fbpx

Trein Deventer – Berlijn (in 4 uur en 45 minuten en vanaf € 37,90)

19 mei 2021 11:59

Naar Berlijn? Kies voor de trein. Vanaf Deventer reis je rechtstreeks naar de Duitse hoofdstad. Een reis met de trein Deventer – Berlijn duurt vier uur en drie kwartier. Een treinkaartje Deventer – Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 37,90 euro, dat komt neer op zeven cent per kilometer.

Details IC Berlijn

 • Eerste trein naar Berlijn: 6:17
 • Laatste trein naar Berlijn: 16:18
 • Reistijd Deventer- Berlijn: 4 uur en driekwartier
 • Aantal directe treinen: circa 5 a 6
 • Aantal kilometers: 557
 • Goedkoopste tickets: € 37,90
 • Maximum tarief: € 101,40
 • Prijs per kilometer (va): 7 cent

Dienstregeling

De eerste trein uit Deventer naar Berlijn vertrekt om 6:17 uur (let op: deze eerste trein rijdt niet dagelijks). Vervolgens rijdt er ook om 8:18, 10:22 en 14:18 uur een trein, en zo elke twee uur. De laatste trein vertrekt om 16:18. Met de eerste trein kom je rond 11:22 in Berlijn Hbf aan. Vanuit de Duitse hoofdstad kun je vanaf 6:34 uur elke twee uur vertrekken richting Deventer. 

Trein naar Berlijn, IC Berlijn
De trein Deventer – Berlijn.

Treinreis Deventer – Berlijn

Na Deventer rijdt de trein naar Berlijn eerst naar Almelo, dit duurt circa 25 minuten. In Almelo kunnen reizigers uit bijvoorbeeld Zwolle, Emmen en Groningen instappen. (zie: Trein Almelo – Berlijn). Na Almelo rijdt de intercity Berlijn verder richting Hengelo en de Duitse grens. De eerste stop in Duitsland is Bad Bentheim. Daarna stopt de trein nog diverse keren, bijvoorbeeld in Osnabrück. Te Osnabrück is er aansluiting op de trein naar Hamburg (via Bremen). Na een treinreis van vier uur en drie kwartier wordt Berlijn Spandau bereikt. Daarna gaat de trein verder naar Berlijn Hauptbahnhof en Berlijn Ostbahnhof.

Is snelheid belangrijk voor je? Dan kun je ook overwegen om in Hannover over te stappen op de ICE naar Berlijn. Je bent dan ongeveer tien minuten sneller. 

Service in de IC Berlijn

Krijg je tijdens de 557 kilometer lange treinreis honger of dorst? Aan boord van de trein is een barrijtuig waar je terecht kunt voor een versnapering. In de 1e klas is er bediening bij de zitplaats. Deutsche Bahn is bezig de treinen te voorzien van wifi. Per rijtuig zijn er enkele plekken met een stopcontact.

Treinticket Deventer – Berlijn

De prijzen voor een treinticket variëren. In de regel kun je vanaf zes maanden voor vertrek een treinticket Deventer – Berlijn kopen. De goedkoopste kaartjes kosten € 37,90, dat komt neer op zeven cent per kilometer.

Last minute zijn de treinkaartjes aanzienlijk duurder. Dit kan oplopen tot en met € 101,40 in de 2e klas. In de praktijk kun je echter bijna altijd voor minder een treinticket kopen.

Goed om te weten: kinderen t/m veertien jaar mogen gratis met hun ouders of grootouders meereizen. Reis je met kinderen? Je dient wel tijdens het boeken aan te geven dat je met kinderen reist. Tickets kun je hier online kopen.

Zitplaats reserveren

Als je voor de trein Deventer – Berlijn een treinticket koopt, is een gegarandeerde zitplek niet inbegrepen. Reserveren is niet verplicht, maar gezien de reistijd van vier uur en drie kwartier wel aan te bevelen. Voor € 4 per persoon kun je bij NS International een zitplek bijboeken.

Met de trein naar Berlijn, reistijden

TreinverbindingOverstappen?ReistijdTreintickets?
Trein Amersfoort – BerlijnRechtstreeks5 uur en 20 minutenv.a. € 37,90
Trein Apeldoorn – BerlijnRechtstreeks4 uur en 49 minutenv.a. € 37,90
Reis Deventer – BerlijnRechtstreeks4 uur en 33 minutenv.a. € 37,90
Reis Almelo – Berlijn1x overstappen4 uur en 21 minutenv.a. € 37,90
Trein Hengelo – BerlijnRechtstreeks3 uur en 58 minutenv.a. € 37,90
Trein Zwolle – Berlijn1x overstappen5 uur en 1 minuutv.a. € 37,90
Trein Rotterdam – Berlijn1x overstappen6 uur en 39 minutenv.a. € 37,90
Trein Den Haag – Berlijn1x overstappen6 uur en 26 minutenv.a. € 37,90
Reis Utrecht – Berlijn1x overstappen5 uur en 44 minutenv.a. € 37,90

Populaire bestemmingen vanuit Deventer 

Vanuit Deventer zijn veel bestemmingen goed per trein bereikbaar. Deventer – Hamburg is bijvoorbeeld goed te doen, slechts één keer overstappen in Osnabrück. Ook veel andere Duitse steden zoals Hannover, Dresden en Leipzig zijn goed per trein bereikbaar. Maar je kunt vanuit Deventer evengoed naar België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk reizen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Brugge, of reis per Thalys naar Brussel.

Populaire treinreizen vanuit Berlijn:

Vanuit Berlijn rijden directe treinen naar talloze bestemmingen. Onder andere onderstaande treinen doen Berlijn aan:

 • Berlijn – Praag
 • Berlijn – Warschau
 • Berlijn – Wenen

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Eekhout
3 jaren geleden

Neem een goed boek mee of laad een mooie film op je smartphone en wie weet vliegt de tijd ook om en is men sneller in Berlijn en voor het geval de horeca aan boord van de trein alsnog tijdelijk gesloten is ook wat zelf proviand voor onderweg meenemen.