fbpx
Foto: Koen Brower

Thalys Amsterdam – Lille (Rijssel)

12 apr 2014 12:09

UPDATE: Inmiddels is er geen directe Thalys meer tussen Nederland en Lille. In plaats daarvan rijdt de Thalys nu naar Disneyland.

Dagelijks rijdt de trein Amsterdam – Lille 1 à 2 keer per dag. Deze treindienst wordt uitgevoerd door Thalys. Voor de trein is reserveren verplicht. Een treinticket, inclusief reservering, wordt verkocht vanaf 29 euro per enkele reis. Zie Thalys.com en NS International of kijk op onze Trein Lille-pagina.

Route Thalys Amsterdam – Lille:
De trein start te Amsterdam Centraal en stopt in Nederland vervolgens te Schiphol en Rotterdam Centraal. Na Rotterdam gaat de trein door naar Antwerpen en vervolgens naar Brussel Zuid. De eindbestemming is Lille Europe. Op dit station kunt u overstappen op de Eurostar naar Londen of op de TGV´s naar Zuid-Frankrijk. De reistijd vanuit Rotterdam bedraagt slechts 1 uur en 54 minuten!

Dienstregeling Amsterdam – Rijssel:
De eerste trein vertrekt dagelijks vanuit Amsterdam om 7.18u. Van maandag tot en met donderdag is er een tweede verbinding om 16.18u. Vanuit Lille Europe vertrekt de trein van maandag tot en met vrijdag om 11.59u en 21.06u. Op zaterdag vertrekt de Thalys alleen om 10:06, en op zondags alleen om 21:06u. De reistijd naar Amsterdam bedraagt circa 2 uur en 34 minuten.

Comfort
De Thalys-treinen hebben een comfortabele uitstraling. Treinreiziger.nl testte de Thalys en komt tot de conclussie dat de stoelen lekker zitten en er meer beenruimte is dan bij een Europese vlucht in het vliegtuig. De meest ruime zitplekken zijn zitplekken voor 4 personen tegenover elkaar (aangeduid als Carrée, Club-4 of Kiosk). Als u met één of twee personen reist, zult u in het algemeen een Duo-zitplek krijgen. Deze zitplaatsen zijn minder ruim. Bij Voyages SNCF is het mogelijk om een zitplek te kiezen (niet via de prijskalender).

1e klas (Comfort 1)
Wie echt comfortabel wil reizen, kiest in de trein Amsterdam – Lille voor de 1e klas. De extra voordelen van de 1e klas op een rij:

  • Bredere stoel met meer beenruimte
  • Gratis catering (drankjes met ontbijt, lunch, snack of lichte maaltijd)
  • Gratis kranten en tijdschriften
  • Altijd gratis wifi, ongeacht tarief
  • Toegang tot de NS International Lounges 

In de 2e klas is wifi niet altijd gratis. Alleen treinreizigers met een Semi-Flex treinticket gratis gebruik maken van de wifi. Andere reizigers kunnen dat doen tegen betaling. 

Fiets
Wie de fiets mee wil nemen naar Rijssel, kan beter niet de Thalys nemen. In de Thalys mag de fiets alleen mee als deze in een hoes van 120×90 cm wordt vervoerd en het voorwiel gedemonteerd is. Wie de fiets zonder gedoe wil meenemen kan de trein naar Brussel nemen. Je stapt dan echter al in Antwerpen uit, waar een paar keer per dag een intercity naar Rijssel vertrekt. Daarnaast kun je in sommige TGV´s je fiets meenemen.

Treinkaartje
Op Thalys.com en NS International kun je een treinkaartje naar Lille Europe kopen. Je kunt verder ook terecht bij Treinreiziger/NMBS Europe en SNCF Voyages.

Foto: Koen Brouwer via Op de Rails

Artikelen over de Thalys