fbpx

Trein naar Bremen: treintickets al vanaf € 18,90

09 dec 2020 14:37

Reis snel en voordelig met de trein naar Bremen. Vanaf Amersfoort reis je bijvoorbeeld in 3,5 uur naar deze Noord-Duitse stad. Vanaf sommige Nederlandse stations kun je ook al voor € 18,90 naar Bremen reizen. Vanuit Amsterdam betaal je minimaal € 27,90.

Treintickets naar Bremen

Treintickets naar Bremen kun je online boeken via NS InternationalTrainline of Deutsche Bahn. In de regel zijn er geen prijsverschillen tussen deze aanbieders. Wel speelt mee vanaf welk station je vertrekt. Vanaf Amersfoort zijn er al treinkaartjes voor minder dan 19 euro, terwijl je vanuit Amsterdam minimaal 27,90 betaalt. De voordelige treinkaartjes zijn gebonden aan een specifieke trein.

Een mooi voordeel van de trein is dat kinderen t/m 14 jaar onder voorwaarden gratis kunnen reizen. De belangrijkste voorwaarde: bij de aankoop moet je wel opgeven dat je met een kind reist. Een kind reist alleen gratis als dit samen met zijn ouder(s) of grootouders reist.

ReistijdVanafMaximaal
Amsterdam – Bremen4u 15 min€ 27,90€ 79,80
Rotterdam – Bremen4u 40 min€ 22,90€ 77,00
Groningen – Bremen2u 35 min€ 18,90€ 33,80
Amersfoort – Bremen3u 39 min€ 18,90€ 71,40
Eindhoven – Bremen4u 56 min€ 22,90€ 76,40
Arnhem – Bremen3u 34 min€ 18,90€ 75,40
Apeldoorn – Bremen3u 14 min€ 18,90€ 63,80

Service en zitplaats reserveren

Reis je met de trein naar Bremen? Dan moet je weten dat een gegarandeerde zitplek alleen bij de 1e klas standaard is inbegrepen. In de 2e klas kun je een zitplek reserveren voor 4 euro extra (per persoon). Wel zo fijn, tijdens een lange reis.

Vaak zal de treinreis naar Bremen gaan via Hengelo en Osnabrück. Fijn om te weten is dat deze trein is uitgerust met een barrijtuig. Heb je een 1e klas ticket? Dan hoef je niet naar het barrijtuig te lopen, maar kun je een hapje en een drankje bestellen bij de zitplek. De trein is tegenwoordig ook uitgerust met wifi.

Met deze trein reis je naar Osnabrück. Foto: (c) Roel Hemkes, cc-by 2.0

Treinreis naar Bremen

Vanuit Nederland rijden er geen directe treinen naar Bremen. Toch is de reis prima te doen. In Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo stap je in de trein naar Berlijn. Vanaf Amsterdam gezien bereik je na ongeveer 3 uur Osnabrück.

In Osnabrück heb je ongeveer een kwartier de tijd om over te stappen op de trein naar Bremen (IC of ICE). Deze aansluiting blijft in de regel ook bij een kleine vertraging wachten. Gaat het toch buiten je schuld om fout? Geen zorgen: dan kun je mee met de volgende trein. Vanaf Osnabrück rijdt er ieder uur een ICE of een intercity naar Bremen. De reistijd bedraagt slechts 52 minuten. Na Bremen rijdt de trein verder naar Hamburg of Kiel.

Per regionale trein naar Bremen

Soms kan het voordelig zijn om deels per regionale trein te reizen. Als je bijvoorbeeld per intercity naar Hengelo reist maar de grens per regionale trein passeert, kan dat behoorlijk schelen. Het is ook mogelijk om de reis volledig per regionale trein te reizen. Dat is zeker een goede optie als je meer flexibiliteit wilt en het niet erg vindt om er iets langer over te doen.

Vanuit Groningen is het vaak het snelst om de bus naar Leer te nemen, en vervolgens met de regionale trein of de intercity door te reizen naar de Noord-Duitse hoofdstad.

Ook vanuit Zuid-Nederland of Arnhem kan het interessant zijn om via een andere route naar Bremen te reizen. Tijdens het boeken bij NS International kun je de route van de door jouw gekozen verbinding bekijken.

Intercity Hotel Bremen (incl. ov-dagkaart)

Of je nu voor een stedentrip naar Bremen gaat of voor een zakelijke afspraak: vaak zul je in de stad willen overnachten. Onze tip: Intercity Hotel Bremen. Dit is een goed gewaardeerd hotel (8,2 uit 1300 reviews), vlak naast het station en op loopafstand van het centrum (minder dan 15 minuten). En er is nog een voordeel: ook een dagkaart voor het openbaar vervoer in Bremen is gedurende het verblijf inbegrepen. Zo kun je alles in Bremen eenvoudig bezoeken.

Wil je op reis? Volg altijd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Er zijn naar de meeste bestemmingen nu geen reisbeperkingen.

Bremen in beeld

Gerelateerde artikelen en bestemmingen