fbpx
Treinreiziger.nl neemt prijs in ontvangst

Treinreiziger.nl wint Blije Reizigersprijs 2017

29 nov 2017 22:23

De prijsvergelijker voor goedkope treinkaartjes van Treinreiziger.nl is door Railforum uitgeroepen tot beste OV-verbetering van 2017. In deze vergelijker kunnen reizigers gemakkelijk zien wat het goedkoopste treinkaartje is. De prijs is woensdagmiddag uitgereikt door GVB-directeur Alexandra van Huffelen.

Een eerste versie van de prijsvergelijker werd al in 2015 gelanceerd, dit jaar is de tool compleet vernieuwd. “Nu krijg je als reiziger alleen nog maar de acties die op de gevraagde reisdatum geldig zijn. Ook vaste klantentarieven zijn toegevoegd, net als regionale dagkaarten en Flixbus,” legt Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl uit. Hij is de bedenker van de tool en is erg blij met de prijs. “Dit zie ik als een mooie waardering voor de tool.”

App

Dit jaar is er een begin gemaakt om internationale tarieven toe te voegen aan de vergelijker. “Dat staat nu echt in de kinderschoenen en hopen we volgend jaar uit te breiden,” legt Van Kuijeren uit. De prijsvergelijker is ook geïntegreerd in de app Treinkaartjes, die eveneens dit jaar is gelanceerd.

57% van de stemmen

Voor de jaarlijkse prijs van kennisplatform Railforum waren vijf initiatieven genomineerd. Uit die vijf genomineerden voor de prijs mochten reizigers uiteindelijk een winnaar kiezen. De Prijsvergelijker nam het op tegen de liftpaal in Oldemark, deelsysteem Breng flex, de Jijblij-Wijblij-campagne van Keolis (voorheen Syntus) en de NS-actie Experience Trains. Maar liefst 57% van de meer dan 2.000 stemmen gingen naar de Prijsvergelijker. “We hebben onze bezoekers opgeroepen om te stemmen. Natuurlijk wil ik iedereen bedanken voor de ontvangen steun,” zegt van Kuijeren. Volgens de redacteur is de tool mede een succes door het goede ontwerp (van Le concepteur). De tool is ontwikkeld door Van der Tol Media.

Breng Flex

Sinds Railforum het publiek de winnaar laat kiezen, geeft OV-Magazine de Blije Reizigers Vakprijs uit. Die gaat dit jaar naar Breng Flex. Voor een vast bedrag van 3,50 euro kunnen reizigers in de regio Arnhem en Nijmegen een rit maken tussen twee OV-haltes naar keuze. Hoofdredacteur Vincent Wever van OV-Magazine legt de keuze uit: “De OV-sector had tot voor kort nog altijd geen goed antwoord op de onderkant van de markt. Belbussen en regiotaxi’s zijn onhandig in gebruik, niet flexibel en weinig populair. Maar met slimme algoritmes heeft Connexxion misschien wel goud in handen. Is Breng flex het ei van Columbus?” Wever voegt daar nog wel aan toe dat het concept zich nog wel definitief moet bewijzen, en de vraag is wie het systeem uiteindelijk moet betalen als het een groot succes wordt.

Eerdere winnaars

2013: Open Data strijder Stefan de Konink van Stichting Open Geo (Juryprijs)
2014: Reizen op Rekening (RET) (Juryprijs)
2015: Proef betalen in het OV per smartphone (publieksprijs)
2016: Gevonden voorwerpen project van HTM (publieksprijs)
2017: Prijsvergelijker van Treinreiziger.nl (publieksprijs)

 

12 gedachten aan “Treinreiziger.nl wint Blije Reizigersprijs 2017”

 1. F.F.W. Beijerling schreef:

  Goed gedaan, beste meneer. Gefeliciteerd!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank voor de felicitaties

 2. Matthias schreef:

  Gefeliciteerd, Hildebrand!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank voor de felicitaties

 3. niek schreef:

  Volkomen terecht! Gefeliciteerd door deze reiziger.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank voor de felicitaties

 4. Ariën (Treinenweb) schreef:

  Van harte gefeliciteerd met het in ontvangst nemen van deze prijs!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank voor de felicitaties

 5. Leo schreef:

  Complimenten voor de prijsvergelijker, felicitaties voor het terecht winnen vd prijs.

  (wordt die ook in de app verwerkt 😉 )

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank voor de felicitaties

 6. Bernard schreef:

  Leuk! Van harte gefeliciteerd!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dank voor de felicitaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *