Lees hier het uitgebreide verslag over onze test met Megabus en hier het verslag met iDBUS. Ook kun je kijken op onze pagina Bus naar Parijs.

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS InternationalThalys.com, Voyages SNCF en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. In deze kalender van Voyages SNCF kunt u eenvoudig zien voor welke data er goedkope tarieven zijn (bij TGV Europe kan alleen per creditcard betaald worden). Meer over de tarieven in het artikel: Thalys Tarieven.

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee - € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59 -

Onderzoek: Trein Parijs sneller en goedkoper
Treinreiziger.nl heeft een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. Op alle boekingsmomenten kwam de trein zowel het snelst als het goedkoopst uit de bus. Bij het vliegtuig is daarbij de inchecktijd en transfertijd vliegveld - Parijs centrum (25 minuten) in de reistijd meegenomen. Reistijd vanaf Schiphol. Het blijft uiteraard een momentopname. In een eerdere steekproef was het vliegtuig juist vaker goedkoper.

  Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 516 3u en 45 min € 258 3u20 min
1 week voor vertrek € 377 3u en 45 min € 230 / € 218* 3u20min / 4u20min*
1 maand voor vertrek € 287 3u en 45 min € 212 / € 169* 3u20min / 4u20min*
3 maanden voor vertrek € 287 3u en 45 min € 64** 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour (inclusief boekingskosten) en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS International-tickets. Tarieven vliegtickets zijn gebaseerd op Cheaptickets.nl Onderzoek is uitgevoerd in april 2014. * Dit is op basis van twee overstaps (Rotterdam en Brussel). ** Dit tarief is gebaseerd op een aanbieding, normaal vanaf € 70.

Voordelen van Semi-Flex trein Parijs
De goedkope treinkaartjes naar Parijs (No-Flex) zijn relatief snel uitverkocht. Het Semi-Flex tarief is veel langer beschikbaar en kan onder voorwaarden ook gewijzigd worden. Met Semi-Flex heeft u net als in Comfort 1 (=1e klas) gratis toegang tot WiFi. Wie volledige flexibiliteit wil, kan terecht in Comfort 1 met het Flex-tarief. Dit tarief wordt niet meer aangeboden in Comfort 2. 

Extra services in Comfort 1
Wie extra services wil, kiest voor een 1e klas treinreis naar Parijs. Voor vertrek kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS International Lounge waar u een gratis drankje krijgt aangeboden en rustig kunt wachten. Aan boord van de Thalys krijgt u eveneens een drankje en een versnapering aangeboden. Dat kan zijn een ontbijt, snack, lunch of lichte maaltijd (zie foto). De stoelen in Comfort 1 zijn ruimer en u heeft meer beenruimte. Bij uw zitplaats heeft u een stopcontact. Ook heeft u gratis toegang tot WiFi.

 

Trein Parijs: 11 keer per dag
De Thalys naar Parijs rijdt tot 11 keer per dag. De Thalys begint in Amsterdam Centraal en stopt vervolgens te Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Het eindstation is Parijs Gare du Nord. Vanaf Schiphol kan de Thalys al op hoge snelheid rijden. De reistijd Rotterdam - Antwerpen is terug ebracht naar 30 minuten! Voor reizen per Thalys, ook binnen Nederland of naar België, heeft u altijd een speciaal Thalys-treinkaartje nodig. Dat is alleen geldig in de door u gekozen trein.

Goedkoopste en beste hotels
Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord zijn er zo'n 150 hotels beschikbaar.

Trein naar Parijs: extra informatie 

  • Per trein naar Disneyland? Boek een treinticket naar Marne la vallée. Overstappen te Brussel. Of reis per Thalys naar Parijs en neem vanaf Gare du Nord de RER.
  • Vanuit Limburg naar Parijs? Neem vanaf Maastricht de stoptrein naar Luik en stap daar over op de Thalys naar Parijs. Of neem in Heerlen de stoptrein naar Aken, en vervolgens de Thalys Parijs.
  • Vanuit België naar Parijs? Belgen kopen treintickets via de NMBS. Zie ook onze Belgische pagina Trein Parijs.

 

 
Tags: Thalys / Internationaal / Bestemming
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Thalys reizigers brengen de nacht door in trein wo 4 mrt  Thalys reizigers brengen de nacht door in trein
Thalys stapt eind 2015 over op sneller internet do 18 dec  Thalys stapt eind 2015 over op sneller internet
Nieuwe directeur Thalys wil marktaandeel vergroten di 2 dec  Nieuwe directeur Thalys wil marktaandeel vergroten
Internationale wijzigingen dienstregeling 2015 di 11 nov  Internationale wijzigingen dienstregeling 2015
NS wil belang van DB overnemen in Thalys za 16 aug  NS wil belang van DB overnemen in Thalys
Thalys haalt met meer reizigers meer omzet vr 1 aug  Thalys haalt met meer reizigers meer omzet
Treinverkeer BelgiŽ zwaar verstoord door NMBS staking: geen Thalys treinen ma 30 jun  Treinverkeer BelgiŽ zwaar verstoord door NMBS staking: geen Thalys treinen
Staking NMBS: Maandag negatief reisadvies voor Thalys en Eurostar vr 27 jun  Staking NMBS: Maandag negatief reisadvies voor Thalys en Eurostar
Kerry vanwege staking per trein van Brussel naar Parijs wo 25 jun  Kerry vanwege staking per trein van Brussel naar Parijs
Thalys naar Parijs vaak goedkoper dan Thalys naar Brussel wo 21 mei  Thalys naar Parijs vaak goedkoper dan Thalys naar Brussel

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- Autoslaaptrein.nl
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Alpen Express
- Thalys.com

Gratis A2 Spoorkaart
Bij aanmelding Treinwebshop nieuwsbrief + bestelling van Ä15. 175 jaar spoor

Rail Away (5 uur!) Ä 12
Rail Away StoomtreinenAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol