alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Parijs

dinsdag 1 april 2014
Trein naar Parijs
Trein naar Parijs

Trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. De Thalys rijdt tot 11 keer per dag naar hartje Parijs. Treintickets naar Parijs zijn normaal verkrijgbaar vanaf 35 euro. Tot en met 5 juni 2014 zijn er zelfs (zeer beperkt) tickets voor 29 euro per enkele reis.

Check treintarieven Parijs

 • Online boekbaar vanaf 3 maanden voor vertrek
 • Normaal vanaf 35 euro in de 2e klas
 • Tijdelijk vanaf 29 euro, alleen bij 82 tot 91 dagen voor vertrek
 • 1e klas al vanaf 59 euro
 • Tot 60% korting op volle tarief bij 10 tot 14 dagen voor vertrek
 • Speciale tarieven voor jongeren, senioren en kinderen
 • Goedkoper en sneller dan vliegtuig, tot in hartje stad!
 • Treintickets via NS HispeedThalys.com,Voyages SNCF en NMBS Europe 
 • Hotels bij Gare du Nord boekbaar via Booking.com
 • Goedkope treinkaartjes zeer beperkt beschikbaar

Actie: De eerste minuten van Thalys
Net als vorig jaar heeft Thalys weer de actie '1ste minuten van Thalys'. Met deze actie kan er van 82 tot 91 dagen voor vertrek een extra goedkoop treinkaartje gekocht worden. Daardoor zijn er al treinkaartjes Amsterdam - Parijs voor 29 euro (enkele reis). Boek eenvoudig goedkope tickets via Thalys.com (vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam). Dit actietarief is beschikbaar tot en met 5 juni, voor reizen tot en met 30 augustus 2014.

Trein Parijs No-Flex
Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 maanden voor vertrek. Er zijn al treinkaartjes vanaf 35 euro. Deze goedkope tarieven zijn echter snel uitverkocht. Vroeg boeken is dus noodzakelijk. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk.

Goedkoop per trein naar Parijs: 10 tot 14 dagen voor vertrek
Alhoewel vroegboeken voor de trein naar Parijs het goedkoopst is, zijn er ook acties voor laatbeslissers. Zo wordt het tarief 'Musts van Thalys' aangeboden vanaf 14 tot en met 10 dagen voor vertrek. Dit tarief is tot zestig procent goedkoper dan het voltarief. Met dit tarief kost een treinticket Rotterdam - Parijs slechts 45 euro, vanaf Amsterdam 51 euro (comfort 2, enkele reis). In de 1e klas kost een treintciket Rotterdam - Parijs 73 euro. Dit tarief heeft een beperkte beschikbaarheid, dus wacht niet!

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS HispeedThalys.com, Voyages SNCF en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. In deze kalender van Voyages SNCF kunt u eenvoudig zien voor welke data er goedkope tarieven zijn (bij TGV Europe kan alleen per creditcard betaald worden). Meer over de tarieven in het artikel: Thalys Tarieven.

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee - € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59 -

Onderzoek: Trein Parijs sneller en goedkoper
Treinreiziger.nl heeft een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. Op alle boekingsmomenten kwam de trein zowel het snelst als het goedkoopst uit de bus. Bij het vliegtuig is daarbij de inchecktijd en transfertijd vliegveld - Parijs centrum (25 minuten) in de reistijd meegenomen. Reistijd vanaf Schiphol. Het blijft uiteraard een momentopname. In een eerdere steekproef was het vliegtuig juist vaker goedkoper.

  Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 516 3u en 45 min € 258 3u20 min
1 week voor vertrek € 377 3u en 45 min € 230 / € 218* 3u20min / 4u20min*
1 maand voor vertrek € 287 3u en 45 min € 212 / € 169* 3u20min / 4u20min*
3 maanden voor vertrek € 287 3u en 45 min € 64** 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour (inclusief boekingskosten) en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS Hispeed-tickets. Tarieven vliegtickets zijn gebaseerd op Cheaptickets.nl Onderzoek is uitgevoerd in april 2014. * Dit is op basis van twee overstaps (Rotterdam en Brussel). ** Dit tarief is gebaseerd op een aanbieding, normaal vanaf € 70.

