alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Parijs

vrijdag 1 januari 2016
Trein naar Parijs
Trein naar Parijs

Trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. De Thalys rijdt tot 11 keer per dag naar hartje Parijs. Treintickets naar Parijs zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro.

Check treintarieven Parijs

Trein Parijs No-Flex
Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 7 maanden voor vertrek. Er zijn al treinkaartjes vanaf 35 euro. Deze goedkope tarieven zijn echter snel uitverkocht. Vroeg boeken is dus noodzakelijk. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk. 

Bus en vliegtuig bij lastminutes goedkoper
Helaas blijkt de trein naar Parijs bij lastminutes relatief duur. Transavia en diverse busmaatschappijen zijn vaak goedkoper. De bus is het goedkoopst, maar ook het langzaamst. Flixbus, iDBUS en Megabus rijden vanuit Nederland naar Parijs. Het vliegtuig is inclusief transfer en inchecktijden ook een uur langzamer dan de trein. Bovendien moet je bij het vliegtuig nog rekening houden met reiskosten van en naar de luchthaven, die bedragen vaak 20 a 25 euro per persoon bij een retour. Ook kunnen er kosten bijkomen voor de bagage. 

Stedentrip Parijs: Trein + Hotel
Voor een stedentrip naar Parijs? Dan zijn er meerdere aanbieders die leuke aanbiedingen hebben met trein + hotel. Onder andere Parijs.nlKrasTreinreiswinkel en De Jong Intra hebben dergelijke aanbiedingen. Vaak vanaf circa 140 euro per persoon, exclusief toeristenbelasting en reserveringskosten. Soms is niet alleen de trein en het hotel inbegrepen, maar ook het ontbijt. Voor losse hotels is onze tip Booking.com, of vergelijk hotels via Trivago.

  • Met de metro in Parijs? Onze tip, koop 10 losse tickets in één. Dat is vaak goedkoper dan een dagkaart. Zie pagina Metro Parijs.

20 minuten voor vertrek aanwezig in Frankrijk
In Parijs worden Thalys treinreizigers aangeraden 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Er zijn in Parijs (en ook Lille) veiligheidspoortjes geplaatst. De bagage moet door een röntgenscanner. In Nederland zijn er dergelijke veiligheidspoortjes niet aanwezig. Het gaat dus uitsluitend om de terugreis vanuit Frankrijk naar Nederland.

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS International en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. NS International heeft een prijskalender met de goedkoopste tarieven per dag (langere laadtijd). 

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee - € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59 -

Thalys en Transavia vaak het goedkoopst naar Parijs
Prijs
Treinreiziger.nl heeft opnieuw een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. In het verleden won de trein vaak op alle boekingsmomenten op zowel snelheid als prijs van het vliegtuig. In de nieuwe steekproef komt de vliegtuig het goedkoopst uit de bus. Dat komt doordat Transavia nu naar Parijs vliegt, die is vaak goedkoper dan de Thalys. Andere maatschappijen zijn vaak duurder dan Thalys. Bij het vliegtuig komen nog wel transferkosten bij van en naar de luchthaven. Dat loopt vaak al snel op naar 20 a 25 euro per persoon (o.b.v. retour).
Snelheid (vanaf Schiphol)
De trein is sneller dan het vliegtuig, als ook de geadviseerde inchecktijd (2 uur) wordt meegerekend, en de transvertijd vliegveld - Parijs centrum wordt meegenomen. Vanaf vliegveld Orly (waarheen Transavia vliegt) is het nog circa 35 tot 45 minuten naar het centrum en komt de reistijd uit op minimaal 4 uur uit. Vanaf Charles de Gaulle airport is de transfertijd 15 a 20 minuten korter en komt de reistijd uit op circa 3 uur en 45 minuten.

  Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 197 3u en 50 min € 270 3u
1 week voor vertrek € 74 3u en 50 min € 238 3u
1 maand voor vertrek € 63 3u en 50 min € 104* 3u
3 maanden voor vertrek € 63 3u en 50 min € 70 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS International-tickets. Vliegtickets zijn het beste te boeken via SchipholTickets. Onderzoek is uitgevoerd op 11 januari 2016.* Dit tarief is gebaseerd op een speciale actie.

