fbpx

Trein Amersfoort – Berlijn: vanaf € 37,90

19 mei 2021 11:59

Naar Berlijn? Dat kan prima vanaf Amersfoort. Bijvoorbeeld per trein. De treinreis Amersfoort – Berlijn duurt 5,5 uur. Onderweg hoef je niet over te stappen. Een treinkaartje Amersfoort – Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 37,90. Dat komt neer op zes cent per kilometer. Kinderen reizen bovendien (onder voorwaarden) gratis!

Details trein Amersfoort – Berlijn

 • Eerste trein naar Berlijn: 5:40 uur
 • Laatste trein naar Berlijn: 15:36 uur
 • Reistijd Amersfoort – Berlijn: 5,5 uur
 • Aantal directe treinen: 5 à 6 x per dag
 • Aantal kilometers: 614 km
 • Goedkoopste tickets: € 37,90
 • Maximum tarief: € 111,20
 • Prijs per kilometer (va): zes cent

Dienstregeling

De eerste trein uit Amersfoort naar Berlijn vertrekt om 5:40. (Deze trein rijdt maandag t/m zaterdag, van begin april tot begin september) Vervolgens rijdt er ook om 7:36, 9:45 en 13:36 uur een trein, en zo elke twee uur. De laatste trein vertrekt om 15:36 uur. Met de eerste trein kom je rond 11:22 in Berlijn Hauptbahnhof aan. Vanuit Berlijn kun je vanaf 6:34 uur elke twee uur vertrekken richting Amersfoort. 

Treinreis Amersfoort – Berlijn

Na Amersfoort rijdt de trein naar Berlijn eerst naar Apeldoorn, dit duurt een klein half uur. In Apeldoorn kunnen reizigers uit bijvoorbeeld Klarenbeek, Vaassen en Eerbeek instappen. (zie: Trein Apeldoorn – Berlijn). Na Apeldoorn rijdt de intercity Berlijn verder richting de Duitse grens. De laatste stop in Nederland is Hengelo. Ook in Duitsland stopt de trein diverse keren, bijvoorbeeld in Osnabrück (aansluiting op de trein naar Hamburg) en Hannover. Na een treinreis van 5,5 uur wordt Berlijn Spandau bereikt. Daarna gaat de trein verder naar Berlijn Hauptbahnhof en Berlijn Ostbahnhof.

Foto: (c) Roel Hemkes, cc-by 2.0

Indien snelheid heel belangrijk voor je is, kun je ook overwegen om in Hannover over te stappen op de ICE naar de Duitse hoofdstad. Je bent dan ongeveer tien minuten sneller. 

Service aan boord:

Krijg je tijdens de 614 kilometer lange treinreis honger of dorst? Aan boord van de trein is een barrijtuig waar je terecht kunt voor een versnapering. In de 1e klas is er bediening bij de zitplaats. De treinen hebben vooralsnog geen wifi. Wel zijn er per rijtuig een paar plekken met een stopcontact.

Treinticket Amersfoort- Berlijn

De treinprijzen variëren. In de regel kun je vanaf zes maanden voor vertrek een treinticket Amersfoort – Berlijn kopen. De goedkoopste kaartjes kosten € 37,90, dat komt neer op zes cent per kilometer (uitgaande van een afstand van ongeveer 614 km). Lastminute zijn de treinkaartjes aanzienlijk duurder. Dit kan oplopen tot en met € 111,20 in de 2e klas.

Goed om te weten: reis je met kinderen? Je moet wel tijdens het boeken van de trein Amersfoort – Berlijn aangeven dat je met kinderen reist. De regeling geldt alleen voor kinderen tot en met veertien jaar. Alleen eigen kinderen of kleinkinderen mag je gratis meenemen. Tickets kun je hier online kopen.

Zitplaats reserveren

Als je voor de trein Amersfoort – Berlijn een treinticket koopt, is een gegarandeerde zitplek niet inbegrepen. Reserveren is niet verplicht, maar gezien de reistijd van 5,5 uur wel aan te bevelen. Voor € 4 per persoon kun je bij NS International een zitplek bijboeken.

Populaire bestemmingen vanuit Amersfoort 

Vanuit Amersfoort zijn veel bestemmingen goed per trein bereikbaar. Amersfoort – Hamburg is bijvoorbeeld goed te doen, slechts één keer overstappen in Osnabrück. Ook veel andere Duitse steden zoals Hannover, Bremen en Leipzig zijn goed per trein bereikbaar. Maar je kunt vanuit Amersfoort even goed naar België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk reizen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Antwerpen of reis per Eurostar naar Londen.

Populaire treinreizen vanuit Berlijn:

Vanuit Berlijn rijden directe treinen naar talloze bestemmingen. Onder andere onderstaande treinen doen Berlijn aan.

 • Berlijn – Krakau
 • Berlijn – München
 • Berlijn – Malmö – Stockholm

Daarnaast zijn er directe treinen naar Wenen, Warschau, Praag en Boedapest.

Wil je op reis? Volg altijd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Bij veel bestemmingen geldt nu code oranje. Dit betekent: reis alleen als het echt noodzakelijk is. Dat geldt ook voor de trein.

TreinverbindingOverstappen?ReistijdTreintickets?
Trein Amersfoort – BerlijnRechtstreeks5 uur en 46 minutenv.a. € 37,90
Trein Apeldoorn – BerlijnRechtstreeks5 uur en 17 minutenv.a. € 37,90
Reis Deventer – BerlijnRechtstreeks5 uur en 4 minutenv.a. € 37,90
Reis Almelo – BerlijnRechtstreeks4 uur en 37 minutenv.a. € 37,90
Trein Hengelo – BerlijnRechtstreeks4 uur en 24 minutenv.a. € 37,90
Trein Zwolle – Berlijn1x overstappen5 uur en 31 minutenv.a. € 37,90
Trein Rotterdam – Berlijn1x overstappen6 uur en 47 minutenv.a. € 37,90
Trein Den Haag – Berlijn1x overstappen6 uur en 57 minutenv.a. € 37,90
Reis Utrecht – Berlijn1x overstappen6 uur en 4 minutenv.a. € 37,90