fbpx

Nachttrein Amsterdam – Praag aangekondigd

Met de trein naar Praag of bijvoorbeeld Dresden? Dan is een nachttrein een prima oplossing. European Sleeper wil samen met RegioJet een nachttrein naar Praag introduceren. De startdatum is echter nog onduidelijk. Aanvankelijk zou de trein per zomer 2022 gaan rijden. Maar dat is uitgesteld.

Alles weten over European Sleeper? Check deze pagina over de nachttrein naar Praag. Je kunt via Treinrondreis ook een stedentrip naar Praag boeken.

Nieuwe nachttrein vanaf Brussel

In het verleden reed er al een slaaptrein vanuit Nederland naar Praag. Dat was de City Night Line van Deutsche Bahn. Die trein is echter per 14 december 2014 geschrapt. Dat tot onvrede tot veel reizigers. Weliswaar is Praag ook goed overdag per trein bereikbaar, maar die reis duurt vrij lang.

Daarom is het goed nieuws dat European Sleeper en RegioJet nu de nachttrein nieuw leven in willen gaan blazen. De nachttrein Amsterdam – Praag zal in Brussel of Oostende gaan starten. Mogelijk krijgt de treindienst ook rijtuigen naar Warschau. De bedoeling is dat de trein in Nederland naast in Amsterdam ook in Rotterdam en mogelijk ook in Roosendaal gaat stoppen.

Dienstregeling en details

De exacte dienstregeling van de nieuwe nachttrein naar Praag is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de trein omstreeks 23:00 uur zal vertrekken uit Amsterdam. Rond 6:00 uur wordt de trein vervolgens in Berlijn verwacht, en rond 10:00 uur in de eindbestemming Praag. Richting Nederland zal de trein rond 19:10 uit de Tsjechische hoofdstad gaan vertrekken. Omstreeks 6:00 uur komt de trein in Amsterdam aan. Een uurtje later volgt Rotterdam.

Precieze details zijn nog onduidelijk, maar de verwachting is dat de trein zitrijtuigen en ligrijtuigen zal hebben. Zodra er meer bekend is over deze aangekondigde nachttrein, dan zullen we dat hier melden.

Stedentrip Trein Praag + Hotel: v.a. € 299 p.p.

€299 pp

Treinrondreis Slowakije

Uitzicht op de Elbe
Hotels nabij centrum
Inclusief ontbijt
Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed), maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis. Check de Stedentrip Praag: Trein + Hotel.

Gerelateerde berichten

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annemarie Slaghekke
2 jaren geleden

Kan er ook met rolstoel gereisd worden? Mijn tante heeft gehele hulp nodig en is afhankelijk van de rolstoel. Ik kan haar geheel begeleiden, maar is er ook ruimte voor rolstoel?

Hildebrand (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Annemarie Slaghekke

Het is nog niet precies duidelijk wanneer de trein gaat rijden, laat staan wat de tarieven en verschillende accommodaties precies zullen zijn. Als de verkoop start, zal dat vast duidelijk zijn.

Maarten Welbergen
2 jaren geleden

DOEN! Prachtige manier om het teveel aan vliegverkeer te stoppen. Hou de prijzen betaalbaar voor iedereen!

Anoniem
11 maanden geleden
Antwoord aan  Maarten Welbergen

Sinds wanneer is passagiersvervoer per trein goedkoper dan per vliegtuig?