fbpx

S-Bahn Berlijn: vanaf € 1,70

01 jan 2017 10:52

Naast de U-Bahn in Berlijn, is de S-Bahn de meest gebruikte vervoersmogelijkheid in het openbaar vervoer van Berlijn. Eigenlijk is het een soort stadstrein, zoals we die ook kennen in Parijs (RER), München of Hamburg. Waar de U-Bahn vooral ondergrondse trajecten heeft, is de S-Bahn met name bovengronds te zien. Daarbij rijdt de S-Bahn over langere trajecten, zodat u grotere stukken kunt afleggen in een kortere periode.

Naast snelheid en veiligheid is ook de scherpe prijs van tickets voor de S-Bahn een positief kenmerk aan deze Duitse vervoersmogelijkheid. Er wordt een breed scala aan tickets aangeboden, uiteenlopend van tickets voor slechts een paar uur, tot tickets die een week geldig zijn. Handig, als u meerdere dagen in de Duitse hoofdstad verblijft en alle bezienswaardigheden bij langs wilt gaan!

Werking S-Bahn Berlijn

Het fijne aan de S-Bahn in Berlijn is de frequentie waarmee deze metro’s rijden. Als u buiten het centrum bent komt er zeker binnen twintig minuten een metro om u richting het centrum te brengen. Binnen het centrum zelf rijden de metro’s nog vaker, op sommige trajecten zelfs eenmaal per vijf minuten! De stations van de S-Bahn in Berlijn staan duidelijk aangegeven, evenals dat perrons op het station makkelijk te vinden zijn. Om er zeker van te zijn dat u de juiste lijn neemt, kunt u op veel stations een gratis overzicht van het netwerk van de S-Bahn krijgen!

Zones S-Bahn

De S-Bahn werkt met drie zones:
Zone A: Centrum
Zone B: Buitenwijken
Zone C: Omliggende dorpen/steden

De meeste tickets zijn geldig in zones A en B. Dat is dus ruim voldoende voor de gemiddelde toerist.

Bron: hanohiki / Shutterstock.com

Tickets voor S-Bahn Berlijn

  • Kort stukje mee? (tot 3 stations): Koop een Einzelfahrausweise für Kurzstrecken. 1,70 euro voor volwassenen, voor kinderen 6 t/m 14 jaar: 1,30 euro.
  • Heb je dit S-Bahn ticket vaker nodig? Dan kun je een vier ritten kaart kopen voor 5,60 euro (volwassenen) of 4,40 euro (kinderen). Hiermee bespaar je circa 18%!
  • Twee uur onbeperkt reizen met de S-Bahn in Berlijn? (Alleen de zones A en B, alleen ver buiten de stad is onmogelijk), koop dan het Einzelfahrausweis ticket voor 2,80 euro (volwassenen) of 1,70 euro (kinderen).
  • Ook dit ticket is extra voordelig verkrijgbaar in de vorm van een 4-rittenkaart: 9 euro voor volwassenen en 5,60 euro voor kinderen. Daarmee bespaar je 20%.
  • Een hele dag onbeperkt reizen met de S-Bahn Berlijn? Dat kan voor 7 euro in de zones A en B. Kinderen 6 t/m 14 jaar betalen 4,7- euro. Wil je ook ver buiten de stadsgrenzen van Berlijn met de S-Bahn kunnen reizen? Dan betaal je 7,70 euro voor een dagkaart.
  • Bent u zelfs van plan om meerdere dagen actief gebruik te maken van de S-Bahn in Berlijn? Overweeg dan een meerdaagse kaart te nemen, waarmee u onbeperkt kunt reizen in en rond Berlijn.

Bekijk het hele netwerk van de U-Bahn en S-Bahn in Berlijn