Voordelen van Semi-Flex trein Parijs
De goedkope treinkaartjes naar Parijs (No-Flex) zijn relatief snel uitverkocht. Het Semi-Flex tarief is veel langer beschikbaar en kan onder voorwaarden ook gewijzigd worden. Met Semi-Flex heeft u net als in Comfort 1 (=1e klas) gratis toegang tot WiFi. Wie volledige flexibiliteit wil, kan terecht in Comfort 1 met het Flex-tarief. Dit tarief wordt niet meer aangeboden in Comfort 2. 

Extra services in Comfort 1
Wie extra services wil, kiest voor een 1e klas treinreis naar Parijs. Voor vertrek kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS Hispeed Lounge waar u een gratis drankje krijgt aangeboden en rustig kunt wachten. Aan boord van de Thalys krijgt u eveneens een drankje en een versnapering aangeboden. Dat kan zijn een ontbijt, snack, lunch of lichte maaltijd (zie foto). De stoelen in Comfort 1 zijn ruimer en u heeft meer beenruimte. Bij uw zitplaats heeft u een stopcontact. Ook heeft u gratis toegang tot WiFi.

 

Trein Parijs: 11 keer per dag
De Thalys naar Parijs rijdt tot 11 keer per dag. De Thalys begint in Amsterdam Centraal en stopt vervolgens te Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Het eindstation is Parijs Gare du Nord. Vanaf Schiphol kan de Thalys al op hoge snelheid rijden. De reistijd Rotterdam - Antwerpen is terug ebracht naar 30 minuten! Voor reizen per Thalys, ook binnen Nederland of naar België, heeft u altijd een speciaal Thalys-treinkaartje nodig. Dat is alleen geldig in de door u gekozen trein.

Goedkoopste en beste hotels
Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord zijn er zo'n 150 hotels beschikbaar.

Trein naar Parijs: extra informatie 

 • Per trein naar Disneyland? Boek een treinticket naar Marne la vallée. Overstappen te Brussel. Of reis per Thalys naar Parijs en neem vanaf Gare du Nord de RER.
 • Vanuit Limburg naar Parijs? Neem vanaf Maastricht de stoptrein naar Luik en stap daar over op de Thalys naar Parijs. Of neem in Heerlen de stoptrein naar Aken, en vervolgens de Thalys Parijs.
 • Vanuit België naar Parijs? Belgen kopen treintickets via de NMBS. Zie ook onze Belgische pagina Trein Parijs.
 
Tags: Thalys / Internationaal / Bestemming
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
NS en NMBS: traagste Benelux ooit kan voorlopig niet sneller ma 14 apr  NS en NMBS: traagste Benelux ooit kan voorlopig niet sneller
Thalys Amsterdam - Lille (Rijssel) za 12 apr  Thalys Amsterdam - Lille (Rijssel)
Eerste Thalys uit Amsterdam in Lille aangekomen za 12 apr  Eerste Thalys uit Amsterdam in Lille aangekomen
Travelteq ziet af van concurrentie met Thalys ma 3 mrt  Travelteq ziet af van concurrentie met Thalys
Fors meer reizigers voor Thalys naar België. Totale reizigersgroei beperkt ma 17 feb  Fors meer reizigers voor Thalys naar België. Totale reizigersgroei beperkt
Thalys Brussel en Thalys Antwerpen: twee voor de prijs van één di 21 jan  Thalys Brussel en Thalys Antwerpen: twee voor de prijs van één
Ticketverkoop voor Thalys Amsterdam - Lille van start ma 13 jan  Ticketverkoop voor Thalys Amsterdam - Lille van start
Thalys verrast 100 miljoenste reiziger vr 8 nov  Thalys verrast 100 miljoenste reiziger
Vergelijking internationale treinreizen met 10 jaar terug vr 1 nov  Vergelijking internationale treinreizen met 10 jaar terug
Mansveld: Geen fietsen in Thalys en Fyra vanwege veiligheid vr 25 okt  Mansveld: Geen fietsen in Thalys en Fyra vanwege veiligheid

Internationale Treintickets:
- NS Hispeed
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Eurostar.com (Londen)
- Deutsche Bahn
- Alpen Express
- Thalys.com

Nieuw! Spoor editie 25: € 29,90
Spoor 25 - De Alk

Nieuw! 150 jaar Haagse tram € 19,95
Spoorwegen 2014

Spoorboekje 2014: € 8,95

Ook te koop via AKO.nlAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol   |    Creditcard    |