fbpx

Trein Eindhoven – Amsterdam: Tot 6x per uur

20 apr 2017 18:28

Eind 2017 wordt het dan zover: elke tien minuten een trein Eindhoven – Amsterdam. Tot die tijd rijden er vier treinen per uur tussen de Hoofdstad en Eindhoven. Een treinreis Amsterdam – Eindhoven duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Vanuit Eindhoven kun je ook rechtstreeks met de trein naar Schiphol.

Een dagje Amsterdam is prima te doen met de trein. Ook vanuit Eindhoven. Tot december 2017 is de situatie als volgt:

  • 2x per uur intercity Maastricht – Alkmaar (- Schagen). Deze trein stopt ook in Eindhoven en te Amsterdam Centraal. In Amsterdam kun je verder uitstappen in Amsterdam Amstel en Amsterdam Sloterdijk. In de avonduren rijdt de trein echter tot Amsterdam Centraal, en vervalt dus de stop in Amsterdam Sloterdijk. Deze trein geeft in Utrecht Centraal aansluiting op de trein naar Schiphol (meestal andere zijde perron). De trein naar Schiphol stopt ook in Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid.
  • 2x per uur trein Heerlen / Venlo – Schiphol. Deze trein stopt niet in Amsterdam Centraal, maar wel in Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid. Wil je vanuit Eindhoven met de trein naar Amsterdam Centraal? Dan kun je in Utrecht Centraal overstappen. Je stapt dan meestal aan de andere zijde van het perron in op de trein naar Den Helder. Deze trein rijdt niet tijdens de avonduren.

Vanaf december 2017 gaan er meer treinen rijden tussen Amsterdam en Eindhoven. Je kunt dan elke tien minuten op pad. De situatie wordt dan als volgt:

  • De intercity Maastricht – Alkmaar (- Schagen) blijft bestaan (2x p/u). Met deze trein kun je dus ook straks snel en gemakkelijk vanaf Eindhoven naar Amsterdam Centraal.
  • Nieuw is in de dienstregeling 2018 een trein Heerlen – Enkhuizen. Deze gaat ook 2x per uur rijden. Deze trein zal ook stoppen te Amsterdam Centraal. Daardoor zal het aantal rechtstreekse treinen tussen Amsterdam en Eindhoven dus verdubbelen.
  • De trein Venlo – Schiphol blijft 2x per uur bestaan, maar zonder treindeel van/naar Heerlen. Deze trein zal niet stoppen te Amsterdam Centraal, maar geeft in Utrecht Centraal wel aansluiting op een andere trein naar de hoofdstad.

In de avonduren en in het weekend kunnen de frequenties en lijnvoeringen afwijken. Tussen Amsterdam en Eindhoven rijden in de nacht geen treinen. De laatste trein vanuit Eindhoven naar Amsterdam rijdt op de meeste dagen rond 23:30 uur. Rond het weekend kun je nog later vertrekken, doordat er enkele extra late avondtreinen rijden. De precieze treintijden kun je altijd opzoeken in de Reisplanner.

Treinkaartje Eindhoven – Amsterdam

Een treinkaartje Eindhoven – Amsterdam kost op het station ruim 20 euro, en een retourtje het dubbele. Maar wie slim heeft, zoekt vooraf een goedkoop treinkaartje. Dan kun je op de Trein Amsterdam tot soms meer dan 50% besparen. Voorwaarde is wel dat je doordeweeks niet voor 9:00 uur op pad gaat. Het beste treinkaartje vind je gemakkelijk via onze Prijsvergelijker.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J. Meilink
6 jaren geleden

Op 20 sept vertrekt er vanuit Eindhoven, volgens de reisplanner, na 11:47 pas weer een trein om 12:17 naar Amsterdan centraal. Dat is geen 10 minutendienst maar een 30 minutendienst. Vanwaar deze hik in de dienstregeling?