Voordelen van Semi-Flex trein Parijs
De goedkope treinkaartjes naar Parijs (No-Flex) zijn relatief snel uitverkocht. Het Semi-Flex tarief is veel langer beschikbaar en kan onder voorwaarden ook gewijzigd worden. Met Semi-Flex heeft u net als in Comfort 1 (=1e klas) gratis toegang tot WiFi. Wie volledige flexibiliteit wil, kan terecht in Comfort 1 met het Flex-tarief. Dit tarief wordt niet meer aangeboden in Comfort 2. 

Extra services in Comfort 1
Wie extra services wil, kiest voor een 1e klas treinreis naar Parijs. Voor vertrek kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS International Lounge waar u een gratis drankje krijgt aangeboden en rustig kunt wachten. Aan boord van de Thalys krijgt u eveneens een drankje en een versnapering aangeboden. Dat kan zijn een ontbijt, snack, lunch of lichte maaltijd (zie foto). De stoelen in Comfort 1 zijn ruimer en u heeft meer beenruimte. Bij uw zitplaats heeft u een stopcontact. Ook heeft u gratis toegang tot WiFi.

 

Trein Parijs: 11 keer per dag
De Thalys naar Parijs rijdt tot 11 keer per dag. De Thalys begint in Amsterdam Centraal en stopt vervolgens te Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Het eindstation is Parijs Gare du Nord. Vanaf Schiphol kan de Thalys al op hoge snelheid rijden. De reistijd Rotterdam - Antwerpen is terug ebracht naar 30 minuten! Voor reizen per Thalys, ook binnen Nederland of naar België, heeft u altijd een speciaal Thalys-treinkaartje nodig. Dat is alleen geldig in de door u gekozen trein.

Goedkoopste en beste hotels
Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord zijn er zo'n 150 hotels beschikbaar.

Trein naar Parijs: extra informatie 

  • Per trein naar Disneyland? Boek een treinticket naar Marne la vallée. Overstappen te Brussel. Of reis per Thalys naar Parijs en neem vanaf Gare du Nord de RER.
  • Vanuit Limburg naar Parijs? Neem vanaf Maastricht de stoptrein naar Luik en stap daar over op de Thalys naar Parijs. Of neem in Heerlen de stoptrein naar Aken, en vervolgens de Thalys Parijs.
  • Vanuit België naar Parijs? Belgen kopen treintickets via de NMBS. Zie ook onze Belgische pagina Trein Parijs.

 

 
Tags: Thalys / Internationaal / Bestemming
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Thalys breekt record door verjaardagsactie vr 27 mei  Thalys breekt record door verjaardagsactie
Thalys treinkaartjes nu te koop voor 20 euro vr 20 mei  Thalys treinkaartjes nu te koop voor 20 euro
Thalys start met budgetmerk Izy tussen Brussel en Parijs wo 2 mrt  Thalys start met budgetmerk Izy tussen Brussel en Parijs
Thalys plaatst in Frankrijk veiligheidspoortjes do 17 dec  Thalys plaatst in Frankrijk veiligheidspoortjes
Thalys vanaf 7 maanden voor vertrek te boeken do 10 dec  Thalys vanaf 7 maanden voor vertrek te boeken
Thalys en Eurostar hebben veel hinder van koperdiefstal ma 30 nov  Thalys en Eurostar hebben veel hinder van koperdiefstal
Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig ma 23 nov  Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig
Economische schade Thalys door aanslagen lijkt mee te vallen ma 16 nov  Economische schade Thalys door aanslagen lijkt mee te vallen
Thalys: annuleren treinreis toegestaan vanwege aanslagen za 14 nov  Thalys: annuleren treinreis toegestaan vanwege aanslagen
Thalys actie zorgt voor veel teleurstelling wo 4 nov  Thalys actie zorgt voor veel teleurstelling

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Thalys.com

Goedkoop per internationale bus
- Flixbus naar Brussel va � 8
- Flixbus.nl
- OUIBUS.nl
- Megabus
- IC-Bus

Onze treintips
- Prijsvergelijker treinkaartjes
- NS Dagkaart aanbiedingen
- Goedkope internationale kaartjes
- Wintersport per trein
- Met de trein naar Parijs

Trein + Hotel
- Weekendjeweg binnen Nederland
- De Jong Intra Wintersport
- Treinvakanties bij Treinreiswinkel
- Stedentrips trein KrasAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol